Wat is Rhodiola? | Meer dan een natuurlijke rustgever

Rhodiola / Rozewortel is een kruid met adoptogene werkingen. Adoptgenen beschermen het lichaam tijdens fysiek stress. Rhodiola is een natuurlijke rustgever die helpt bij spanning en stresssituaties. Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de werkingen van dit kruid. Helaas staat de Europese regelgeving nog niet toe om andere gezondheidsvoordelen te benoemen. Wil je meer weten over rhodiola? Onder de supplementen geven wij uitgebreide informatie.

Assortiment Rhodiola

In ons assortiment bevinden zich 3 verschillende soorten Rhodiola supplementen. Adreno Balance van Nutramin en Rhodiola extract van VitOrtho bevattan alleen Rhodiola. Bio-Rhodiola Plus van Biotics bevat Rhodiola met daarbij toevoegingen van verschillende vitamines en mineralen.

Uitgebreide informatie over Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea, ook wel rozewortel genoemd, is een plant uit de vetplantenfamilie Cracculaceae. Het bevat, net zoals Ashwagandha, veel adoptgenen. Rozewortel komt veelal voor in koude gebieden zoals Scandinavië en in de hooggebergten van Rusland en bepaalde delen in Azië. 

Rhodolia Rosea dankt haar naam aan de naar rozen ruikende wortels (rosea). De wortels van de Rhodiola worden in het najaar geoogst. De plant moet dan ten minste 5 jaar oud zijn alvorens het verwerkt kan worden tot een extract.

Werking van Rhodiola Rosea

De plant bevat de actieve stoffen genaamd solidroside en rosavin die zorgen voor de adoptgene werking. Deze stoffen bevinden zich voornamelijk in de wortel. Daarom wordt de meeste Rhodiola supplementen van het wortel extract gemaakt. Rhodiola is veilig te gebruiken door onder andere een lage toxiciteit.

De wortels van de Rhodiola bevatten ook flavonoïden, fytosterolen, organische zuren, vetten, fenolen, glycosiden en sporen van etherische oliën (met 86 bestanddelen). 

Wat is dan een adoptgeen?

Een adoptogeen is een stof die je beter laat omgaan met stress, verdriet, vermoeidheid of andere veranderingen. Deze kruiden laten je lichaam helpen om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Je lichaam komt zo in balans met rhodiola.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten