Waar is magnesium goed voor?

Er is veel onderzoek gedaan naar waar magnesium allemaal goed voor is. Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam. Het is namelijk betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Op deze pagina beschrijven we 11 toepassingsgebieden waarvan bewezen is dat magnesium er bij helpt.

10 toepassingsgebieden waar magnesium goed voor is

#1 Vermoeidheid

Magnesium kan helpen tegen vermoeidheid. Voel jij je soms futloos, moe en heb je gebrek aan energie? Magnesium kan het gebrek aan energie verminderen en helpt bij vermoeidheid.

#2 Ondersteunt de botten

Magnesium speelt ook een belangrijke rol bij de instandhouding en behoud van sterke botten. Zo is het goed voor het skelet.

#3 Draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Een normale eiwitsynthese zegt je misschien niet zo heel veel. In Jip en Janneke taal: Het speelt een rol bij het opbouwen van je lichaamseiwit.

#4 Spieren

Magnesium is ook goed voor je spieren. Het draagt bij tot een normale werking ervan en speelt een rol bij het behouden van sterke en soepele spieren.

#5 Goed voor het gebit

Het hebben van een goed en gezond gebit is erg belangrijk. Magnesium speelt hier ook een rol in. Zo is het belangrijk voor sterke tanden en is het goed voor een sterk gebit.

#6 Psychologische functie

Magnesium heeft ook een psychologische functie. Zo is magnesium goed voor je gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen en geheugen. Het zorgt voor een goede geestelijke energie.

#7 Energie

Magnesium ondersteunt je energieniveau en activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Het heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme.

#8 Celdelingsproces

Het draagt bij aan een normale celdeling. Daardoor speelt het een rol in het proces van weefselgroei- en ontwikkeling.

#9 Goed voor je zenuwstelsel

Magnesium is ook goed voor je zenuwstelsel. Het draagt namelijk bij aan de normale werking ervan en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

#10 Een goede electrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans en helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van ons lichaam.

#11 Regulering Vitamine D

Magnesium speelt een rol in de regulering van de Vitamine D gehaltes in het lichaam. Magnesium en Vitamine D zijn 2 waardevolle nutriënten die elkaar nodig hebben.


Je weet nu waar magnesium goed voor is. Heb je een tekort aan magnesium, dan is het dus verstandig om je magnesium tekort aan te vullen. Dit kun je doen door het gebruik van een magnesium voedingssupplement. Bij Orthokliniek Ootmarsum staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ons assortiment bestaat dus enkel uit magnesium van zeer hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat je de magnesium binnenkrijgt die goed is voor je lichaam. 

Verschillende vormen van magnesium

Magnesium vind je in verschillende vormen en hebben allemaal een specifieke eigenschap. Buiten het feit dat het verkrijgbaar is in verschillende vormen zoals: Vloeibare magnesium, magnesium tabletten en magnesiumpoeder, kan de verbinding ook nog eens verschillend zijn:

  • Magnesium citraat (organisch gebonden en goed opneembaar)
  • Magnesium tauraat (combinatie van het aminozuur taurine)
  • Magnesium bisglycinaat (oganisch geboden en wordt door het lichaam als aminozuur gezien)
  • Magnesium pidolaat (wordt goed opgenomen in de rode bloedcellen)
  • Magnesium glycerofosfaat (effectief voor ontspanning van de spieren)

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten