Levertraan of visolie? | Wat is de beste keuze?

Waar vroeger vooral werd gekozen voor een lepel levertraan, kiest men nu vaak voor een visolie supplement. Wat is nu het verschil en wat is een betere keuze? Dat gaan we je uitleggen.

Visolie, een supplement van nu

Visolie is gezond. Maar we eten met z’n allen te weinig vis om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren. Het goede in visolie zijn de Omega 3 vetzuren DHA en EPA. Deze vetzuren zorgen onder andere voor de instandhouding van een normale bloeddruk, zijn goed voor het hart, ondersteunen de conditie van de ogen en zijn goed voor de hersenen.

Eet je wekelijks een portie vette vis? Dan is extra visolie misschien niet nodig. Uit onderzoek is echter gebleken dat slechts 20% van de Nederlandse bevolking deze adviesdosering haalt.

Levertraan, een supplement van vroeger

Levertraan wordt voornamelijk gewonnen uit de lever van een kabeljauw. Soms worden schelvis, heilbot of andere vissoorten uit de kabeljauwfamilie gebruikt.

Levertraan bevat naast de vetzuren DHA en EPA ook vitamine A en vitamine D. Vroeger werd levertraan veel gebruikt om de weerstand te verhogen door het immuunsysteem te versterken. Levertraan verloor haar populariteit door de hoge concentraties vitamine A. Inmiddels is de hoeveelheid vitamine A in levertraan zo teruggedrongen dat het alleen nog maar veilige hoeveelheden bevat.

Omdat levertraan ook vitamine A en vitamine D bevat is het een wat completer supplement. Levertraan wint steeds meer aan populariteit. Ook steeds meer artsen en voedingsdeskundigen adviseren weer het gebruik van levertraan.

Conclusie: Levertraan of visolie?

Gezonde en gevarieerde voeding is de basis voor een gezonde levensstijl. Maar in sommige gevallen kan ons lichaam wel een beetje extra gebruiken. De gezondheidsraad adviseert om eens per week een vette vis te consumeren. Haal je dit niet? Dan is een Omega 3 supplement zeker aan te bevelen.

Het grootste verschil tussen levertraan en visolie is dat levertraan naast de vetzuren DHA en EPA ook nog vitamine A en vitamine D bevat. Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd omdat we 2/3 van onze vitamine D behoefte uit de zon halen.

Eet je te weinig vis en kom je weinig buiten dan zijn levertraan capsules wellicht beter voor je. Eet je alleen te weinig vis dan volstaat een Omega 3 Visolie supplement.

Assortiment visolie

Hieronder hebben we de drie beste visolie supplementen voor je geselecteerd. Voor een ruimer assortiment verwijzen we je graag naar onze visolie pagina. Daarnaast is er ook visolie speciaal voor het kind.


Assortiment Levertraan

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten