Astaxanthine

Astaxanthine behoort momenteel tot de populairste supplementen. Gebruikers van astaxanthine zijn erg tevreden en blijven het vaak permanent gebruiken.

Helaas staat de Europese wetgeving nog niet toe om te vermelden waar astaxanthine goed voor is. 

De supplementen op deze pagina zijn veilig te gebruiken. Het betreft natuurlijke astaxanthine van gepatenteerde merken zoals AstaPure® en AstaReal®.

Wat is astaxanthine?

Astaxanthine is een carotenoïde die van nature voorkomen in planten en bepaalde micro-organismen. Het is een van de meest krachtige antioxidanten die de natuur te bieden heeft. De stof wordt gemaakt door bepaalde algen, planten en plankton. De hoogste concentraties worden aangetoffen in de groene microalg Haematococcus pluvialis. Ze spelen een rol bij de overdracht van energie in de fotosynthese.

Astaxanthine is ook de stof die vissen (zalm), kreeft en krill de rood-roze kleur geeft. In die hoedanigheid helpt het deze dieren zicht te weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof (oxidatieve schade). Het is ook bekend dat de astaxanthine de zalm helpt om wel 3000 kilometer tegen de stroom in te zwemmen Ook de flamingo dankt zijn kleur aan astaxanthine. Voor deze dieren is het een soort vitamine die onmisbaar is voor hun gezondheid.

Astaxanthine heeft een brede gezondheidsbevorderende werking. Helaas staat de Europese Wetgeving (EFSA) nog niet toe om de gezondheidsvoordelen te benoemen.

Is het veilig te gebruiken?

De astaxanthine supplementen op onze website zijn veilig te gebruiken. Dit betreft natuurlijk astaxanthine van bekende en gepatenteerde merken. Astaxanthine wordt al tientallen jaren veilig gebruikt. Er zijn in deze periode geen bijwerkingen vastgesteld.

Gebruik geen niet-natuurlijke astaxanthine

Niet natuurlijke astaxanthine, ook wel synthetische astaxanthine, wordt gemaakt van aardolie. Het bevat grotendeels dezelfde elementen maar de structuur en werking is anders. Synthetische astaxanthine kan wel gevaarlijk zijn. Om het nog even te benadrukken: In onze webshop vind je alleen de veilige natuurlijke astaxanthine.

Gepatenteerde merken

Bij ons vind je onder andere astaxanthine van de merken AstaPure® en AstaReal®. Beide merken leveren natuurlijke Astaxanthine van hoge kwaliteit.

AstaReal® is een expert op het gebied van astaxanthine. Het is de eerste producent die astaxanthine uit Haematococcus pluvialis begon te ontwikkelen. De productiemethode is uniek en zorgt voor pure en natuurlijke astaxanthine. De alg wordt volledig gebruikt voor de productie.

AstaPure® produceert de duurzaamste Astaxanthine ter wereld. Onder natuurlijke omstandigheden in de Arava woenstijn in Israël wordt het geproduceerd. Het volledige productieproces wordt middels zonne energie gedaan. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van ondergronds zeewater en hierdoor is er geen drinkwater nodig. Het gebruikte zeewater wordt vervolgens weer gerecycled.

Astaxanthine in supplementen

Naast pure astaxanthine supplementen kom je de stof ook tegen in andere supplementen. Astaxanthine zien we terug in de meeste antioxidantenformules en is het van nature aanwezig in visolie (beperkte mate) en krillolie. De algen die astaxanthine aanmaken zijn belangrijke voedingsbronnen voor vissen en krill. Daarom bevatten deze soorten van nature ook astaxanthine.

Met name krillolie bevat van nature astaxanthine. Ook zien we dat er aan veel krillolie supplementen extra astaxanthine is toegevoegd. Bekijk hiervoor de pagina krillolie met astaxanthine.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten