Botten en gewrichten

Botten en gewrichtenOnze botten en gewrichten zijn onmisbaar voor ons lichaam en werken nauw met elkaar samen. Alle botten samen vormen het skelet van het lichaam en zorgen daarmee voor stevigheid. De gewrichten verbinden twee botten met elkaar en zorgen ervoor dat je kunt bewegen. Sommige vitamines, mineralen en andere voedingstoffen ondersteunen je botten en gewrichten.


Gewrichten

Botten en gewrichten zijn onmisbaar voor het lichaam. In je gewrichten zit kraakbeen. Je kraakbeen zorgt er onder andere voor dat schokken worden opgevangen. Je kraakbeencellen worden telkens vernieuwd door glucosamine. Glucosamine komt voor in je lichaam. Na je 40e jaar maakt je lichaam minder glucosamine aan. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan het ‘stramme’ gevoel tijdens het op staan. 

Curcuma supplementen worden veel gebruikt wordt ter ondersteuning van de gewrichten. Curcuma bevat curcumine wat bijdraagt aan het behoud van soepele gewrichten*.

Botten

Alle botten samen vormen het skelet van het lichaam. Ze zorgen voor stevigheid en beschermen onze organen. Een aantal vitamines en mineralen ondersteunen onze botten. Dit zijn calcium, magnesium, fosfor, mangaan, zink, Vitamine D en Vitamine K. Ook zijn eiwitten van belang voor het behoud van sterke botten.

Calcium

Calcium is waarschijnlijk het meeste bekende mineraal voor je botten. Het is van belang voor de samenstelling van de botten, speelt een rol bij botaanmaak en is goed voor het behoud van sterke botten. Calcium, ook wel kalk genoemd, komt voor in zuivelproducten, brood, diverse groentes en peulvruchten

Magnesium

Net zoals calcium speelt magnesium ook een rol bij de instandhouding van sterke botten. Het is van belang voor de samenstelling van de botten en goed voor het skelet. Calcium en magnesium hebben elkaar nodig.

Magnesium komt veel voor ons voedsel. We vinden het terug in groene bladgroenten, noten, peulvruchten, volkoren granen en groentes. Je kunt ook kiezen voor magnesiumsupplementen zoals magnesiumpoeders of tabletten.

Vitamine D en Vitamine K

Beide vitamines zijn goed voor je botten. Vitamine D verhoogt de opname van calcium en is van belang voor het behoud van sterke botten. Vitamine K ondersteunt de botten en is goed voor het skelet.

Omdat we Vitamine D voornamelijk uit de zon verkrijgen is het met name in de wintermaanden van belang om extra Vitamine D te nemen. Senioren en mensen met een donkere/getinte huid worden door de Gezondheidsraad extra geadviseerd om een Vitamine D suppletie te nemen.

*In afwachting van goedkeuring door het EFSA.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten