Magnesium tegen vermoeidheid

Magnesium tegen vermoeidheidVeel mensen gebruiken magnesium tegen vermoeidheid. Magnesium is namelijk een mineraal dat kan helpen bij de vermindering van vermoeidheid.

De beste magnesiumvorm bij vermoeidheid is magnesium malaat. Magnesium malaat is namelijk een verbinding van magnesium met appelzuur. Appelzuur is een belangrijke factor binnen de citroencyclus. Deze cyclus is grotendeels verantwoordelijk voor de energie die ons lichaam in de cellen produceert.

Magnesiumrijke voedselbronnen

Een potentieel magnesiumtekort kun je ook aanvullen middels magnesiumrijke voedselbronnen. Het mineraal komt veel voor in onze dagelijkse voeding. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Spinazie
  • Broccoli
  • Boerenkool
  • Noten
  • Zeewier
  • Zalm
  • Makreel

Magnesium uit onze reguliere voeding wordt minder goed opgenomen dan magnesium in supplementen. Onze voeding bestaat vooral uit anorgisch gebonden magnesium. Dit zijn de vormen die het meest in de bodem voorkomen en zodoende door de planten worden opgenomen.

Een magnesiumsupplement kan daarom een gewenste aanvulling zijn op je dagelijks voeding. Je kunt kiezen voor magnesiumpoeders, magnesium tabletten en zelfs een vloeibare magnesium

Magnesium is belangrijk voor ons lichaam

Magnesium draagt niet alleen bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid maar speelt ook een rol in ongeveer 300 andere processen in ons lichaam. Zo is magnesium goed voor de spieren, ondersteunt het de botten, activeert het je natuurlijke energie, is het goed voor het gebit en is het goed voor de gemoedstoestand, leerprestatie en concentratievermogen.

Vitamines en mineralen tegen vermoeidheid

Voel je jezelf vermoeid dan kun je jezelf afvragen of je voldoende magnesium binnenkrijgt. Een gemiddelde volwassen man heeft 350 milligram (mg) magnesium per dag nodig. Een gemiddelde volwassen vrouw heeft een magnesiumbehoefte van 300 milligram (mg) per dag. Echter zijn er een aantal situaties waarbij de magnesiumbehoefte hoger is. Voorbeelden hiervan zijn: sporters, mensen met bepaalde darmaandoeningen en zwangere vrouwen. Een eventueel magnesiumtekort kun je aanvullen door middel van supplementen of door het eten van magnesiumrijk voedsel.

Niet alleen magnesium kan een bijdrage leveren aan de vermindering van vermoeidheid. Ook een aantal andere vitamines en mineralen zijn toepasbaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten