Wat is Rhodiola? | Meer dan een natuurlijke rustgever

Rhodiola / Rozewortel is een kruid met adoptogene werkingen. Adoptgenen beschermen het lichaam tijdens fysiek stress. Rhodiola is een natuurlijke rustgever die helpt bij spanning en stresssituaties. Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de werkingen van dit kruid. Helaas staat de Europese regelgeving nog niet toe om andere gezondheidsvoordelen te benoemen. Wil je meer weten over rhodiola? Onder de supplementen geven wij uitgebreide informatie.

Assortiment Rhodiola

In ons assortiment bevinden zich 3 verschillende soorten Rhodiola supplementen. Adreno Balance van Nutramin en Rhodiola extract van VitOrtho bevattan alleen Rhodiola. Bio-Rhodiola Plus van Biotics bevat Rhodiola met daarbij toevoegingen van verschillende vitamines en mineralen.

Uitgebreide informatie over Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea, ook wel rozewortel genoemd, is een plant uit de vetplantenfamilie Cracculaceae. Het bevat, net zoals Ashwagandha, veel adoptgenen. Rozewortel komt veelal voor in koude gebieden zoals Scandinavië en in de hooggebergten van Rusland en bepaalde delen in Azië. 

Rhodolia Rosea dankt haar naam aan de naar rozen ruikende wortels (rosea). De wortels van de Rhodiola worden in het najaar geoogst. De plant moet dan ten minste 5 jaar oud zijn alvorens het verwerkt kan worden tot een extract.

Werking van Rhodiola Rosea

De plant bevat de actieve stoffen genaamd solidroside en rosavin die zorgen voor de adoptgene werking. Deze stoffen bevinden zich voornamelijk in de wortel. Daarom wordt de meeste Rhodiola supplementen van het wortel extract gemaakt. Rhodiola is veilig te gebruiken door onder andere een lage toxiciteit.

De wortels van de Rhodiola bevatten ook flavonoïden, fytosterolen, organische zuren, vetten, fenolen, glycosiden en sporen van etherische oliën (met 86 bestanddelen). 

Wat is dan een adoptgeen?

Een adoptogeen is een stof die je beter laat omgaan met stress, verdriet, vermoeidheid of andere veranderingen. Deze kruiden laten je lichaam helpen om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Je lichaam komt zo in balans met rhodiola.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten