Vitamines tijdens de Zwangerschap

Ben je zwanger of wil je zwanger worden dan word je geadviseerd om extra foliumzuur en vitamine D te gebruiken. Dit advies krijg je van de verloskundige en wordt ondersteunt door de Gezondheidsraad.

Daarnaast kun je, afhankelijk van je eigen leefstijl en eetgewoontes, nog behoefte hebben aan een extra supplement. Dit kan bijvoorbeeld een goede zwangerschapsmultivitamine of visolie zijn.

Lees verder onderaan de pagina.


Foliumzuur

Foliumzuur verkleint de kans om neuraalbuisdefecten. Neuraalbuisdefecten staan beter bekend als een open ruggetje of een open verhemelte. Het duurt ongeveer 4 weken voordat het extra foliumzuur door je lichaam is opgenomen. Extra foliumzuur wordt dan ook aanbevolen vanaf het moment dat je een kinderwens hebt.

Vitamine D

De Gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen om dagelijks 10mcg Vitamine D te slikken. Vitamine D draagt onder andere bij aan een goede weerstand en is goed voor de spieren, botten en je bloed.

In onze webshop vind je Vitamine D tabletten en Vitamine D3 druppels. De druppels kun je gemakkelijk doseren en zo kan het hele gezin gebruik maken van hetzelfde potje. Wanneer je kindje geboren is dan adviseert de gezondheidsraad ook om het kindje extra Vitamine D te geven.  De geadviseerde dosis is 10 mcg per dag. Er zijn speciale Vitamine D supplementen voor kinderen.

Multivitamine

De beste multivitamines bevatten foliumzuur en vitamine D en zijn verder aangevuld met tal van andere vitamines en mineralen. Bij een kinderwens of zwangerschap kun je ook kiezen voor speciaal ontwikkelde multivitamines voor zwangere vrouwen. Deze multivitamines bevatten voldoende foliumzuur en Vitamine D3.

Omega 3 vetzuren

Visolie tijdens de zwangerschap is raadzaam wanneer je onvoldoende vis eet. In visolie zitten de omega 3 vetzuren DHA en EPA en die zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van het ongeboren kindje.

Tijdens de zwangerschap kun je niet alle vissoorten eten. Je mag bijvoorbeeld geen rauwe vis, roofvissen en gerookte vacuümverpakte vissen zoals zalm, paling en makreel. Het kindje krijgt de visvetzuren via de voeding van de moeder. Wanneer de voeding te weinig DHA bevat wordt het DHA van de moeder aangesproken. Dit kan op den duur zorgen voor een tekort bij de moeder en vervolgens het kindje.

Wanneer je borstvoeding geeft krijg het kindje de visvetzuren via de moedermelk binnen. Dus ook wanneer het kindje geboren is, is het van belang om voldoende Omega 3 visolie binnen te krijgen.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten