Magnesium spieren

Magnesium spierenEr wordt weleens magnesium voor spierpijn gebruikt. Magnesium voor spieren draagt namelijk bij tot een normale werking en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.

Magnesium is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo is er onder andere magnesium citraat, magnesium tauraat, magnesium malaat en magnesium glycerofosfaat. Alle magnesium vormen hebben specifieke eigenschappen qua opneembaarheid en gebruikersdoel. Wanneer je op zoek bent naar een magnesium supplement voor de spieren dan adviseren wij de vorm glycerofosfaat. Glycerofosfaat is effectiever voor de ontspanning van de spieren.

We hebben een divers aanbod magnesium voor spieren in de vorm van glycerofosfaat. Biotics Acti-Mag Plus is een magnesiumpoeder en bevat magnesium in de vorm van glycerofosfaat. Dat is wat ons betreft het beste magnesium product voor de spieren. Biotics Acti-mag Plus wordt veelal als Magnesium nacht product gebruikt. Je kunt dit product gebruiken voor het slapen gaan. Naast Magnesium bevat dit product ook taurine en B-vitamines.

 


Waar is magnesium goed voor?

We krijgen regelmatig de vraag: ‘Waar is magnesium goed voor?’. Magnesium is niet alleen goed voor de spieren. Het is ook betrokken bij 300 andere enzymatische processen. Dat maakt magnesium een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Magnesium ondersteunt ook je energieniveau en magnesium helpt bij vermoeidheid. Daarnaast ondersteunt het je botten, is het goed voor je gebit, zenuwstelsel en psychologische functie.

Een magnesium tekort komt niet vaak voor. We halen veel magnesium uit onze voeding. Magnesium zit in noten (o.a. paranoten, cashew, amandelen en walnoten), diverse groentes (o.a. spinazie, broccoli), zeewier en vis (o.a. zalm, makreel en koolvis) Een eventueel magnesium tekort kun je aanvullen middels supplementen of door het eten van één van de genoemde producten.

Supplementen voor je spieren

Niet alleen magnesium is goed voor je spieren. Ook calcium, kalium en vitamine D leveren een positieve bijdrage.

Voor duur- en krachtsporters die willen werken aan de groei of herstel van de spieren is een eiwitpoeder aan te bevelen. In ons assortiment vind je Amino-fit. Dit is een Vegan proteïne poeder met een hoog eiwitgehalte. Het bevat 79 gram eiwitten per 100 gram.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten