Erwten eiwit | Plantaardige eiwitten voor elk type dieet

Erwten eiwitten zijn bezig met een opmars. Ze worden steeds vaker in vegan proteïne shakes gebruikt. Erwten eiwitten hebben een hoog eiwitgehalte. Je kunt de extra eiwitten gebruiken voor de groei en instandhouding van de spieren en als maaltijdvervanger in veel diëten.

Amino-Fit plantaardige eiwitten

Amino-Fit is gemaakt van erwten eiwit en verkrijgbaar in twee verschillende smaken: vanille en aardbei.

Amino-Fit Vanille heeft een neutrale en lichte vanille smaak. Hou je meer van zoete smaken dan is Amino-Fit Aardbei een betere keus. Beide varianten hebben een hoog eiwitgehalte. De vanille smaak heeft een eiwitgehalte van 81% (81 gram eiwitten per 100 gram) en Amino-Fit Aardbei bevat zelfs 82% aan eiwitten.

Erwten Proteïne poeder

Erwten proteïne poeder (ook wel gewoon eiwitpoeder genoemd) wordt gemaakt van erwten. Het is één van de hypoallergeenste eiwitpoeders. Dat komt omdat het geen zuivel en gluten bevat. Een erwten proteïne poeder is makkelijk te verwerken door je lichaam en veroorzaakt geen opgeblazen gevoel.

Het eiwitpoeder wordt gemaakt door erwten te laten drogen. Vervolgens worden de erwten fijn vermalen tot een soort bloemachtige substantie. De vezels en het zetmeel worden hieruit verwijderd en er wordt wat water toegevoegd. Er onstaat een pasta met eiwitten, vitamines en mineralen. De pasta wordt weer gedroogd en vermalen tot een poeder. Dit noemen we erwten proteïne isolaat.

Gebruik van Amino-Fit

Amino-Fit is verkrijgbaar in potten van 500 gram. In elke pot zit een handige scoop. Een volle scoop is goed voor 25 gram. Dit is tevens de adviesdosering per shake.

Je kan Amino-Fit vermengen met 300 ml water, magere melk of magere yoghurt. Kies je voor een shake met magere yoghurt, dan adviseren wij om iets minder eiwitpoeder te gebruiken. De shake wordt dan namelijk erg dik.

Amino-Fit bevat weinig vetten en koolhydraten. Je kan de shake daarom ook gebruiken tijdens een dieet of in de meeste afvalprogramma's. Wil je effectief afslanken dan kunnen één van de onderstaande voordeelpakketten je helpen. Deze pakketten bevatten Amino-Fit in combinatie met de BioHCG kuur.

Tip voor een lekkere erwten eiwitshake

Met Amino-Fit maak je lekkere en gezonde shakes. Een voorbeeld:

  • Ongeveer 20 gram Amino-Fit
  • Magere yoghurt
  • Fruit (bijvoorbeeld blauwe en rode bessen)
  • Eventueel iets water om het drinkbaarder te maken

Doe de bovenste ingrediënten in een blender en laat het heel eventjes blenderen. Je kan ook kiezen voor magere (soja of kokos) melk. In dit geval kun je iets meer Amino-Fit gebruiken voor een stevige shake. Natuurlijk kun je ook voor andere fruitsoorten kiezen. Enjoy!

Erwten Eiwit of whey?

Whey is niets anders dan een restproduct bij de productie van kaas. Whey (of wei) is uitgegroeid tot het best verkochte eiwitsupplement. Een nadeel van whey is dat het lactose bevat. Veel mensen zijn intolerant en kunnen whey eiwitten daarom slechter verdragen.

Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een erwten eiwit in plaats van whey. Uit onderzoek van 'The journal of the International of Sports Nutrition' is gebleken, kijkend naar de spieropbouw, dat erwten eiwit hetzelfde resultaat geeft als het traditionele eiwit. Erwten proteïne is daarom niet alleen de beste vegan proteïne poeder maar ook een goede vervanger voor het whey en veel beter voor het milieu.

Wie kunnen extra eiwitten gebruiken?

In een normaal eet- en leefpatroon krijgen we voldoende eiwitten binnen. Maar ben jij een kracht- of duursporter, dan heb je wellicht behoefte aan meer eiwitten. Het is bewezen dat extra eiwitten bijdragen aan de opbouw en het herstel van de spieren.

Ook vegetariërs en veganisten kunnen behoefte hebben aan een eiwitshake. Doorgaans hebben ze meer moeite met het binnen krijgen van voldoende eiwitten. Dat komt omdat kip, vlees en vis veel eiwitten bevatten. Omdat vegetariërs en veganisten dit achterwege laten, moeten ze de eiwitten uit andere eiwitbronnen halen.

Veel gestelde vragen omtrent erwten eiwit

Erwten eiwit is niet specifiek gebonden aan één doelgroep. Je kan bijvoorbeeld voor erwten eiwit kiezen omdat je een eiwitrijk dieet volgt, aan zware krachttraining doet of als je als veganist moeite hebt om aan je dagelijkse eiwitten te komen.

Erwten Eiwit is één van de hypoallergeenste eiwitpoeders. Je lichaam kan het makkelijk verwerken en daardoor veroorzaakt het geen opgeblazen gevoel. Tevens hebben erwten eiwitpoeders een hoog eiwitpercentage.

Dit percentage kan erg verschillen per fabrikant. In ons assortiment hebben wij Amino-Fit. Amino-Fit biedt een consistente verhouding van 79 gram eiwitten per 100 gram (79% eiwit). Erwten eiwit heeft een hoger eiwitgehalte dan andere plantaardige eiwitpoeders.

In principe kun je erwten eiwit met elke drinkbare vloeistof vermengen. De meeste gebruikte manieren zijn: met 300 ml water, (magere en soja-) melk of yoghurt.

Kies je voor yoghurt, dan adviseren wij om iets minder poeder te gebruiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten