Vegan eiwitten | Amino-Fit als aanvulling op je dagelijkse eiwitinname

Vegan eitwittenBen je op zoek naar vegan eiwitten? Dan kun je kiezen voor een vegan eiwitshake of voor eiwitten uit plantaardige bronnen. Iedereen heeft eiwitten nodig. Eiwitten leveren (essentiële) aminozuren en die zijn onder andere belangrijk voor onze spieren (herstel, groei en instandhouding) én ze spelen een rol bij de instandhouding en behoud van sterke botten.

In een normaal, gezond en gevarieerd eetpatroon haal je voldoende eiwitten uit je dagelijkse voeding. Veel van onze eiwitten zijn afkomstig van dierlijke bronnen. Ben je vegetariër of veganist, dan moet je op zoek naar andere (vegan) eiwitbronnen. Als duur- of krachtsporter heb je een hogere eiwitbehoefte. Voor het herstel of de opbouw van de spieren heeft je lichaam namelijk extra eiwitten nodig. Dus of je nou een vegetariër/veganist of fanatiek sporter bent, je hebt vegan eiwitten nódig.


Plantaardige eiwitshakes, waar moet je op letten?

Er zijn tegenwoordig veel vegan eiwitshakes op de markt. Toch zit er een groot kwaliteits- en prijsverschil in al deze producten. Dure shakes zijn niet per sé beter dan de goedkopere. Waar moet je opletten bij aanschaf van een eiwitpoeder?

  • Eiwitgehalte
  • Suikertoevoegingen
  • Hoeveelheid koolhydraten (afhankelijk van je gebruikersdoel)

Natuurlijk speelt de smaak ook een rol in je keuzeproces. Maar daar kom je natuurlijk pas achter bij het gebruik van het product. Veel eiwitpoeders worden extreem gezoet. Misschien lekker, maar in de meeste gevallen is het niet bepaald gezond.

In onze webshop vind je vegan eiwitten in de vorm van Amino-Fit. Amino-Fit is een plantaardige eiwitshake op basis van erwteneiwit. Erwten eiwitten zijn van nature goede plantaardige eiwitbronnen met een hoog eiwitgehalte. Zo heeft Amino-Fit een eiwitgehalte van 79%. Een zéér hoog gehalte vegan eiwitten dus! Ertweneiwit vind je terug in de beste vegan proteïne poeders.

Amino-Fit is momenteel bezig met het ontwikkelen van meerdere smaken. Naast een vanille aroma bevat het ook nog een roomaroma die de muffe smaak, die veel plantaardige shakes hebben, wegneemt.

Plantaardige bronnen boordevol vegan eiwitten

Ben je niet zo van de eiwitshakes? Dan zijn er nog een hoop eiwitbronnen die je de benodigde eiwitten kunnen geven. Hieronder vind je een lijst met enkele plantaardige eiwitbronnen.

#1 Spirulina

Spirulina valt onder de blauw-groene algen en is rijk aan hoogwaardige eiwitten. De eiwitconcentratie is bijna 70%. Het bevat naast vegan eiwitten ook nog tal van vitamines en mineralen. Hartstikke gezond en voedzaam dus!

#2 Hennepzaad

Hennepzaad is ook een goede bron van vegan eiwitten. Even tussendoor: hennep is geen marihuana en heeft ook geen psychoactieve werking. Daarom gewoon veilig te gebruiken. Hennepzaad bestaat voor 2/3 uit een hoge kwaliteit eiwitsoort en is heel goed opneembaar door ons lichaam.

#3 Broccoli en spinazie

Broccoli bevat misschien niet zo heel veel proteïne (ongeveer 4 gram per 100 gram) maar is wel een hele voedzame groente. Naast eiwitten bevat het ook calcium en verschillende vezels en vitamines. Hetzelfde geldt voor spinazie. Spinazie (ook 4 gram per 100 gram) heeft niet het hoogste eiwitgehalte maar is erg voedzaam.

#4 Tofu

Tofu is een bekend soort soja die al door veel vegetariërs wordt gebruikt. Niet geheel onterecht. Het bevat namelijk 12 gram vegan eiwiten per 100 gram. Tofu wordt ook veel gebruikt in vleesvervangers.

#5 Quinoa

Quinoa bevat vrij veel eiwit. Ongeveer 16 à 17%. Dit is het dubbele van tarwe en zilvervliesrijst. Daarbij is de eiwitsamenstelling bijna net zo compleet als die van vlees en ei. Wat ons betreft ook één van de betere vegan eiwitsoorten.

#6 Pindakaas

Maar dan niet de pindakaas die we allemaal kennen. Deze potten pindakaas zitten namelijk vol suikers en zijn daardoor niet zo heel gezond. Een natuurlijke pindakaas is een goede proteïnebron. Ongeveer 100 gram natuurlijke pindakaas bevat wel 25 gram eiwitten. Volgens het Voedingscentrum valt pindakaas (zonder het toegevoegde suiker en zout) binnen de Schijf van Vijf.

#7 Diverse noten en pitten

De meeste noten, zaden en pitten zijn goede vegan proteïne bronnen. Zo bevatten pompoenpitten ongeveer 24 gram eiwitten per 100 gram en amandelen ongeveer 20 gram per 100 gram. In andere soorten noten en pitten zitten ook relatief veel eiwitten. Het is beter om ongebrande noten en pitten te nemen. Door het branden verliezen de noten veel vitamines en mineralen. 

#8 Edelgist

Edelgist is een gistsoort, wat in tegenstelling tot het bakkersgist, niet meer gaat rijzen. Het wordt ook wel een gedeactiveerd gist genoemd. Edelgist heeft een noot- en kaasachtige smaak. Best verrassend als je het nog niet eerder hebt gegeten. Edelgist is dan ook een goede en lekkere bron voor je vegan eiwitten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vegan eiwitten. Uiteraard zijn er nog veel meer goede bronnen die veel eiwitten bevatten.

Aminozuren in eiwitten

In totaal zijn er 22 verschillende aminozuren. Enkele aminozuren worden door je lichaam aangemaakt en sommige aminozuren krijg je binnen via je eten. Elk type eiwit is uniek. De bovengenoemde vegan eiwitbronnen bevatten allemaal bepaalde aminozuren. Het is daarom belangrijk om gevarieerd te eten. Onze vegan protëine poeder bevat 18 verschillende soorten aminozuren.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten