Wat zijn antioxidanten?

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat zijn nu eigenlijk antioxidanten? Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Giftige stoffen, zoals sigarettenrook en stikstofoxiden, zijn vrije radicalen die je lichaamscellen kunnen beschadigen. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen deze oxidatieve schade.

Er zijn verschillende soorten antioxidanten. Je lichaam maakt zelf antioxidanten aan en je krijgt ze binnen via je voeding. Als gezond eten niet zo goed lukt, dan kunnen supplementen een goede aanvulling zijn.

Lees verder onder de producten.


Welke antioxidanten krijg je binnen via voeding?

Zoals hierboven ook werd vermeld, maakt je lichaam zelf ook antioxidanten aan. De rest krijg je binnen via je voeding of door middel van een extra supplement.

Er zijn verschillende soorten antioxidanten formules verkrijgbaar. Deze formules bevatten diverse soorten antioxidanten.

Vitamine C

Van vitamine C is bekend dat het bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Naast deze eigenschap wordt vitamine C ook gebruikt voor het versterken van het immuunsysteem. Kies je voor een vitamine C supplement dan adviseren wij een Ester C variant.

Vitamine E

Ook vitamine E heeft een antioxidatieve werking. Het helpt je lichaamscellen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling.

Selenium

Je lichaam is niet in staat om zelf selenium aan te maken. Het is een mineraal en tevens een spoorelement. Dat houdt in dat je lichaam er maar kleine hoeveelheden van nodig heeft. Selenium is naast een antioxidant ook goed voor je huid en haar.

OPC of druivenpit extract

Een echt antioxidant is OPC, ook wel druivenpit extract genoemd. 

Zink

Zink is een mineraal dat een rol speelt bij diverse functies in ons lichaam. Zink levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Veelgestelde vragen omtrent antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Een aantal bekende antioxidanten zijn vitamine C, vitamine E, selenium en zink.

Je lichaam is in staat om zelf antioxidanten aan te maken. Daarnaast krijgen we een deel binnen via onze voeding. Wanneer gezond eten niet goed lukt, kunnen supplementen met antioxidanten een goede aanvulling zijn.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten