Natuurlijke astaxanthine

Astaxanthine is de krachtigste antioxidant uit de natuur. In onze webshop verkopen wij alleen natuurlijke astaxanthine die veilig te gebruiken is. Je vindt er astaxanthine capsules van gepatenteerde merken zoals AstaPure® en AstaReal®.

Natuurlijke astaxanthine verdient de voorkeur boven synthetische astaxanthine. De elementen van beide mogen grotendeels hetzelfde zijn, de samenstelling en de werking zijn dat niet. De grondstof van synthetische astaxanthine is aardolie. De kwaliteit daarvan is beduidend lager.

 

Beste bron

De beste natuurlijke bron van astaxanthine is de bloedregenalg Haematococcus pluvialis. Vissen (zalm, forel), schaal- en schelpdieren (garnalen, krab, kreeft) en flamingo’s die deze microalgen eten, krijgen door het pigment erin hun mooie roze-rode kleur. Ook vogels eten plankton en planten met astaxanthine om hun overlevingskans te vergroten en om goed te kunnen zien.

Astaxanthine met haar rode pigment behoort tot de carotenoïden net zoals bijvoorbeeld bètacaroteen (wortels) en lycopeen (tomaat) en zeaxanthine (oranje paprika). De meeste carotenoïden fungeren als antioxidant en beschermer van het immuunsysteem.

Goede astaxanthine

Voor de productie van astaxanthine wordt dus zowel gebruik gemaakt van natuurlijke als synthetische bronnen. Als je kiest voor astaxanthine uit bloedregenalgen van goede fabrikanten kies je voor een natuurlijk product met de beste werking: heel zuiver en zeer krachtig.

Natuurlijke astaxanthine van kwaliteit is te herkennen aan een keurmerk. Marktleider van natuurlijke astaxanthine is AstaReal®. AstaReal® was het eerste bedrijf in natuurlijke astaxanthine. Er worden hoge eisen gesteld aan het product wat betreft kwaliteit en puurheid en er zijn reeds vele onderzoeken uitgevoerd naar de werking en doeltreffendheid.

Een andere producent van naam van astaxanthine is Solabia-Algatech Nutrition. Dit bedrijf produceert al 25 jaar in de Arava woestijn 100% natuurlijke astaxanthine onder de naam AstaPure®. Ook BioAstin® is een gerenommeerd merk.

Speciaal voor supplementen met astaxanthine worden bloedregenalgen gekweekt in grote bassins. Daarna worden ze gedroogd en gemalen en verwerkt tot capsules. Dit is een tijdrovend proces en daardoor is natuurlijke astaxanthine duurder dan de synthetische versie.

Natuurlijke astaxanthine heeft een hogere biologische beschikbaarheid. Dat betekent dat de stof beter en vollediger door je lichaam wordt opgenomen en dus effectiever is. Tevens bevat natuurlijke astaxanthine meerdere actieve ingrediënten, zoals andere antioxidanten en vitamines. Deze werken nauw met elkaar samen voor het behoud van gezonde lichaamscellen en weefsels.

Antioxidant

Door de astaxanthine die de roodalgen aanmaken kunnen ze energie uit zonlicht produceren. De astaxanthine in algen en plankton beschermt hen tevens tegen de schadelijke effecten van zonlicht, zuurstof en kou en hitte. Astaxanthine is dus een geweldige antioxidant die je lichaam helpt vrije radicalen weg te vangen. Zo helpt het onder andere de lichaamscellen beschermen tegen oxidatieve schade door uv-straling, luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf. Op deze manier ontstaat er geen disbalans tussen het aantal vrije radicalen en antioxidanten. Teveel van het eerste of te weinig van het tweede zou anders kunnen zorgen van DNA-schade aan de cellen wat leidt tot (huid)veroudering of ziektes.

Natuurlijk astaxanthine is een sterkere antioxidant dan vitamine C of vitamine E, die alle ook goed zijn voor je weerstand.

Gezondheidsvoordelen

Er zijn wereldwijd al vele honderden onderzoeken verricht naar de potentiële gezondheidsvoordelen van natuurlijk astaxanthine. Astaxanthine is eigenlijk overal in het lichaam werkzaam en kan door zijn positieve eigenschappen wat betreft het neutraliseren van vrije radicalen, bescherming van cellen en de ontstekingsremmende werking voor meerdere functies worden ingezet.

Astaxanthine biedt een natuurlijke bescherming tegen de invloeden van de zon. Uv-straling is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Natuurlijke astaxanthine hydrateert de huid, zorgt voor elasticiteit en zachtheid en vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden zoals fijne lijntjes en rimpels. Astaxanthine wordt dan ook gebruikt als anti-aging.

Het dieprode poeder kan eveneens voordelen bieden voor je hersenen, ogen, maag, hart- en bloedvaten, darmen en spieren. Het oog is bijvoorbeeld bijzonder kwetsbaar voor oxidatieve stress en astaxanthine biedt bescherming tegen uv-schade.

Voedingssupplementen

De astaxanthine supplementen in ons assortiment zijn veilig in gebruik. Je treft onder andere astaxantine aan van Vitakruid, Kala Health, Vitals, Bonusan en Plantina. Ook bieden we krillolie met astaxanthine aan. Het kleine garnaalachtige diertje krill heeft algen op het menu staat en daarom bevat krillolie natuurlijke astaxanthine. VitOrtho AntioxidForm bevat een breed spectrum aan antioxidanten (onder andere astaxanthine) voor het behoud van gezonde cellen en weefsel en ter bescherming tegen vrije radicalen.

In alle wetenschappelijke onderzoeken naar astaxanthine wordt de natuurlijke variant gebruikt. De stof die gemaakt is door chemische synthese wordt gebruikt in diervoeders, bijvoorbeeld visvoer en kippenvoer. Ook kweekzalm  en -forel wordt veelal gevoed met niet-natuurlijke astaxanthine, die goedkoper is. Het wordt niet alleen gegeven om het voedsel een mooie kleur te geven en verser te laten lijken maar ook voor een goede groei.

Is je interesse gewekt? Lees meer over astaxanthine in onze blog over deze super antioxidant.

NB Vanwege de wetgeving rondom supplementen kan helaas geen (volledige) informatie worden verstrekt over astaxanthine en het gebruik ervan.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten