Omega 3 voor kinderen

Ons assortiment bevat verschillende Omega 3 visolie supplementen voor kinderen. De onderstaande supplementen zijn hiervoor geschikt.

Vitals Ultra Pure DHA/EPA

Vitals Ultra Pure DHA/EPA is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Elke softgel levert 250 mg DHA en 50 mg EPA. De visolie is afkomstig van ansjovis uit Chili. De producent (Golden Omega) zorgt voor verse vis met zeer lage TOTOX waarden (gemiddeld onder de 5). Dit product is ook geschikt voor volwassen die de voorkeur geven aan kleinere softgels.

MorEPA Mini Visolie van Minami

MorEPA Mini is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De capsules hebben een aardbeiensmaak en bevatten 250 mg EPA en 55mg DHA. De capsules zijn erg klein en daardoor ook geschikt voor volwassen die moeite hebben met het slikken van grotere softgels. Aan deze capsules is ook vitamine D3 toegevoegd.

Bi-Omega 500

Bi Omega 500 van Biotics is een natuurlijke en hoog gezuiverde visolie. Deze capsules bevatten 285 mg EPA, 215 mg DHA en 70 mg aanvullende Omega-3 vetzuren per capsule. Deze visolie is geschikt voor je kind en kun je als volwassene ook zelf gebruiken.

Bonusan Omega 3 

Bonusan Omega 3 MSC softgels zijn kleine en makkelijk slikbare softgels. Elke softgel levert 150 mg EPA en 100 mg DHA. Dit product is ook verkrijgbaar als drinkolie.

Bonusan Omega 3 drinkolie is een vloeibare visolie uit het Bonusan Visolie assortiment. Het heeft een lichte citroensmaak en is gemakkelijk te doseren en te vermengen met water of een andere drank. Eén theelepel levert 423 mg EPA en 279 mg DHA. Geschikt voor kinderen en volwassenen.

Bovengenoemde supplementen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Naast visolie supplementen zijn er ook multivitamines speciaal voor kinderen.

Advies visolie voor je kind

In de eerste maanden is fles- of borstvoeding de basis van het kindje. Hier zitten voldoende omega-3 vetzuren in. Mits, bij borstvoeding, de moeder voldoende visvetzuren binnenkrijgt. Tussen de 4 en 6 maanden wordt geadviseerd om te starten met groente- en fruithapjes. In eerste instantie is het vooral belangrijk om je baby te laten wennen aan verschillende smaken en mondgevoel. In deze fase is fles- of borstvoeding nog steeds de basis. Vanaf 6 maanden mag je de groentehapjes aanvullen met vis en vlees.

Vanaf 1 jaar eet je kind met de pot mee. Vanaf dat moment is het belangrijk om wekelijks een stukje vis te eten. Tip: Stel een vaste visdag in! Het voedingscentrum adviseert kinderen tot 3 jaar om wekelijkse 50 gram vis te eten. Vanaf die leeftijd tot 8 jaar wordt 50 tot 60 gram vis geadviseerd. Vanaf het 9e levensjaar wordt geadviseerd om wekelijks 100 gram vis te eten. Bij voorkeur vette vis. Hier zitten meer visvetzuren EPA en DHA in. Onder vette vissen vallen zalm, makreel, haring en sardines. Vissticks en kibbeling is een minder goede keuze want deze zijn gemaakt van magere vis en bevatten door het frituren veel vetten.

Visolie is een belangrijke bouwsteen voor je kind

De omega 3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen voor het lichaam, ook voor je kind. Zo is het goed voor het functioneren van de hersenen (bij 40 mg DHA), is het goed voor het gezichtsvermogen (40 mg DHA), heeft het een gunstige invloed op het hart (250 mg EPA en DHA) en ondersteunt het de normale bloeddruk (3 g EPA en DHA).

Wanneer je kind voldoende vis eet, is een aanvullend visolie supplement niet nodig. Eet of lust je kind geen vis, dan wordt het zeer zeker aanbevolen. Dit geldt overigens ook voor volwassenen. Voor volwassenen hebben wij een ruimer assortiment. Dat vind je in ons reguliere visolie assortiment.

  • EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
  • EPA en DHA zijn goed voor de triglyceridengehalten in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
  • EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
  • DHA is goed voor het gezichtsvermogen, de hersenen en de triglyceridenspiegel. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • DHA speelt een rol in het functioneren van het netvlies. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • De inname van DHA door de moeder, draagt bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten