Vegan eiwitshake | Overheerlijke smaak & romig karakter

Vegan eiwitshakes zijn hip en dat heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste reden is dat de vegan eiwitten al lang niet meer onder doen voor het traditionele whey eiwit. Daarbij is de vegan variant minder belastend voor het milieu en steeds meer mensen leven bewuster of houden hier rekening mee. Het enige wat nog ontbrak was een lekkere en romige vegan eiwitshake. Gelukkig is daar nu Amino-Fit!

De vegan eiwitshake Amino-Fit

In onze webshop bieden wij de vegan eiwitshake van Amino-Fit aan. Deze plantaardige eiwitpoeder is gemaakt van erwten eiwit. Erwten eiwitten hebben over het algemeen een hoog eiwitgehalte en zijn één van de hypoallergeenste eiwitpoeders. Dat komt omdat het geen gluten en zuivel bevat. Amino-Fit bevat maar liefst 79 gram eiwitten per 100 gram.

Veel plantaardige eiwitshakes zijn wat muffer van smaak. Het grote voordel van Amino-Fit is dat het een roomaroma bevat die de muffe smaak compleet opzij zet. Dit in combinatie met een vanille extract geeft de shake een lekkere smaak en een zeer romig karakter. Amino-Fit is momenteel alleen verkrijgbaar in een vanillesmaak, maar niet lang meer. Er wordt momenteel gewerkt aan een uitbreiding van het aantal smaken.

Een vegan eiwitshake voor verschillende doeleinden

Gemiddeld genomen hebben we ongeveer 1 á 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. Dus weeg je 75 kilo, dan heb je dagelijks eigenlijk minimaal 75 gram eiwitten nodig. De meeste mensen, met een normaal en gezond eetpatroon, krijgen dit via hun voeding binnen. Dan zijn er nog de kracht- en duursporters. Zij vereisen een hogere eiwitbehoefte per dag. Zo hebben duursporters minimaal rond de 1,4 gram per kilo lichaamsgewicht nodig en krachtsporters zelfs 1,6 gram.

Sporters

Zoals hierboven al vernoemd is de eiwitbehoefte van sporters(kracht en duur) hoger. Eiwitten dragen namelijk bij tot de groei, instandhouding en herstel van de spieren. Als je sport komen er kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes worden gerepareerd door aminozuren. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren.

Afvallen

Ook als je wilt afvallen kun je gebruik maken van eiwitshakes. Eiwitten geven snel een vol en verzadigd gevoel en het beperkt de calorie inname. Mocht je eiwitten willen gebruiken om af te vallen, houdt dan bij aanschaf rekening met de calorie hoeveelheid, het vetgehalte en de wijze waarop het gezoet is. In veel vegan proteïne poeders worden namelijk onnodig veel suikers toegevoegd. Misschien lekker, maar ook ongezond. Amino-Fit bevat weinig calorieën, vetten en suikers en is daarom geschikt. 

Slank blijven

Wij adviseren Amino-Fit ook als preventiemiddel om op gewicht te blijven. Vervang zo nu en dan je lunch (of avondeten, maar dan wel met de benodigde groentes) door deze plantaardige proteïne shake en je kan zo op gewicht blijven. Een eiwitshake kan een goed afslank middel zijn.

Vegetariërs en veganisten

Het is niet zo dat vegetariërs en veganisten een hogere eiwitbehoefte hebben. Wel is het voor deze mensen lastiger om aan voldoende eiwitten te komen. Dierlijke producten zijn namelijk één van onze grootste eiwitbronnen. Omdat vegetariërs dit niet consumeren kan er sneller een tekort ontstaan.

De meeste vegetariërs en veganisten zorgen ervoor dat ze op een andere manier voldoende eiwitten binnen krijgen. Dit kan natuurlijk door te kiezen voor andere voedingsmiddelen. Maar je kan het ook oplossen door het gebruik van een vegan eiwitshake.

Hoe maak je een vegan eiwitshake met Amino-Fit?

Een pot Amino-Fit bevat 500 gram erwten eiwitpoeder. De poeder kan aangemaakt worden met water, melk, magere yoghurt, soja- of kokosmelk. In de pot zit een handige maatschep zodat je makkelijk de juiste hoeveelheid (25 gram) kunt toevoegen. Wil je het vermengen met magere yoghurt dan adviseren wij om iets minder eiwitpoeder (ongeveer 20 gram) te gebruiken. Het wordt anders snel een te dik geheel.

Doe 300 ml (bijvoorbeeld) melk en 25 gram eiwitpoeder in een shakebeker en schud het goed. De Amino-Fit shakebeker bevat een uniek mengballetje die zorgt voor een luchtige shake zonder klonten. Uiteraard kun je ook een andere shakebeker gebruiken. Schud het even goed en je shake is klaar.

Tip: Mix je vegan eiwitshake met fruit

Je kan je vegan eiwitshake ook vermengen met verschillende soorten fruit. In principe zijn alle fruitsoorten mogelijk. Alleen bevatten sommige stukken fruit veel suikers. Dat hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Maar volg je een suikervrij dieet dan kun je beter kiezen voor suikerarme varianten. 

Hieronder vind je een vijftal soorten met veel suikers en een vijftal soorten met weinig suikers.

Vegan eiwitshake met fruit


Fruit met veel suikers

  • Mango
  • Kersen
  • Druiven
  • Vijgen
  • Peer 

Fruit met weinig suikers

  • Bramen
  • Rode en blauwe bessen
  • Frambozen
  • Appels
  • Aardbeien

Doe 25 gram vegan eiwitpoeder, 300 ml water of melk en het fruit in een blender. Blender het geheel even goed en je hebt snel een heerlijke gezonde shake. Heb jij een lekkere combinatie bedacht die je met ons wil delen? Wij horen het graag!