Hoe gebruik je msm poeder?

Een MSM poeder is gemakkelijk te gebruiken. Je kan het poeder vermengen met water of vruchtensap.  Elke verpakking met MSM poeder bevat een handige maatschep. Zo kun je de gewenste dosering toevoegen aan een vloeistof. Even goed doorroeren en het is klaar voor gebruik.

Bittere smaak

MSM heeft van nature een bittere smaak. Vaak zien we dat de MSM wordt toegevoegd aan een glas water. Tot ongeveer 4 gram per liter kun je MSM prima toevoegen aan water zonder dat je echt MSM proeft. Bij hogere doseringen gaat de bittere smaak echter overheersen. Wanneer je dit geen probleem vindt kun je natuurlijk water gebruiken.

Om de bittere smaak te maskeren kun je ook kiezen om MSM te vermengen met vruchtensap.  De smaak van het vruchtensap neemt de overhand en hierdoor proef je het toegevoegde MSM (bijna) niet meer. Dit is met name bij hogere doseringen, of wanneer je minder water/vloeistof gebruikt, een goed alternatief.

MSM poeder

Wat is MSM?

MSM is de afkorting van methylsulfonylmethaan. Het is een organisch gebonden zwavel dat betrokken is bij veel verschillende processen in ons lichaam. Zwavel hoort samen met een aantal mineralen tot de macromineralen. Dit zijn de mineralen die ons lichaam dagelijks nodig heeft.

Onze dagelijkse voeding bevat MSM. Het nadeel van MSM is dat het relatief vluchtig is. Hierdoor verdwijnt het gemakkelijk wanneer we het voedsel verhitten (koken of bakken).

De rijkste natuurlijke bron van MSM is moedermelk. Dit laat al zien dat MSM een belangrijk nutriënt voor ons lichaam is. Baby’s krijgen niet voor niets een mooie starthoeveelheid aangeboden. De moedermelk bevat naast MSM nog meer belangrijke voedingstoffen. Een voorbeeld hiervan is lactoferrine. Lactoferrine is een lichaamseigen stof die we ook steeds vaker tegenkomen in voedingssupplementen.

Gewenste dosering

De adviesdoseringen van MSM lopen nog al uiteen. Het is afhankelijk van je gebruikersdoel wat een geschikte dosering is. De gewenste doseringen variëren van 1 tot 8 gram per dag. In sommige gevallen zijn de adviesdoseringen nog veel hoger. Alleen onder begeleiding van een gezondheidsprofessional kun je hogere doseringen toedienen.

Helaas mogen we de gezondheidseffecten van MSM niet op deze website vermelden. Wil je hier meer informatie over dan verwijzen we je graag naar de pagina van stichting Orthokennis. Hier vind je naast gebruikersdoelen ook de gewenste doseringen.

Dosering opbouwen

Het is altijd verstand om de MSM dosering langzaam op te bouwen. Zo kan je lichaam er eerst aan wennen. Een goede manier van opbouwen is:

  • Week 1: 1 gram per dag
  • Week 2: 2 gram per dag
  • Week 3: 3 gram per dag
  • Week 4: 4 gram per dag

Verschil in kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten MSM op de markt. Er bestaat nog al een verschil in kwaliteit. Wil je echt een kwaliteitsproduct? Gebruik dan OptiMSM.

OptiMSM onderscheidt zich door het viervoudige destillatieproces. Hierdoor verdwijnen alle verontreinigingen en blijft er pure MSM over. Tijdens het destillatieproces wordt het MSM tot 238 graden verhit. Pas bij deze temperatuur gaat het MSM verdampen en wordt het opgevangen. Alle stoffen met een lager kookpunt zijn al eerder verdampt en die met een hoger kookpunt blijven achter.

De opgevangen MSM damp wordt gekoeld en kristalliseert weer uit tot MSM kristallen. Dit is de meest zuivere MSM die er is.

MSM gel of tabletten

MSM is ook verkrijgbaar in tabletvorm of als MSM gel. Het voordeel van een MSM tablet is dat je het snel kunt innemen en dat je geen last hebt van de bittere smaak. Ook hoef je het niet eerst aan te maken met water of vruchtensap. In ons assortiment vind je pure MSM tabletten en tabletten met toevoegingen van chrondroïtine en glucosamine.

Een MSM gel is geschikt voor uitwendig gebruik. Een MSM gel kun je meerdere keren per dag aanbrengen op de te behandelen huid. Een gel is heel geschikt voor lokale toepassingen. MSM wordt opgenomen in de diepe cellagen van de huid.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:


Coby

Duidelijke site, bestellen ging goed. Ik heb het in de goede staat ontvangen.
Over het product kan ik nog niet veel zeggen omdat het nieuw voor mij is en ik het dus eerst even moet afwachten.


Riekje

De tabletjes waren precies goed in de verhouding met de samenstelling


Jurre T

Ik kom hier altijd voor een lymfedrainage behandeling. Fijne mensen en luisteren echt naar je klachten om vervolgens met goede oplossingen te komen. Het heeft mij enorm veel geholpen.


Sandra Mulckhuyse

Producten worden snel geleverd. Omdat ik het product al eerder heb besteld vind ik het wel zonde dat ook het boekje weer wordt meegestuurd.


Dekker

Snelle levering en snel antwoord op vragen. De kuur moet ik nog starten. Ik ben heel benieuwd!


Meyabadil

Ik wou probiotica willen bestellen voor mijn dochter van 12j. Ik wist niet welke ik moest hebben. Ik ben goed te woord gestaan door de medewerker en ben goed geholpen. Snelle levering en goede service.


Sebastiaan Poos

Vlotte afhandeling en ook nog eens adres die wel een product kon leveren waar ik elders steeds bot ving.


Stephanie Oonk Bruggeman

Goede, snelle service. Bestelde producten werden direct de volgende dag, netjes verpakt thuis bezorgd.


K Lansink

Even weer de puntjes op de i zetten.

Ik vind het heerlijk om even weer een kuurtje te doen, ik voel me daar veel beter op , nu weet ik weer was ik allemaal fout doe,😂😂

Trustpilot
» Lees meer ervaringen van onze klanten