Magnesium tekort aanvullen | Via supplementen of voeding?

Een magnesium tekort krijg je niet zo maar. Magnesium is een mineraal dat veel voorkomt in onze voeding. De opname van dit mineraal varieert van 20 tot 60%. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid magnesium in het product. Bevat je voeding veel magnesium dan is de opnamehoeveelheid lager. Bevat het weinig magnesium, dan is de opnamehoeveelheid hoger. Toch kan er altijd een tekort ontstaan. Je kan het magnesium tekort aanvullen door magnesium supplementen of door het eten van magnesiumrijk voedsel.

Hieronder vind je ons magnesium supplementen assortiment. Een makkelijke manier om je magnesium tekort aan te vullen met hoogwaardige magnesium. Onder ons assortiment geven we je graag extra informatie omtrent onze magnesium supplementen en hoe je je magnesium tekort kan aanvullen met voeding.


Het magnesium tekort aanvullen met supplementen

De makkelijkste manier om je magnesium tekort aan te vullen is door het gebruik van magnesium supplementen. In ons assortiment hebben wij uitsluitend de beste magnesium tabletten geselecteerd. Zo ben je er altijd zeker van dat de magnesium die je binnenkrijgt van hoogwaardige kwaliteit is. Is ons assortiment vind je magnesiumpoeders, tabletten en vloeibare magnesiums.

Magnesium tekort aanvullen middels voeding

In een goed, gezond en gevarieerd eetpatroon krijgen we voldoende magnesium binnen. Toch kan er een tekort ontstaan. Hieronder vind je enkele bronnen waar veel magnesium in zit:

Noten

Noten bevatten veel magnesium. Paranoten, cashewnoten, walnoten en amandelen zijn goede voedingsbronnen met magnesium. Neem zo nu en dan een handje vol met (ongebrande) noten en je hebt een lekkere en gezonde snack. Want naast het magnesium gehalte is het ook goed om je vegan eiwitten op te schroeven. 

Zeewier

In 650 gram zeewier zit ongeveer 100 gram magnesium. Ideaal om je magnesium tekort aan te vullen. Zeewier bevat ook nog eens diverse andere vitamines en mineralen.

Diverse groentes

In veel soorten groentes is magnesium te vinden. Voorbeelden zijn spinazie met 79 mg (per 100 gram) of broccoli met 20 mg (per 100 gram). Je kan ook kiezen voor bietensla of boerenkool.

Vis

Zalm, makreel en koolvis bevatten ook het nodige magnesium. Het voordeel van deze vissen is dat het ook nog eens goede bronnen van DHA en EPA (Omega vetzuren uit visolie) zijn. Eén van de redenen waarom het eten van vis zo gezond is.

Je kan je magnesium tekort dus ook aanvullen met voeding. Bovengenoemde voorbeelden zijn goede bronnen met magnesium. Maar je zou ook kunnen kiezen voor: bananen, zilvervliesrijst, avocado, peulvruchten, rauwe cacao en zelfs kraanwater.

Herkennen van een magnesium tekort

Het is lastig om een magnesiumtekort te herkennen en ook om het vast te stellen. Dat komt omdat het de basis is van honderden biochemische processen en het moeilijk op te sporen is omdat maar een klein percentage in ons bloed zit. Het grootste gedeelte van het magnesium is te vinden in onze botten en tanden. 

Een magnesiumtekort kan ontstaan bij mensen van wie de darmen en/of nieren minder goed functioneren. Maar ook als er niet gezond en gevarieerd wordt gegeten. Een magnesiumtekort bij ouderen is eveneens niet ongebruikelijk. Bij een tekort kunnen er veel verschillende en uitlopende klachten optreden. De volgende klachten zijn enkele voorbeelden hiervan.

 • Rusteloze benen
 • Spierkrampen
 • Kouden handen en voeten
 • Spierzwakte
 • Lusteloosheid
 • Geprikkeldheid
 • Laag libido
 • Slechte concentratie
 • Nerveus

De voordelen van magnesium

Magnesium is net als andere mineralen goed voor je gezondheid. Daarom is het ook terug te vinden in de beste multivitamine preparaten. Ze zorgen ervoor dat vitamines hun weg kunnen vinden en hun werk kunnen doen. Magnesium stuurt meer dan 300 verschillende enzymen aan. Magnesium is onder andere goed voor:

 • Ondersteuning van het energieniveau
 • Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid
 • Het behoud van sterke botten

Dit zijn slechts drie van de vele voordelen van magnesium. In het artikel 'Waar is magnesium goed voor' beschrijven wij er nog veel meer. Dus ben je benieuwd wat magnesium voor je kan betekenen? Lees dan vooral verder. Je begrijpt dan tevens waarom een magnesium tekort aanvullen altijd aan te bevelen is.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten