Glucosamine, chondroïtine en MSM

Glucosamine wordt in supplementen vaak gecombineerd met andere bouwstoffen van het kraakbeen zoals chrondroïtine en MSM. Deze combinaties zijn vaak aangevuld met cofactoren zoals Vitamine C en mangaan. Vitamine C speelt een rol in de opbouw van kraakbeen en mangaan een rol bij de botaanmaak.  

Bijna 1,5 miljoen Nederlanders hebben artrose. Hun gewrichten doen pijn. Dat kan een knie zijn, maar ook de heup, nek, rug of vingers. Boosdoener is een afname of verslechtering van het kraakbeen. Supplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM worden vaak ingezet bij dit soort gewrichtsklachten.

Supplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM


Wat is glucosamine?

Glucosamine is een lichaamseigen stof die onder andere voorkomt in kraakbeen van gewrichten en het bindweefsel. Deze bouwstof van kraakbeen helpt het kraakbeen gezond te houden. De glycosaminoglycanen die door glucosamine worden aangemaakt, zorgen ervoor dat de structuur van het kraakbeen beter wordt en het vocht op peil blijft. 

Glucosamine komt voornamelijk voor in het pantser van schaal en schelpdieren. Aangezien we dit niet kunnen eten is het lastig om glucosamine binnen te krijgen via onze voeding. Voor extra glucosamine zijn er supplementen. 

Naast de genoemde dierlijke vorm is er ook nog een ander vorm, namelijk glucosamine HCL. Deze plantaardige vorm wordt verkregen door de fermentatie van mais. Door het fermentatieproces ontstaat er chitine. Chitine kan vervolgens worden omgezet in glucosamine. 

Wat is chondroïtine?

Chondroïtine is net zoals glucosamine ene lichaamseigen stof die voorkomt in het kraakbeen, bindweefsel, pezen en de huid. Chondroïtine is te gebruiken bij artrose vanwege het behoud van een soepel bewegingsapparaat. Chondroïtine wordt slecht door ons lichaam opgenomen. Ongeveer 10% wordt via ons spijsverteringskanaal opgenomen door het lichaam.

Wat is MSM?

MSM is een belangrijke leverancier van organisch zwavel en een onderdeel van keratine eiwitten. MSM is betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam en wordt vooral aangetroffen in eiwitrijk weefsel. Ben je op zoek naar een specifiek MSM supplement dan dan adviseren wij OptiMSM. OptiMSM in een gepatenteerde vorm van MSM en is ontwikkeld door Bergstrom Nutrition.

Middels een viervoudig destillatieproces komt het OptiMSM tot stand. MSM heeft een kookpunt van 238 graden en gaat dan verdampen. Pas wanneer deze temperatuur is bereikt wordt het MSM opgevangen. Andere stoffen met een hoger- of lager kookpunt blijven achter of zijn al verdampt. Zo blijft de meest pure vorm van MSM over. MSM is verkrijgbaar in tabletten en als MSM poeder.

Artrose

Glucosamine, chondroïtine en msm supplementen worden gebruikt bij atrose. Artrose, een aandoening van het kraakbeen, brengt pijn en stijfheid in de gewrichten teweeg. Dit komt onder andere door de afbraak van het kraakbeen en afname van de gewrichtsvloeistof. Het kraakbeen, het zachte weefsel dat ervoor zorgt dat botten goed kunnen bewegen, kan steeds minder goed schokken opvangen. Er treden beschadigingen op. Gewrichtspijn heb je dagelijks en is heel vermoeiend.

Supplementen voor gewrichten

Soms wordt de mix van glucosamine, chondroïtine en MSM nog aangevuld met andere middelen die goed zijn voor botten en gewrichten. Te denken valt aan mangaan, zink, koper, vitamine C, vitamine B, vitamine D, vitamine K, calcium en magnesium. Mangaan is bijvoorbeeld goed voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Vitamine C is goed voor het skelet en het kraakbeen. Vitamine K en magnesium spelen een rol bij de botaanmaak.  

Glucosamine en chondroïtine hebben langere tijd nodig om hun werkzaamheid aan te tonen. Het is dus van belang minimaal drie maanden deze voedingssupplementen te gebruiken. Merk je na 3 maanden geen verschil, dan kun je ervan uitgaan dat het supplement onvoldoende voor je heeft gewerkt. Merk je wel effect dan kun je het door blijven gebruiken.

Wettelijk gezien mag er geen (complete) informatie worden verstrekt over de toepassingen van glucosamine, chondroïtine en MSM. Voor meer informatie kan worden gebeld.

Veelgestelde vragen omtrent Glucosamine, chondroïtine en MSM

Glucosamine en chondroïtine hebben langere tijd nodig om hun werkzaamheid aan te tonen. Het is dus van belang minimaal drie maanden deze voedingssupplementen te gebruiken. Merk je na 3 maanden geen verschil, dan kun je ervan uitgaan dat het supplement onvoldoende voor je heeft gewerkt. Merk je wel effect dan kun je het door blijven gebruiken.

Artrose is een aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruitgaat. Artrose kan ik alle gewrichten voorkomen.

glucosamine, chondroïtine en MSM voor gewrichten

Bronnen:

https://www.apotheek.nl/medicijnen/glucosamine
https://reumanederland.nl/reuma/vormen-van-reuma/artrose/?gclid=Cj0KCQjw_r6hBhDdARIsAMIDhV8u_-y39IHPxV7rBbSacgGYhGW9lclsdlty-zGgUgaICwOusMAHXUoaAu-xEALw_wcB

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten