Waarom vegan visolie?

Veel vissoorten die ook worden gebruikt voor visoliesupplementen worden helaas overbevist. Een oplossing zou kunnen zijn om visolie te gebruiken van kunstmatig gekweekte vis. Echter een groot nadeel van gekweekte vis is dat ze worden gevoerd met vismeel. Er is meer vismeel nodig dan dat de vis uiteindelijk opbrengt. Dit is ecologisch gezien nadeling. Daarnaast wordt vaak antibiotica gebruikt om ziekten tegen te gaan.

Een vegan visolie supplement is gemaakt van algen. Algen bevatten van nature de omega 3 vetzuren DHA en EPA. Ook vissen halen de omega 3 vetzuren uit de algen die ze eten. Algenolie wordt ook wel plantaardige omega 3 genoemd en vormt de basis van de Omega 3 vetzuren keten.

Waarom zijn omega 3 vetzuren zo belangrijk?

De Omega 3 vetzuren EPA en DHA zijn onder andere goed voor het hart, bloeddruk, ogen en hersenen. De Gezondheidsraad adviseert een visvetzuren inname van 200 mg per dag. Deze hoeveelheid bereik je wanneer je elke week een portie vette vis consumeert.

Als je deze advieshoeveelheid niet haalt dan is een aanvullend supplement aan te bevelen. Een vegan visolie supplement kan de tekorten opvullen zodat je voldoende EPA en DHA binnen krijgt.

Vegan Visolie voor vegetariërs en veganisten

Doorgaans hebben vegetariërs en veganisten een lagere inname van de omega 3 vetzuren DHA en EPA. Dit komt omdat deze vetzuren voornamelijk in vis te vinden zijn. Ons lichaam kan DHA en EPA ook uit alfalinoleenzuur (ALA) halen. Maar in de praktijk verloopt deze omzetting moeizaam.

Vegan visolie is beter voor het milieu

Vegan Visolie heeft dezelfde gezondheidseigenschappen als een gewoon visolie supplement. Een extra voordeel is echter dat vegan visolie beter is voor het milieu. Voor het maken van visolie supplementen is best veel vis nodig, dit terwijl algenolie relatief makkelijk gekweekt kan worden.

Een nadeel van vegan visolie is de prijs. Het kweken van algen is momenteel nog duurder dan het vangen van vis. Door een steeds hogere vraag naar vegetarische supplementen wordt dit verschil steeds kleiner.

Vegetarische visolie of gewone visolie?

Een vegan visoliesupplement heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als een gewone visolie. Het maakt daarom niet uit welk supplement je kiest. Kijkend naar de duurzaamheidaspecten, kun je beter kiezen voor een vegetarisch variant.

Gaat je keuze toch naar een traditioneel visolie supplement? Kijk dan vooral op onze pagina met de Top 5 beste visolie. In onze top 5 hebben we ook rekening gehouden met de duurzaamheid en manier van vangen.

  • EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
  • EPA en DHA zijn goed voor de triglyceridengehalten in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
  • EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
  • DHA is goed voor het gezichtsvermogen, de hersenen en de triglyceridenspiegel. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • DHA speelt een rol in het functioneren van het netvlies. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • De inname van DHA door de moeder, draagt bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
  • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten