Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk koolhydraten uit je eetschema weglaat. Koolhydraten vind je veel in broden, pasta's, noedels, aardappelen en graanproducten. Maar ook in suikerrijke producten zoals koek, snoep en gebak.


BioHCG Original is een koolhydraatarm dieet

BioHCG Original is een koolhydraatarm dieet met meerdere voordelen. Het dieet is zo opgebouwd dat de koolhydraten zoveel mogelijk worden vermeden. Het is niet zo dat je helemaal geen koolhydraten meer mag. Want het zou namelijk ongezond zijn als je een bepaalde voedingsgroep helemaal gaat ontzien.

Als je dit koolhydraatarm dieet gaat volgen gaat je lichaam de opgebouwde vetreserves in de vetcellen aanspreken. En dat is wat je wil!

BioHCG Original is een koolhydraatarm dieet. 


Hoe ziet het dieet eruit?

Tijdens het dieet worden de koolhydraten zoveel mogelijk vermeden. Je lichaam gaat vervolgens de vetreserves aan spreken en hierdoor gaat je lichaam een signaal van honger afgeven. Je lichaam vraagt om nieuwe koolhydraten. Dat is de reden waarom we elke morgen starten met de vloeistof uit de ampul. Deze vloeistof gaat het hongergevoel tegen.

Het HCG dieet staat volledig beschreven in het begeleidend boekwerk 'Beter in Balans'. Dit 164 pagina's tellend boekwerk bevat een volledige uitwerking van het dieet. Alle 24 afslankdagen zijn, van 'smorgens tot 'savonds, uitgewerkt met verschillende recepten. Daarnaast bevat het boekwerk een stabilisatiefase en afslanktips om slank te blijven.

In het boekwerk vind je ook lijsten met producten die we adviseren. Zo kun je zelf ook creatief aan de slag. Het grote voordeel van dit dieet is dat je niet apart hoeft te koken. Je gezin, partner of vrienden kunnen gewoon mee eten. Uiteraard mogen zij wel iets meer.

Een voorbeeld van een dieetdag:

Ontbijt

Je begint elke morgen met fruit en een kopje thee of koffie. Je lichaam wordt gelijk aan het werk gezet. Je kan onder andere kiezen uit een appel, sinaasappel, grapefruit of aardbeien.

Tussendoor

Als tussendoortje neem je bijvoorbeeld een kopje vetvrije bouillon (Knorr). Dit mag je altijd aanvullen met tomaatjes, komkommer, paprika of een gekookt ei.

Lunch

Tijdens de lunch kun je bijvoorbeeld kiezen voor crackers. De crackers van LU worden hier veelal voor gebruikt. De crackers kun je beleggen met rosbief, kipfilet, rookvlees of runder carpaccio. En ook dit mag je aanvullen met rucola, tomaat, komkommer, paprika etc. Ook kun je kiezen voor lekkere salades met bijvoorbeeld witlof, tonijn en nog veel meer. Je kan zelfs nog kiezen voor een lekkere omelet.

Tussendoor

Het tussendoortje tijdens de middag bestaat ook weer uit een kopje vetvrije bouillon aangevuld met tomaatjes of komkommer.

Avondeten

Het diner bestaat uit een warme maaltijd. In het bijgeleverde boekwerk 'Beter in Balans' staan 24 verschillende recepten. In principe kun je tijdens de 24 dieetdagen elke dag een nieuwe recept koken. Je favoriete recepten kun je uiteraard vaker gebruiken. Je tafelgenoot kan gewoon mee eten omdat het normale voeding betreft. Dit koolhydraatarme dieet is dus zeer geschikt als je een gezin of partner hebt waar je rekening mee moet houden. In de avond kun je onder andere kiezen uit gehaktballen, verschillende vissen, roerbakgroentes, biefstuk, kalkoenspiesjes, pittige gamba's, kip, rundertartaar, stoofschotels en nog veel meer.

Een voorbeeld van een recept uit ons boekwerk:

Koolhydraatarm recept

Avondsnack

In de avond adviseren wij altijd om nog een stuk fruit te nemen. Dit kunnen bijvoorbeeld een sinaasappel, appel of aardbeien zijn.

Het grote voordeel van de BioHCG Original kuur als koolhydraatarm dieet is dat je gewone voeding kunt eten. Dus geen maaltijdvervangers zoals shakes en repen. Tijdens de 24 dieetdagen kook je normaal en kan je normaal mee eten met je gezin. Er zijn tal van producten die goed in een koolhydraatarm dieet passen. Bekijk onze recepten maar eens. Heb je weinig tijd en wil je soms wel even een makkelijke maaltijd? Dan kan een maaltijdvervanger als een plantaardige eiwitshake een makkelijke oplossing zijn. 

Een ander groot voordeel is dat je in deze periode leert wat voeding met je doet. Dit is met name belangrijk voor na de kuur. Je zult zien dat je vanzelfsprekend onze voorgeschreven recepten vaker gaat gebruiken. 


Voedingsdeskundige en Orthomoleculair therapeut 

Ons koolhydraatarme dieet is samengesteld door Marijke. Marijke is voedingsdeskundige, orthomoleculair- en natuurgeneeskundig therapeut.

Wil je meer informatie over dit dieet? Bekijk dan de pagina 'Wat is BioHCG Original?'.

Heb je, tijdens het volgen van het dieet, toch nog vragen? Dan staan wij altijd klaar om die te beantwoorden. Zo gaan we samen voor een maximaal resultaat!


Stabiliseren na het dieet

Na het dieet kom je in een stabilisatiefase terecht. Dit is een tussenfase die de kans op terugval, naar het oude gewicht, velen malen verkleint. Je lichaam heeft het geruime tijd met minder voeding moeten doen. Het zou zeer onverstandig zijn om na een koolhydraatarm dieet ineens weer normaal te gaan eten. Dit moet langzaam worden opgebouwd. In de stabilisatiefase mag je elke een beetje meer. 

Na de stabilisatiefase moet je het uiteindelijk weer zelf gaan doen. Het boekje bevat veel tips waarmee dat zeker gaat lukken. Het grote voordeel is dat je tijdens het afslanken bewust bezig bent geweest met voeding. Hierdoor ben je voeding beter gaan begrijpen. Wij weten zeker dat dit grote voordelen met zich mee brengt. Onbewust ga je nu vaker kiezen voor koolhydraatarme recepten uit dit dieet.

Na dit koolhydraatarme dieet zijn alle producten weer gewoon toegestaan. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden. Wij zeggen zelf altijd: 'De ene dag een beetje meer, is de andere dag een beetje minder'. 


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten


Koolhydraatarm dieet bestellen

Wil jij dit koolhydraatarm dieet bestellen? Het BioHCG Original dieet is verkrijgbaar voor 12 dagen (weinig overgewicht), 24 dagen (standaard BioHCG Original kuur), 36 dagen en zelfs 48 dagen (veel overgewicht). Zo heb je altijd een dieet op maat. Helaas mogen wij, in het kader van de Europese regelgeving, geen verwachte resultaten op onze website vermelden. Dit mogen wij je wel per mail, telefoon of in de chat toelichten. Dus wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Wat doen koolhydraten in het lichaam?

Als jij je lekkere bord pasta hebt gegeten gaat je lichaam aan het werk. Je lichaam verwerkt de koolhydraten tot energie. Daarom eten veel (beroeps)sporters voor de wedstrijd vaak pasta en andere producten die veel koolhydraten bevatten.

De energie uit de koolhydraten noemen we ook wel glucose. De glucose komt uiteindelijk in je lever en spieren terecht. Daar worden ze opgeslagen om uiteindelijk verbrand te worden. De koolhdyraten die je teveel neemt, wat helaas vaak het geval is, worden opgeslagen in de vetcellen. Dit is een hele natuurlijk reactie van je lichaam.

Vroeger, dan praten we over honderden jaren terug, was een volgende maaltijd onzeker. Men had geen vast voedingspatroon. Er moest eerst weer wat gevangen worden alvorens men weer kon eten. Daarom slaat je lichaam de koolhydraten op in de vetcellen. Deze worden alleen aangesproken wanneer de energie uit de spieren is verdwenen. Het lichaam is nu eenmaal zo 'ontworpen'. In Nederland hebben we voeding in overschot en bewegen we te weinig. Mede hierdoor worden de opgeslagen koolhydraten te weinig aangesproken. Een koolhydraatbeperkt dieet kan voor velen dan ook een oplossing zijn.