Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C tablettenBenieuwd waar vitamine C goed voor is?  Vitamine C is goed voor verschillende processen in ons lichaam. Zo wordt het bijvoorbeeld veel ingezet om de weerstand te verhogen. Vitamine C vind je ook altijd in goede multivitamine supplementen. In totaal brengt vitamine C maar liefst 15 verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.  We hebben ze voor je samengevat, zodat jij weet waar vitamine C goed voor is.

De gezondheidsvoordelen van vitamine C

Weerstand

Een van de bekendste gezondheidsvoordelen van vitamine C is toch wel de weerstand. Vitamine C zorgt voor een goede weerstand door een positieve bijdrage te leveren aan het immuunsysteem.

Energie

Vitamine C is goed voor het energieniveau in het lichaam. Het activeert je natuurlijke energie. Niet alleen vitamine C, maar ook magnesium speelt hier een rol in.

IJzer

Vitamine C is ook goed voor andere mineralen. Zo bevordert het onder andere de opname van ijzer uit maaltijden.

Regeneratie vitamine E

Dat geld ook voor regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E. Het helpt de activiteit van vitamine E in stand te houden.

Vermoeidheid

Vitamine C helpt bij vermoeidheid en moeheid. Het draagt bij aan extra energie.

Zenuwstelsel

Het is ook goed voor de normale werking van onze zenuwen. Vitamine C speelt namelijk een belangrijke rol in het functioneren hiervan.

Psychologische functie

Vitamine C heeft een goede invloed op onze hersenfuncties. Dat is belangrijk voor onder andere ons leervermogen, gemoedstoestand, concentratievermogen en geheugen.

Huid

Vitamine C is belangrijk voor de vorming van collageen. Collageen helpt je om de huid van binnenuit te versterken. Oudere mensen maken minder collageen aan en dat zien we terug aan de structuur van de huid.

Bloedvaten

Het speelt ook een rol voor de bloedvaten in ons lichaam. Het ondersteunt ze en zorgt voor een goede conditie. Collageen is ook van belang voor de bloedvaten.

Botten

Nu we toch bezig zijn met collageen; Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de werking van de botten en het kraakbeen.

Kraakbeen

Naast het bovengenoemde is vitamine C ook goed voor het kraakbeen. Het speelt een rol bij de aanmaak en opbouw.

Immuunsysteem

Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem na een fysieke inspanning zoals sporten.

Instandhouding tanden

Vitamine C is goed voor het behoud en de opbouw van sterke tanden. Dit heeft ook met de collageenvorming te maken.

Tandvlees

Het draagt ook bij tot de normale werking van het tandvlees en dat is van belang voor een goed en gezond gebit.

Oxidatieve schade

Vitamine C is een antioxidant en levert daardoor een bijdrage aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade.


Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is vitamine C belangrijk voor ons lichaam. Je weet nu waar vitamine C goed voor is. Bij het eten van voldoende groente en fruit zal er niet snel een vitamine C tekort ontstaan. Krijg je niet elke dag je portie fruit? Dan is een vitamine C supplement aan te bevelen. In ons assortiment vind je de beste vitamine C supplementen. Waaronder vitamine C poeders, tabletten, capsules en Ester C vormen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten