Meer energie krijgen

Het lukt niet altijd alle ballen in de lucht te houden. Van het combineren van werk en gezin, weinig slaap, stress of zorgen, nachtdiensten, een ingrijpende gebeurtenis of lichamelijke pijnen word je moe. Een keertje vermoeid zijn is niet zo erg maar ben je vaker futloos en heb je te weinig energie dan kan een aanvullend supplement je helpen.

Wil je meer energie? Als aanvulling op je voeding kan je gebruik maken van voedingssupplementen. Kies voor een goede multivitamine, een B-complex of een specifieke vitamine of mineraal die je natuurlijke energie activeert.

Energie supplementen

Welke vitamines bij vermoeidheid?

Sommige vitamines en mineralen activeren je natuurlijke energie. B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6, B8 (biotine) en B12 kunnen het gebrek aan energie helpen verminderen. En B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur) en B12 helpen bij vermoeidheid/moeheid.

Producten waarin veel B-vitaminen zitten zijn onder andere volkorenbrood, vlees, broccoli, eieren, noten, bananen, vis en melk. De B-vitamines helpen energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Ze ondersteunen dus je energiestofwisseling. Een tekort aan vitamine B12 komt nogal eens voor bij veganisten en vegetariërs omdat B12 vrijwel alleen in dierlijke producten zit. Hen wordt daarom aangeraden een vitamine B12-supplement te slikken.

Ook vitamine C helpt mee bij het verminderen van vermoeidheid. Daarom is het belangrijk fruit te eten. Ook groente en

Welke mineralen bij vermoeidheid?

Naast vitamines spelen mineralen een belangrijke rol om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Bij futloosheid heb je ijzer en magnesium nodig en voor meer energie calcium, fosfor, ijzer, jodium, koper, magnesium en mangaan. Magnesium helpt tegen vermoeidheid. En dan helemaal Magnesium Malaat. De malaat verbindingen bestaat uit magnesium en appelzuur. Het appelzuur is een belangrijk onderdeel uit de energie citroencyclus. Deze cyclus is onder ander verantwoordelijk voor het vrijmaken van energie in de cellen.

IJzer is goed voor een normaal zuurstoftransport in je lichaam en dat zorgt dat je je fit voelt. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, jonge kinderen en vegetariërs hebben eerder een tekort aan ijzer.

Vitamine C bevordert de opname van ijzer, evenals koper. Aanhoudende vermoeidheid kan ook komen door een magnesiumtekort. Sommige mensen krijgen hiervan gewoonweg te weinig binnen of kunnen magnesium moeilijk uit voeding opnemen. Ouderen hebben een grotere behoefte aan magnesium. Zie ook: 'Magnesiumtekort bij ouderen'

Goede voeding

Het belangrijkste om weer energie te krijgen en te behouden, is gevarieerd en gezond eten. Vermijd producten met veel (toegevoegde) suiker. Drink gedurende de dag voldoende water. Voedingssupplementen kunnen de natuurlijke energie in je lichaam weer helpen activeren.

Wat geeft nog meer energie?

Ook meer bewegen en sporten is een goede tip om vermoeidheid tegen te gaan. Bewegen geeft energie en zorgt er tevens voor dat je beter slaapt. Roken en teveel alcohol en koffie zijn niet goed voor je energieniveau. Regelmaat is dat wel, evenals ontspanning. Ook zonlicht en positief in het leven staan, geven je volop energie.

Meer energie door supplementen

In goede multivitamines zitten de vitamines en mineralen die je natuurlijke energie activeren. Dagelijks een multivitamine kan je lichaam daarin ondersteunen.

In een B-complex zitten alle acht B-vitamines. De B-vitamines hebben elkaar nodig. Ze ondersteunen elkaars werking en met dagelijks een tablet of capsule krijg je de goede hoeveelheden binnen.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een supplement met een bepaalde vitamine, een bepaald mineraal of combinaties hiervan. Magnesium heeft bijvoorbeeld eveneens een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Magnesium is verkrijgbaar in tablet- en poedervorm en in vloeibare magnesium vorm. IJzer activeert je natuurlijke energie en draagt bij aan fitheid.

Kruidensupplementen kunnen tevens helpen vermoeidheid te verminderen en je energie te stimuleren. Ginseng is een kruid dat al heel lang wordt gebruikt bij vermoeidheid. Het geeft extra energie en vitaliteit*. Rhodiola rosea gaat eveneens vermoeidheid tegen*. Kamille en valeriaan dragen bij aan een normale nachtrust*.

*Claims op kruidenproducten zijn nog in afwachting van goedkeuring.

N.B. Kan je lichaam niet voldoende energie aanmaken om je gewoon lekker fit te voelen dan kan dit natuurlijk ook een medische reden hebben. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten