Cranberry pillen 

Cranberries of cranberry sapjes worden al honderden jaren gebruikt. Maar niet iedereen vindt dit even lekker. Het is namelijk best bitter.Gelukkig zijn er tegenwoordig ook cranberry pillen, tabletten en capsules verkrijgbaar. Zo kun je wel profiteren van de gezondheidsvoordelen maar hoef je het sap niet te drinken.

Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van cranberry pillen of cranberry tabletten is dat je het extract tot je neemt. Juist in het extract zitten de effectieve bestandsdelen. In de extracten zitten flavonoïden, proanthocyanidinen type A (PAC’s) en organische zuren.

Producten

  • Orthovitaal Cranberry: Cranberry supplement gecombineerd met D-mannose en vitamine C. Preventief (1 capsule per dag) te gebruiken en bij acute situaties (2 maal 2 capsules per dag).
  • A.Vogel Cranberry Monarda: Een 3-in-1 formule voor de blaas. Te gebruiken als kuur (2 tabletten per dag) en als onderhoud (1 tablet per dag)
  • NOW Cranberry: De cranberry tabletten van NOW bevatten 700 mg per capsule. NOW heeft het product aangevuld met vitamine C uit L-ascorbinezuur.
  • VitOrtho Cranberry Complex: Een combinatie van gestandaardiseerd cranberry extract en cranberrysappoeder. De capsules bevatten tevens een dosering Vitamine C.
  • Nova Vitea Cranbarry extract: Elke capsule levert 400 mg van het cranberry extract. De capsules zijn aangevuld met Vitamine C uit ascorbinezuur.

Werkzame stoffen in cranberry pillen

Cranberries worden ook wel veenbessen genoemd. In Nederland groeit de veenbes voornamelijk op Terschelling. Hier is ooit een vat uit de VS aangespoeld en dat heeft gezorgd voor een gezonde populatie. 

De werkzame stoffen in de veenbes zijn flavonoïden, proanthocyanidinen type A (PAC’s) en diverse organische zuren. Cranberries zijn over het algemeen lang houdbaar en hebben een hoge nutritionele waarde. Zo bevat de cranberry vitamine C en tal van andere vitamines en mineralen. Vanwege deze redenen werd het vroeger vaak meegenomen tijdens lange zeereizen.

Cranberry tabletten vallen in de categorie fytotherapie. De planten en kruiden in deze categorie worden al duizenden jaren gebruikt in verschillende culturen. We zien ze echter steeds vaker terug in de Westerse Wereld. Voorbeelden hiervan zijn Pau d’Arco, Ashwagandha en Teunisbloemolie capsules. Wil je meer weten over één van deze producten? Neem dan contact met ons op.

De cranberry of veenbes

Van origine komt de veenbees vooral voor in Canada en in de VS. De cranberry of veenbes is een rode vrucht met een zure smaak. In de supermarkt kom je ze vaak tegen als compote, veenbessensap en ook in sommige mueslisoorten. 

Al honderen jaren wordt er een medicinale werking toegeschreven aan de veenbessen. Zo gebruikten de indianen het sap om gif uit de pijlwonden te laten trekken.

Veelgestelde vragen omtrent cranberry pillen

Als we kijken naar de beste cranberry pillen dan is het belangrijk hoeveel proanthocyaniden (PACs) het product bevat.

Daarnaast zijn sommige supplementen aangevuld met vitamine C om de weerstand te verhogen.

Cranberry supplementen met hoge concentraties PACs zijn bijna niet te verkrijgen in supermarkten, drogisten en vitaminewinkels. Sommigen winkels hebben ze wel maar meestal met lage concentraties. We hebben er een aantal voor je geselecteerd.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten