Cranberry pillen 

Cranberries of cranberry sapjes worden al honderden jaren gebruikt. Maar niet iedereen vindt dit even lekker. Het is namelijk best bitter.Gelukkig zijn er tegenwoordig ook cranberry pillen, tabletten en capsules verkrijgbaar. Zo kun je wel profiteren van de gezondheidsvoordelen maar hoef je het sap niet te drinken.

Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van cranberry pillen of cranberry tabletten is dat je het extract tot je neemt. Juist in het extract zitten de effectieve bestandsdelen. In de extracten zitten flavonoïden, proanthocyanidinen type A (PAC’s) en organische zuren.

Producten

  • Vitiv Cranberry: Elke capsule levert 1000 mg cranberry. De capsules zijn aangevuld met Vitamine C en Acerola.
  • Orthovitaal Cranberry: Cranberry supplement gecombineerd met D-mannose en vitamine C. Preventief (1 capsule per dag) te gebruiken en bij acute situaties (2 maal 2 capsules per dag).
  • A.Vogel Cranberry Monarda: Een 3-in-1 formule voor de blaas. Te gebruiken als kuur (2 tabletten per dag) en als onderhoud (1 tablet per dag)
  • NOW Cranberry: De cranberry tabletten van NOW bevatten 700 mg per capsule. NOW heeft het product aangevuld met vitamine C uit L-ascorbinezuur.
  • Nova Vitea Cranbarry extract: Elke capsule levert 400 mg van het cranberry extract. De capsules zijn aangevuld met Vitamine C uit ascorbinezuur.

Werkzame stoffen in cranberry pillen

Cranberries worden ook wel veenbessen genoemd. In Nederland groeit de veenbes voornamelijk op Terschelling. Hier is ooit een vat uit de VS aangespoeld en dat heeft gezorgd voor een gezonde populatie. 

De werkzame stoffen in de veenbes zijn flavonoïden, proanthocyanidinen type A (PAC’s) en diverse organische zuren. Cranberries zijn over het algemeen lang houdbaar en hebben een hoge nutritionele waarde. Zo bevat de cranberry vitamine C en tal van andere vitamines en mineralen. Vanwege deze redenen werd het vroeger vaak meegenomen tijdens lange zeereizen.

Cranberry tabletten vallen in de categorie fytotherapie. De planten en kruiden in deze categorie worden al duizenden jaren gebruikt in verschillende culturen. We zien ze echter steeds vaker terug in de Westerse Wereld. Voorbeelden hiervan zijn Pau d’Arco, Ashwagandha en Teunisbloemolie capsules. Wil je meer weten over één van deze producten? Neem dan contact met ons op.

De cranberry of veenbes

Van origine komt de veenbees vooral voor in Canada en in de VS. De cranberry of veenbes is een rode vrucht met een zure smaak. In de supermarkt kom je ze vaak tegen als compote, veenbessensap en ook in sommige mueslisoorten. 

Al honderen jaren wordt er een medicinale werking toegeschreven aan de veenbessen. Zo gebruikten de indianen het sap om gif uit de pijlwonden te laten trekken.

Veelgestelde vragen omtrent cranberry pillen

Als we kijken naar de beste cranberry pillen dan is het belangrijk hoeveel proanthocyaniden (PACs) het product bevat.

Daarnaast zijn sommige supplementen aangevuld met vitamine C om de weerstand te verhogen.

Cranberry supplementen met hoge concentraties PACs zijn bijna niet te verkrijgen in supermarkten, drogisten en vitaminewinkels. Sommigen winkels hebben ze wel maar meestal met lage concentraties. We hebben er een aantal voor je geselecteerd.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten