Immuunsysteem versterken | Hoe pak ik dat aan?

Immuunsysteem versterkenJe immuunsysteem zorgt onder andere voor een goede weerstand. Het beschermt je lichaam tegen bacteriën en virussen. Je weerstand is eigenlijk een groep legers die er voor zorgt dat indringers geen kans krijgen om je ziek te maken. Een goede weerstand is dan ook erg belangrijk. Met name wanneer de bekende 'R' in de maand zit is het goed om je immuunsysteem te versterken. 

Tips om je immuunsysteem te verbeteren

Wil je graag je immuunsysteem versterken? Lees hieronder 3 belangrijkste tips voor het versterken van je immuunsysteem: goede voeding, voldoende slaap en voldoende drinken. Ook is het mogelijk om je immuunsysteem te versterken middels extra supplementen.

1. Gezonde voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het versterken en verbeteren van je immuunsysteem. Met name voeding die rijk is aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Lees meer over voedingsmiddelen die je weerstand verhogen

2. Voldoende slaap

Tijdens je nachtrust kan je immuunsysteem zich volledig focussen op het opruimen en herstellen. Je lichaam hoeft zich dan niet bezig te houden met andere taken. Dagelijks 8 uur slaap zorgt ervoor dat je voldoende uitgerust aan de dag kan beginnen.

3. Voldoende drinken

Ook drinken, bij voorkeur water, draagt bij aan de versterking van je immuunsysteem. Zo kunnen de afvalstoffen afgevoerd worden. Tijdens ons caloriearme dieet adviseren wij ook om ten minste 2 liter water te drinken. Maar ook zonder een dieet is het goed om dagelijks deze hoeveelheid te drinken.

Immuunsysteem versterken met supplementen

Je kunt je immuunsysteem versterken met supplementen. Verschillende vitamines en mineralen dragen ook bij aan een goed werkend immuunsysteem en versterken de weerstand. De bekendste 'weerstand' vitamines zijn vitamine C en vitamine D. Je kunt kiezen voor specifieke vitaminesuppletie die alleen één bepaalde vitamine bevat of je kiest voor een multivitamine. Multivitamines bevatten naast vitamine C en vitamine D nog tal van andere vitamines en mineralen.

Nutramin heeft een speciale multivitamine ontwikkeld ter ondersteuning van het immuunsysteem. Dit is Immunocare. Het product bevat onder andere vitamine A, B6, C, D, ijzer, koper seleen en zink. Dit draagt allemaal bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

Multivitamine assortiment

De multivitamines die wij aanbieden richten zich op specifieke doelgroepen of fases in je leven. Zo hebben wij verschillende soorten multivitamines. Er is altijd één de beste multivitamine die bij je past. Bekijk de varianten hieronder en klik op de producten voor meer informatie.


Vitamine C assortiment

In ons assortiment vind je de beste vitamine C supplementen. Vitamine C is een belangrijke factor in het versterken van je immuunsysteem. Hieronder vind je een drietal voorbeelden uit ons assortiment. Dit is slechts een gedeelte, bekijk de vitamine C-categorie voor alle varianten.


Vitamine D assortiment

Vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam. Het zorgt mede voor een goede weerstand. Omdat we vitamine D voornamelijk uit de zon halen, is het aan te bevelen om, tijdens de wintermaanden, een eventueel vitamine D-tekort aan te vullen. Onderstaand een greep uit ons assortiment:


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten