BioHCG dieet eetschema

Hoe ziet het BioHCG dieet eetschema eruit? Op onderstaande afbeelding zie je in grote lijnen hoe een dag eruit kan zien. Maar voor elke ochtend, lunch, avondeten en de tussendoortjes hebben we nog veel meer opties. Die vind je allemaal in het begeleidend boekwerk ‘Beter in Balans’. Dit boekwerk ontvang je bij iedere BioHCG kuur.

Lees verder onder de afbeelding ->

Biohcg dieet eetschema

Ochtend

Je start elke (dieet)dag met de BioHCG ampul. De vloeistof haal je uit de ampul doormiddel van het bijgeleverde pipetje. Het is belangrijk om de vloeistof 1 minuut onder de tong te houden voordat je het doorslikt. Zo wordt de vloeistof goed door de slijmvliezen opgenomen.

Voor een optimale werking van de ampul adviseren wij om een half uur voor en na de inname niet te eten of te drinken. De meesten starten de dag ook echt met de ampul om zich daarna te douchen, aan te kleden, op te maken etc. Al met al duurt dit wel een half uurtje en dan kun je starten met het ontbijt.

Het ontbijt bestaat uit fruit met een kop koffie of thee. Qua fruit kun je kiezen voor appels, sinaasappels, aardbeien, blauwe of rode bessen. Je kunt ook eventueel kiezen voor een bakje magere kwark of yoghurt. In de ochtend neem je ook de eerste multivitamine. De multivitamine tabletten ontvang je bij elk BioHCG Original pakket.

Het eerste tussendoortje

Rond een uur of 10.00 – 11.00 neem je een tussendoortje. Dit is meestal een kop bouillon met wat snack-tomaatjes of komkommertjes. Het is belangrijk om deze tussendoortjes in het BioHCG dieet eetschema niet over te slaan. Je geeft je lichaam zo de hele dag kleine hoeveelheden waardoor je lichaam de hele dag bezig is met het verbranden van de voeding. Je vetverbranding blijft zo actief.

Lunch

Voor de lunch kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een van de opties zijn de crackers met daarop 100 gram rookvlees, gerookte kip of rosbief.

In het begeleidend boekwerk staan ook verschillende lunchrecepten. Zo kun je kiezen voor verschillende salades, omeletten of verwen je zelf met een carpaccio. Bekijk de lunchsuggesties op de pagina BioHCG Recepten.

Het tweede tussendoortje

Ook in de middag eet je weer een tussendoortje. Deze tussendoortjes zijn hetzelfde als het ochtendtussendoortje.

Diner

Het avondeten bestaat uit 100 - 120 gram vlees, vis of kip met daarbij verschillende groentes. In het begeleidend boekwerk staan maar liefst 24 verschillende recepten.  Ben je vegetariër dan kun je de kuur ook volgen. Sommige recepten zijn vegetarisch of je kunt gebruik maken van de vleesvervangers quorn tempé of tofu.

Enkele recepten uit het boekwerk:

 • Biefstuk met broccoli en bloemkool
 • Kalkoenspiesjes
 • Bloemkoolpizza (vegetarische mogelijkheden)
 • Zeeduivel
 • Knolselderijsoep (vegetarisch)
 • Gevulde paprika (vegetarische mogelijkheden
 • Runderstoofschotel
 • Vispakketje met venkel
 • Kabeljouwfilet met bloemkool
 • Maaltijd groentesoep (vegetarisch)
 • Hete kip
 • Oosterse curry
 • En nog veel meer…

Naast de 24 verschillende recepten in ons boekwerk vind je ook een overzicht met geadviseerde voeding. Zo kun je zelf creatief aan de slag. De recepten bevatten weinig vetten en koolhydraten. Het wordt dan ook wel eens een vetarm dieet genoemd.

Zoals je ziet bestaat het BioHCG Dieet eetschema uit normale voeding. Je gezinsleden kunnen gewoon mee eten. Indien gewenst kun je voor je tafelgenoten iets extra’s maken. Het eetschema is makkelijk toe te passen in het dagelijks leven.

Stabilisatiefase

In het BioHCG Dieet eetschema zit ook nog een stabilisatiefase. Deze fase start als je klaar bent met de ampullen. Stabiliseren is belangrijk om het jojo-effect tegen te gaan.

In het begeleidend boekwerk is de stabilisatiefase ook volledig uitgeschreven. Elke dag worden er producten toegevoegd zodat je lichaam langzaam kan wennen aan het nieuwe gewicht. In de stabilisatiefase kun je ook nog afvallen.

Producten ter ondersteuning

De standaard 24 daagse BioHCG Original kuur bevat in principe alles wat je nodig hebt. Je ontvangt:

 • 24 ampullen
 • Begeleidend boekwerk met uitleg
 • 24 verschillende recepten
 • Multivitamine
 • Pipetten

Je kan het dieet uitbreiden met enkele producten. De meest gekozen producten zijn:

Fytoslim

NTM Fytoslim is een afslankpil die als vetverbrander gebruikt kan worden. Wij adviseren Fytoslim voornamelijk in de stabilisatiefase zodat je je vetverbranding een extra boost kunt geven. NTM Fytoslim is ook te gebruiken tijdens de eerste dieetfase.

Amino-fit

Amino-fit is een vegan eiwitshake met een hoog eiwitgehalte (79%). Je kunt Amino-fit gebruiken als extra lunch optie tijdens de BioHCG Original kuur.

Lipidplex Vetblokker

De Lipidplex Vetblokker beperkt de opname van vetten uit voeding. In principe heb je deze tijdens het dieet niet nodig omdat je al vetarm eet. Wel adviseren wij deze als je bijvoorbeeld tijdens het dieet een etentje hebt waar je niet onderuit kunt.

Ook na de kuur kan de vetblokker van pas komen. Eén tablet belemmert de opname van 20 tot 26 gram vet. Dit zijn ongeveer 230 calorieën.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten