Vegan eiwitshake | Overheerlijke smaak & romig karakter

Vegan Eiwitshake

Vegan eiwitshakes zijn hip en dat heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste reden is dat de vegan eiwitten al lang niet meer onder doen voor het traditionele whey eiwit. Daarbij is de vegan variant minder belastend voor het milieu en steeds meer mensen leven bewuster of houden hier rekening mee.

De vegan eiwitshake Amino-Fit

In onze webshop bieden wij de vegan eiwitshake van Amino-Fit aan. Deze plantaardige eiwitpoeder is gemaakt van erwteneiwit. Erwten eiwitten hebben over het algemeen een hoog eiwitgehalte en zijn één van de hypoallergeenste eiwitpoeders. Dat komt omdat het geen gluten en zuivel bevat. Amino-Fit Vanille bevat maar liefst 81 gram eiwitten per 100 gram en Amino-Fit Aardbei 82 gram.

Veel plantaardige eiwitshakes zijn wat muffer van smaak. Amino-Fit Vanille en Aardbei zijn dat niet. De vanille variant bevat een roomaroma die in combinatie met een vanille extract de muffe smaak opzij zet. Amino-Fit Aardbei is wat zoeter. Beide shakes hebben een goede smaak en een romig karakter.


Een vegan eiwitshake voor verschillende doeleinden

Gemiddeld genomen hebben we ongeveer 1 à 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus weeg je 75 kilo dan heb je dagelijks eigenlijk minimaal 75 gram eiwitten nodig. De meeste mensen, met een normaal en gezond eetpatroon, krijgen dit via hun voeding binnen. Dan zijn er nog de kracht- en duursporters. Zij vereisen een hogere eiwitbehoefte per dag. Zo hebben duursporters minimaal rond de 1,4 gram per kilo lichaamsgewicht nodig en krachtsporters zelfs 1,6 gram.

Sporters

Zoals hierboven al vernoemd is de eiwitbehoefte van sporters (kracht en duur) hoger. Eiwitten dragen namelijk bij tot de groei, de instandhouding en het herstel van de spieren. Als je sport komen er kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes worden gerepareerd door aminozuren. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren.

Vegetariërs en veganisten

Het is niet zo dat vegetariërs en veganisten een hogere eiwitbehoefte hebben. Wel is het voor deze mensen lastiger om aan voldoende eiwitten te komen. Dierlijke producten zijn namelijk één van onze grootste eiwitbronnen. Omdat vegetariërs die niet consumeren, kan er sneller een tekort ontstaan.

De meeste vegetariërs en veganisten zorgen ervoor dat ze op een andere manier voldoende eiwitten binnenkrijgen. Dit kan natuurlijk door te kiezen voor andere voedingsmiddelen. Maar je kan het ook oplossen door het gebruik van een vegan eiwitshake.

Hoe maak je een vegan eiwitshake met Amino-Fit?

Een pot Amino-Fit bevat 500 gram erwten proteïne poeder. De poeder kan aangemaakt worden met water, melk, magere yoghurt, soja- of kokosmelk. In de pot zit een handige maatschep zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid (25 gram) kunt toevoegen. Wil je het vermengen met magere yoghurt dan adviseren wij om iets minder eiwitpoeder (ongeveer 20 gram) te gebruiken. Het wordt anders snel een te dik geheel.

Doe 300 ml (bijvoorbeeld) melk en 25 gram eiwitpoeder in een shakebeker en schud het goed. De Amino-Fit shakebeker bevat een uniek mengballetje dat zorgt voor een luchtige shake zonder klonten. Uiteraard kun je ook een andere shakebeker gebruiken. Schud het even goed en je shake is klaar.

Tip: Mix je vegan eiwitshake met fruit

Je kan je vegan eiwitshake ook vermengen met verschillende soorten fruit. In principe zijn alle fruitsoorten mogelijk. Alleen bevatten sommige stukken fruit veel suikers. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Maar volg je een suikervrij dieet dan kun je beter kiezen voor suikerarme varianten. 

Hieronder vind je een vijftal soorten met veel suikers en een vijftal soorten met weinig suikers.

Vegan eiwitshake met fruit


Fruit met veel suikers:

  • Mango
  • Kersen
  • Druiven
  • Vijgen
  • Peer 

Fruit met weinig suikers:

  • Bramen
  • Rode en blauwe bessen
  • Frambozen
  • Appels
  • Aardbeien

Doe 25 gram vegan eiwitpoeder, 300 ml water of melk en het fruit in een blender. Blender het geheel even goed en je hebt snel een heerlijke gezonde shake. Heb jij een lekkere combinatie bedacht die je met ons wil delen? Wij horen het graag!

Aanvulling op de dagelijkse voeding

Een eiwitshake kan en mag nooit je dagelijkse voeding helemaal vervangen. Het kan wel een goede aanvulling zijn om bijvoorbeeld je eiwitten aan te vullen of te verhogen. Neem je alleen de (vegan) eiwitshake dan krijg je namelijk te weinig vitamines en mineralen binnen.

Vervang daarom maximaal 1 of 2 maaltijden door een shake. Wil je het avondeten vervangen dan adviseren wij om daar in ieder geval groentes bij te nemen. 

Veelgestelde vragen omtrent de Vegan Eiwitshake

In ons assortiment vind je de hoogwaardige vegan eiwitshake Amino-Fit. Deze is gemaakt uit erwten eiwit.

Hier is bewust voor gekozen omdat erwten eiwitten een hoog eiwitgehalte hebben. Zo bevat Amino-Fit vanille maar liefst 81 gram eiwitten per 100 gram en Amino-Fit Aardbei zelfs 82 gram.

Onze vegan eiwitshake is ontwikkeld uit een plantaardige bron van eiwitten, namelijk erwten eiwit. Erwten eiwit staat erom bekend dat het één van de meest hypoallergene eiwitbronnen is.

Dit komt doordat het geen zuivel én geen gluten bevat. Je lichaam kan het dus makkelijker verwerken en je hebt achteraf geen opgeblazen gevoel (zoals veel mensen ervaren bij reguliere eiwitshakes).

Om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren heeft ieder lichaam een bepaalde hoeveelheid van verschillende voedingsstoffen nodig. Eiwitten zijn er hier één van. Des te actiever jouw dagelijks leven, des te meer eiwitten je nodig hebt. Omgekeerd werkt het uiteraard ook zo.

Maar niet iedereen komt aan zijn of haar dagelijkse eiwitbehoefte. Een vegan eiwitshake is een makkelijke en snelle manier om kwalitatieve eiwitten binnen te krijgen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten