Keuzehulp

Hulp nodig bij het kiezen van je beste magnesium supplement? Dit zijn de drie beste magnesium tabletten (gebaseerd op magnesiumvorm, inhoud tablet, prijs, beoordeling en kwaliteit):

Onze top 3:

  1. Bonusan 150 mg plus Magnesium Citraat
  2. Vitakruid Magnesium 200 complex
  3. Now Magnesium Citraat 200 mg

Overig assortiment magnesium tabletten

Opneembaarheid van magnesium

Magnesium is in verschillende vormen verkrijgbaar. De opneembaarheid van magnesium bepaalt grotendeels de kwaliteit van de magnesium tabletten. Je wilt tenslotte je magnesium tekort aanvullen en het liefst op de beste manier. Over het algemeen kunnen we concluderen dat organisch gebonden magnesium beter wordt opgenomen dan anorganische magnesiumvormen. Voorbeelden van de beste magnesium tabletten zijn:

Een voorbeeld van een slechte en goedkope variant is magnesium in oxidevorm. Deze anorganische verbinding is slecht opneembaar, met als resultaat dat er een deel achter blijft in de darmen. Dat trekt vervolgens water aan, wat de kans op dunne ontlasting vergroot. Het kan daardoor laxerend werken. Kom je goedkope magnesium tabletten tegen waarop de vorm niet vermeld staat? Dan betreft het waarschijnlijk de oxide-vorm.

Waar zijn magnesium tabletten goed voor?

Magnesium wordt ook wel eens het wondermineraal genoemd. Dat komt omdat het meer dan 300 verschillende enzymen aanstuurt. Uit onderzoek is gebleken dat magnesium, onder andere, een positief effect heeft op de spieren en het ondersteunt je energieniveau en de botten. Magnesium is ook goed voor je gebit, zenuwstelsel, psychologische functies, goede electolytenbalans en geeft energie bij vermoeidheid.

Het beste magnesium supplement

Onze voorkeur voor het beste magnesium supplement gaat naar een magnesium in citraat- of bisglycinaatvorm. Omdat veel onderzoeken hebben aangetoond dat deze vormen het beste wordt opgenomen door je lichaam. Een voorbeeld van een magnesium citraat is de Magnesium citraat 150 mg plus van Bonusan.

Een ander goed magnesium supplement is NTM MG 100 van Nutramin. Nutramin heeft gekozen voor een natuurlijke variant van magnesium en het bedrijf is daarbij uitgekomen op de Lithothamniom Calcareum. Dit is een rode alg. Deze rode alg wordt geoogst in IJsland en dit gebeurt 100% duurzaam. Het is rijk aan calcium en magnesium en bevat ook circa 70 sporenelementen waaronder ijzer, koper en zink. Nutramin gebruikt deze bron van mineralen dan ook voor verschillende supplementen.

Naast magnesium tabletten kun je ook kiezen voor een vloeibare magnesium en magnesium poeders.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten