Vezeltabletten

Vezels bevorderen de natuurlijke stoelgang en de darmwerking, Ze helpen de ontlasting zachter te maken. Vezels kun je halen uit voeding. Eet je te weinig vezels dan ben je aangewezen op vezel supplementen. Vezels komen bijna niet in tabletvorm voor maar vooral in capsules of poedervorm.

Mensen die last hebben van hun stoelgang kunnen extra vezels goed gebruiken. Supplementen vol vezels ondersteunen de spijsvertering en de darmwerking en zorgen ervoor dat je makkelijker naar de wc kunt. Ze houden de darmen in beweging. Dat is wel zo fijn. Je voelt je namelijk veel beter als je darmflora gezond is.

Vezelrijke supplementen

Vezels uit planten kan je lichaam niet verwerken of opnemen. Vezelrijke supplementen zijn bijvoorbeeld psylliumvezels en guarboonvezels. Ook met vezelcomplexen kun je je dagelijkse inname van voedingsvezels verhogen. Vezelcomplexen zijn mixen van verschillende soorten vezels.

Psylliumvezels

Psylliumvezels worden ook wel vlozaadvezels genoemd. Deze vezels zijn afkomstig van zaad van de Plantago Ovata. Van de zaadschillen van dit medicinale gewas wordt een poeder gemaakt. Psylliumvezels dienen als voeding voor de goede bacteriën in de dikke darm. Ze kunnen heel veel vocht opnemen en ondersteunen daarmee je spijsvertering en darmfunctie. Ze maken je poep zachter (bij obstipatie) of harder (bij diarree).

Guarboonvezels

Ook guarboonvezels zijn natuurlijke prebiotische vezels. Die zorgen er, evenals psylliumvezels, voor dat er meer gunstige darmbacteriën komen, die harder gaan werken. Het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën verbetert of herstelt zich. Guarboonvezels leveren niet alleen extra vezels maar zijn daarnaast een bron van foliumzuur en vitamine C.

Een goede balans is heel belangrijk voor een gezond lichaam. Functioneren je darmen niet goed dan kun je gebrek krijgen aan bepaalde vitamines. Ook je geest kan niet optimaal functioneren zonder een gezonde darmmicrobioom. Bij een onbalans in je darmen daalt het aantal goede bacteriën en de schadelijke bacteriën vermeerderen zich snel. Het gebruik van antibiotica en ontstekings- en maagzuurremmers is slecht voor de gezondheid van je darmen. Stress, suiker, alcohol en bewerkt en vet eten hebben ook grote invloed op je darmen.

Probiotica

Als je darmklachten hebt, kun je ook gebruik maken van probiotica. Die vullen het aantal goede bacteriën in je darmen aan. Vooral na een antibioticumkuur kun je behoefte hebben aan de aanvulling van bepaalde bacteriestammen. Dat is goed voor je immuunsysteem. Orthokliniek heeft ook probiotica in het assortiment die geschikt is voor baby’s en peuters.

Plantaardige vezels

Voedingsvezels krijg je in de eerste plaats binnen door gezonde voeding. Vezels tref je aan in fruit, groente, volkorenproducten, peulvruchten, noten en aardappelen. Door zo gevarieerd mogelijk te eten, krijgen je meerdere types vezel binnen. Eet fruit met schil en groente zowel rauw als gekookt. Voeding met probiotica zijn bijvoorbeeld zuurkool, kefir, yoghurt en augurken. Lees meer in onze blog Waar zitten veel vezels in?

Hoeveel vezels?

Per dag moeten we 30 tot 40 gram voedingsvezels binnenkrijgen uit voeding en/of voedingssupplementen. Mannen kunnen iets meer vezels gebruiken dan vrouwen. Het advies luidt om minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten. Negen op de tien mensen voldoet hier niet aan. Een vezelsupplement helpt dan om de inname van vezels te vergroten.

Eet brood met veel vezels.


Vezels komen ongeschonden aan in de dikke darm waar ze opzwellen en zich mengen met de maaginhoud. Er zijn fermenteerbare vezels en niet-fermenteerbare vezels. Fermenteerbare vezels worden afgebroken door de darmbacteriën. Niet-fermenteerbare vezels vergroten de darminhoud en dat zorgt mede voor een goede stoelgang. Doordat ze opzwellen, heb je langer een vol gevoel en dit zorgt ervoor dat je minder snel weer zin hebt in eten. Ook verminderen voedingsvezels het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Drink voldoende vocht

Verhoog je je inname van vezels vergeet dan ook niet voldoende te drinken. Omdat de extra vezels veel vocht opnemen, is het van groot belang dat je dagelijks in ieder geval twee liter water drinkt. Als je wel veel vezels eet maar te weinig drinkt kun je last krijgen van verstopping.

Zorg er ook voor voldoende te bewegen. Dat is goed voor de darmen. Verminder stress en zorg dat je voldoende slaapt.

Vezeltabletten kopen

Maag- en darmklachten komen veel voor. Orthokliniek.com verkoopt zowel prebiotica als probiotica. Psylliumvezels en guarboonvezels worden meestal verkocht in poedervorm of capsules. Je neemt ze in met een groot glas water of mengt ze door de yoghurt of kwark. Je voert de hoeveelheid vezels die je inneemt langzaam op. Je zult al snel effect beginnen te merken.

Begin dus rustig. Omdat je darmen niet gewend zijn aan zoveel vezels moeten ze daar mogelijk aan wennen. Bijwerkingen kunnen een opgeblazen gevoel en winderigheid zijn. Dit gaat na een tijdje vanzelf over.  Mocht je last ervaren dan kun je starten met halve doseringen en het langzaam opbouwen.

Andere prebiotica in ons assortiment zijn inuline, FOS (fructo-oligo-sacharide) en XOS (xylo-oligosachariden). Of kies voor een mix met vele groente- en fruitsoorten.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten