Wat is Ashwagandha? | Al duizenden jaren ingezet

AshwagandhaAshwagandha is een ayurvedisch kruid dat al duizenden jaren wordt toegepast in Aziatische landen. Maar ook in Nederland, België en andere westerse landen wordt het steeds vaker gebruikt. Ashwagandha wordt onder andere gezien als een supplement tegen stress, omdat het ontspannend en rustgevend werkt. Scroll omlaag voor meer Ashwagandha voordelen.

In ons assortiment vind je verschillende Ashwagandha capsules. Uitsluitend van de beste merken en hoogste kwaliteit.

De voordelen van Ashwagandha

Er is en wordt veel onderzoek gedaan naar de voordelen van het gebruik van Ashwagandha. Ook de Europese commissie is hier veelal mee bezig. De Europese commissie bepaalt welke gezondheidsclaims daadwerkelijk gevoerd mogen worden. Momenteel zijn er drie voordelen van Ashwagandha in afwachting van goedkeuring: 

  • Ashwagandha werkt ontspannend
  • Het draagt bij aan een goede geestelijke balans
  • Het heeft een adoptgene werking

Volgens de ayurvedische geneeskunde brengt Ashwagandha nog veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is niet voor niets dat dit kruid al duizenden jaren wordt gebruikt. Datzelfde zien we ook terug bij bijvoorbeeld Rhodiola.

De werking van Ashwagandha

Withanolide is de stof in Ashwagandha die voor de werking zorgt. Withanolide behoort tot de flavonoïden groep. Die vinden we ook in verschillende fruit- en groentesoorten. Maar ook in diverse noten, zaden en andere geneeskrachtige kruiden.

Waar komt Ashwagandha vandaan?

Ashwagandha is een plant die voornamelijk groeit in India. Ook groeit het in het Middellandse Zeegebied, Afrika en andere delen van Zuidoost-Azie. De Ashwagandha plant heeft paarse of groene bloemen en bevat een rode vrucht. Het wordt ook wel eens Indiase Ginseng genoemd.

De wortel en de bladeren van de Ashwagandha plant worden gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De beste Ashwagandha supplementen worden echter gemaakt van de wortels. In de bladeren zit namelijk het onwenselijke Withaferina A. In de wortel vind je juist de withanoliden. Ons assortiment bestaat dan ook uit Ashwaganda capsules waarvan de Ashwagandha afkomstig is uit de wortel.

Ashwagandha bestellen

Ashwagandha is makkelijk te bestellen in onze webshop. Bij alle categorieën hanteren wij een relatief klein assortiment. Dat beperkt de keuzestress en zo kunnen wij de beste supplementen aanbieden. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld probiotica capsules, visolie tabletten of als je je magnesium tekort wilt aanvullen. Heb je meer vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten