Calcium Magnesium | 2-in-1 supplement

Op zoek naar calcium magnesium tabletten? We hebben een divers aanbod calcium magnesium 2-in-1 supplement tabletten. Wanneer je kiest voor een calcium supplement dan kom je vaak een combinatie met magnesium tegen. Dat komt omdat ze elkaar nodig hebben. Wil je weten waarom dat zo is? Onder de producten lees je er alles over. Bekijk hieronder ons assortiment Calcium Magnesium tabletten. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Calcium magnesium

Verhouding calcium en magnesium

Calcium en magnesium dienen met elkaar in verhouding te staan. De meest ideale verhouding is 2:1. In deze verhouding gebruikt je lichaam beide mineralen. Bij een calciuminname van 1000 mg per dag, dien je dus ook 500 mg per dag magnesium te nemen. Heb je een reden om meer calcium in te nemen, dan moet je ook je magnesiuminname aanpassen. De beste opnamevormen voor magnesium zijn citraat en bisglycinaat.

Mee- en tegenwerkend mineraal

Calcium en magnesium zijn als het ware uitwisselbaar. Ze zijn zowel meewerkend als tegenwerkend. Ze hebben elkaar nodig voor een goede werking en benutting. Zo helpt magnesium het mineraal calcium en andersom.

Gebruik je veel calcium, dan heb je ook meer magnesium nodig. Doe je dit niet dan kan er een magnesiumtekort ontstaan. Dit geldt ook wanneer je langere tijd magnesium tabletten gebruikt. In dit geval zou er een calcium tekort kunnen optreden. We spreken dus eigenlijk van een haat-liefde verhouding.

Omdat beide mineralen elkaar nodig hebben zien we ze vaak terug komen in één supplement. Eenzijdige calciumsuppletie is dan ook achterhaald. Dit is ook de reden waarom wij veel calcium-magnesium combinaties op onze website aanbieden.

Waar zijn calcium magnesium tabletten goed voor?

Calcium en magnesium tabletten worden vooral gebruikt ter versterking van de botten en het gebit. Vitals Botformule Pro is daar een goed voorbeeld van. Deze botformule bevat ook nog eens vitamine D en K. Vitamine D zorgt er voor dat calcium beter wordt opgenomen en vitamine K is specifiek voor de opname van calcium in het botweefsel.

Naast de versterking van de botten en het gebit is calcium ook goed voor de spieren, het zenuwstelsel, de celdeling en de bloedstolling en helpt het energie vrij te maken uit de voeding.

Magnesium is maar liefst betrokken bij meer dan 300 verschillende processen in het lichaam. Zo is magnesium onder ander goed voor de botten, spieren, electrolytenbalans, celdeling, eiwitsynthese en het zenuwstelsel en draagt het bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Bekijk voor meer informatie de pagina ‘Waar is magnesium goed voor’.

Veelgestelde vragen omtrent calcium magnesium tabletten

Calcium en magnesium supplementen worden vaak gebruik ter versterking van de botten en het gebit. Maar beide mineralen zijn goed voor veel meer processen in ons lichaam. Zo is het onder andere ook goed voor de spieren, het zenuwstelsel, en de celdeling en draagt het bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

De meest ideale verhouding is 2:1. In deze verhouding gebruikt je lichaam de beide mineralen. Is je calciuminname 1000 mg per dag, dan dien je ook 500 mg magnesium te nemen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten