Zilverkaars overgang

Zilverkaars biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen*. Wanneer je in de overgang terechtkomt, kun je klachten ervaren zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Zilverkaars is het meest gebruikte kruid bij overgangsklachten en komt veel voor in overgangssupplementen.

Wat is de overgang?

De overgang is de periode van vruchtbaar zijn naar niet meer vruchtbaar zijn. Het is per vrouw verschillend hoe lang de overgang duurt. De gemiddelde tijd is 4 jaar maar deze fase kan ook wel 10 jaar duren.

Ongeveer 80% van alle vrouwen ervaren klachten tijdens de overgang. Bij de één zijn dit milde klachten en de ander kan er wel veel last van hebben. Wanneer je klachten ervaart tijdens de overgang dan kun je een zilverkaars supplement gebruiken. Zilverkaars is een veelgebruikt kruid bij overgangsverschijnselen.

Klachten tijdens de overgang

Tijdens de overgang kunnen vrouwen verschillende klachten ervaren. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Opvliegers/ warmte-aanvallen: Je gezicht kan rood worden en je kunt opeens veel gaan zweten. Opvliegers kunnen ook in de nacht optreden.
  • Verandering in ongesteldheid: Je kunt onregelmatig ongesteld worden. Ook kan de ongesteldheid heviger zijn en je kunt meer bloed verliezen. Bij sommige vrouwen is het juist minder.
  • Wisselende stemmingen: Je kunt vaker ineens somber of boos zijn.
  • Aankomen
  • Pijnlijke spieren en gewrichten

Wanneer je overgangsklachten ervaart, kun je overwegen een zilverkaars supplement te gebruiken. Zilverkaars biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, zweten en wisselende stemmingen*. We kunnen je ook helpen wanneer je wilt afvallen tijdens de overgang.

Gestandaardiseerde zilverkaars extracten

Voor een goed zilverkaars supplement is het belangrijk dat het extract gestandaardiseerd is. Standaardisatie houdt in dat het plantenextract is verwerkt met een bepaalde hoeveelheid van een bepaalde verbinding. Dit is meestal het meeste actieve bestandsdeel van het kruid.

De standaardisatie wordt vermeld middels een percentage van de totale hoeveelheid van het extract in het product. De meeste zilverkaars supplementen zijn gestandaardiseerd op 2,5% triterpeenglycosiden. De supplementen in ons assortiment voldoen aan deze standaardisatie.

Wanneer een supplement met kruidenextracten niet gestandaardiseerd is, dan weet je eigenlijk niet exact de samenstelling en daarmee ook niet de werkzaamheid van een product.

Andere kruiden tijdens de overgang

Zilverkaars is niet het enige kruid dat ondersteuning kan bieden tijdens de overgang. Ook van salie en maca is bekend dat het je kan helpen in deze fase.

Vitals Vrouwenformule Pro 45+ bevat zilverkaars, ashwagandha, pijnboomschors en maca. Van maca is bekend dat het een gunstige invloed heeft op de lichaamseigen hormoonhuishouding tijdens de overgang*.  De toevoeging van ashwagandha in Vrouwenformule Pro 45+ is goed voor de mentale en fysieke balans.

Nutramin heeft een multivitamine ontwikkeld, genaamd Femacare 2.0, speciaal voor vrouwen in de overgang. Deze multivitamine voor vrouwen bevat diverse vitamines en mineralen en zilverkaars wat ondersteunend werkt bij ongemakken tijdens de overgang en menstruatie*.

*Voorlopig toegestane gezondheidsclaims

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten