Immuunsysteem versterken | Hoe pak ik dat aan?

Je immuunsysteem is een belangrijk mechanisme van je lichaam. Het zorgt onder andere voor een goede weerstand. Het beschermt je lichaam tegen bacteriën en virussen die je lichaam willen aanvallen. Je weerstand is eigenlijk een groep legers die er voor zorgt dat indringers geen kans krijgen om je ziek te maken.

Een sterk immuunsysteem is het hele jaar door belangrijk. Een aantal nutriënten ondersteunen je immuunsysteem. Je vindt ze onder andere in onderstaande immuunformules.

Immuunformules

Onderstaande supplementen zijn speciaal ontwikkeld om je immuunsysteem te ondersteunen. Ze bevatten diverse ingrediënten voor een goede weerstand.

Immuunsysteem versterken met supplementen

Je kunt je immuunsysteem versterken met supplementen. Verschillende vitamines en mineralen dragen ook bij aan een goed werkend immuunsysteem en versterken de weerstand. De bekendste 'weerstand' vitamines zijn vitamine C en vitamine D. Je kunt kiezen voor specifieke vitaminesuppletie die alleen één bepaalde vitamine bevat of je kiest voor een multivitamine. Multivitamines bevatten naast vitamine C en vitamine D nog tal van andere vitamines en mineralen.

Nutramin heeft een speciale multivitamine ontwikkeld ter ondersteuning van het immuunsysteem. Dit is Immunocare. Het product bevat onder andere vitamine A, B6, C, D, ijzer, koper seleen en zink. Dit draagt allemaal bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

Vitamine C assortiment

In ons assortiment vind je de beste vitamine C supplementen. Vitamine C is een belangrijke factor in het versterken van je immuunsysteem. Hieronder vind je een drietal voorbeelden uit ons assortiment. Dit is slechts een gedeelte, bekijk de vitamine C-categorie voor alle varianten.

Vitamine D assortiment

Vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam. Het zorgt mede voor een goede weerstand. Omdat we vitamine D voornamelijk uit de zon halen, is het aan te bevelen om, tijdens de wintermaanden, een eventueel vitamine D-tekort aan te vullen. Onderstaand een greep uit ons assortiment:


Tips om je immuunsysteem te verbeteren

Niet alleen supplementen kunnen je immuunsysteem versterken. Ook je levensstijl speelt een belangrijke rol. Lees hieronder 5 belangrijkste tips voor het versterken van je immuunsysteem: goede voeding, voldoende slaap, voldoende drinken, bewegen en het vermijden van stress.

1. Gezonde voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het versterken en verbeteren van je immuunsysteem. Met name voeding die rijk is aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Lees meer over voedingsmiddelen die je weerstand verhogen

2. Voldoende slaap

Tijdens je nachtrust kan je immuunsysteem zich volledig focussen op het opruimen en herstellen. Je lichaam hoeft zich dan niet bezig te houden met andere taken. Dagelijks 8 uur slaap zorgt ervoor dat je voldoende uitgerust aan de dag kan beginnen.

3. Voldoende drinken

Ook drinken, bij voorkeur water, draagt bij aan de versterking van je immuunsysteem. Zo kunnen de afvalstoffen afgevoerd worden. Tijdens ons caloriearme dieet adviseren wij ook om ten minste 2 liter water te drinken. Maar ook zonder een dieet is het goed om dagelijks deze hoeveelheid te drinken.

4. Beweging

Je immuunsysteem is gebaat bij geregeld matig bewegen. Belangrijk immuuncellen zullen hierdoor beter circuleren en dat versterkt je immuunsysteem. Pak daarom vaker de fiets naar je werk of als je boodschappen gaat doen. Ook zo nu en dan een stukje wandelen heeft een positief effect op je immuunsysteem.

5. Vermijden van stress

Acute stress, bijvoorbeeld bij een naderende deadline of bij een gevaarlijke situatie, verhoogd tijdelijk de weerstand. Je lichaam wordt bij acute stress in staat van paraatheid gesteld. Bij langdurige stress komt je lichaam op den duur in een uitputtingsfase en dat heeft weer een negatieve invloed op je immuunsysteem. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten