Magnesium spieren

Magnesium is een veelzijdig mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 verschillende processen. Eén van de gezondheidsvoordelen is dat magnesium goed is voor de spieren. Het is namelijk goed voor de spierwerking en het speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.

Er zijn veel verschillende magnesiumvormen. Alle magnesium vormen hebben specifieke eigenschappen qua opneembaarheid en gebruikersdoel. Ben je op zoek naar een magnesium supplement voor de spieren? Dan adviseren wij Magnesium Citraat of Magnesium Malaat. Onderzoek heeft aangetoond dat ons spierweefsel deze vormen beter opneemt dan andere magnesiumvormen.

Magnesiumsupplement voor de spieren

Citraat en malaat voor de spieren

Magnesium Citraat en Magnesium Malaat zijn de beste magnesiumvormen voor de spieren. Citraat is gebonden aan citroenzuur en malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur. Onderzoek heeft aangetoond dat het spierweefsel deze twee vormen beter opneemt dan andere magnesiumvormen.

Citroenzuur (citraat) en appelzuur (malaat) zijn onderdeel van de citroenzuurcyclus. Een bijkomend voordeel is dat deze genoemde zuren garant staan voor het merendeel van de energie die ons lichaam in de cellen produceert. Daarmee zijn deze magnesiumvormen niet alleen aan te bevelen voor de spieren, maar zijn ze ook belangrijk voor de energiestofwisseling. Ze activeren je natuurlijke energie in het lichaam. 

Waar is magnesium goed voor?

We krijgen regelmatig de vraag: ‘Waar is magnesium goed voor?’. Magnesium is niet alleen goed voor de spieren. Het is ook betrokken bij 300 andere enzymatische processen. Dat maakt magnesium een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Magnesium ondersteunt ook je energieniveau en magnesium helpt bij vermoeidheid. Daarnaast ondersteunt het je botten, is het goed voor je gebit, zenuwstelsel en heeft het een psychologische functie.

Een magnesiumtekort komt niet vaak voor. We halen veel magnesium uit onze voeding. Magnesium zit in noten (o.a. paranoten, cashew, amandelen en walnoten), diverse groentes (o.a. spinazie, broccoli), zeewier en vis (o.a. zalm, makreel en koolvis) Een eventueel magnesiumtekort kun je aanvullen middels supplementen of door het eten van één van de genoemde producten.

Supplementen voor je spieren

Niet alleen magnesium is goed voor je spieren. Ook calcium, kalium en vitamine D leveren een positieve bijdrage.

Voor duur- en krachtsporters die willen werken aan de groei of het herstel van de spieren is een eiwitpoeder aan te bevelen. In ons assortiment vind je Amino-fit. Dit is een Vegan proteïne poeder met een hoog eiwitgehalte. Het bevat 81 gram eiwitten per 100 gram.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten