Beste middel tegen overgangsklachten

Voedingssupplementen kunnen vrouwen die in de overgang zitten ondersteunen bij klachten. Maar wat is het beste middel tegen overgangsklachten?

Veel vrouwen die in de overgang zitten ervaren klachten als moeheid, lusteloosheid, stemmingswisselingen, opvliegers, slecht slapen en pijn in spieren en gewrichten. De meesten denken dat die er gewoon bij horen en leren er mee leven. Dat is zeker niet nodig.  Sommige supplementen ondersteunen je bij die vervelende overgangsklachten.

Ons advies: De drie beste supplementen bij overgangsklachten

Overgangssupplementen

Overgang supplementen kunnen ondersteuning bieden tijdens de overgang. De kruiden zilverkaars, rode klaver en hop worden veel gebruikt bij overgangsverschijnselen. Zilverkaars biedt ondersteuning bij opvliegers, wisselende stemmingen en prikkelbare gevoelens.* Rode klaver is goed voor de bloedcirculatie, het hart en de bloeddruk.* Hop helpt bij opvliegers en ondersteunt de nachtrust.*

Het populairste en meest gebruikte kruidenpreparaat bij overgangsklachten is ongetwijfeld zilverkaars.

Vitamine D en magnesium

Vrouwen boven de 50 jaar hebben extra vitamine D nodig. Het suppletieadvies is 10 microgram extra vitamine D per dag. Vitamine D is goed voor de weerstand en helpt om risico’s van vallen te verminderen bij vrouwen vanaf 60 jaar.

Vrouwen in de overgang hebben ook voldoende magnesium nodig, vooral vijftigplus vrouwen. Een magnesiumtekort bij senioren komt regelmatig voor. Magnesium ondersteunt je spieren en je botten, draagt bij aan een heldere geest en geeft energie.

Weinig kennis

Over de overgang weten we maar heel weinig. Ook vrouwen zelf niet. Het gaat vaak al mis bij het aangeven waarop de leeftijd van de overgang begint. Mensen noemen vaak in de vijftig of zelfs zestig jaar. De eerste symptomen zijn er echter vaak al rond de 40/45 jaar. Alleen worden ze niet herkend. Ook artsen stellen bij 1 op de 10 vrouwen in de overgang een verkeerde diagnose.

Tachtig procent van de vrouwen heeft overgangsklachten, waarvan twintig procent ernstige klachten ervaart. En deze hele levensfase kan zomaar tien jaar duren.

Klachten

Wat zijn die klachten zoal? Behoorlijk wat vrouwen zitten niet lekker in hun vel, zijn snel moe, slapen slecht, zijn snel boos of juist heel verdrietig. En elke vrouw reageert er anders op. Wat wel hetzelfde is voor alle vrouwen is dat de menstruatie eerst verandert en dan stopt, de botten sneller brozer worden, hart en vaten sneller verouderen en de vochthuishouding opdroogt. Boosdoener is de daling van de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Gewichtstoename

Veel vrouwen komen aan de overgang. Zeker wel de helft kampt met gewichtstoename. En afvallen in de overgang gaat vaak minder snel. Voor een toch al slecht humeur of stemmingswisselingen is dit natuurlijk funest. 

Wat kun je doen?

- Je kunt wat aan je mentale klachten doen zodat je je beter voelt
- Je kunt wat aan je fysieke klachten doen zodat je kunt blijven functioneren
- Je kunt je risico’s verkleinen zodat je zo gezond mogelijk ouder wordt

Heel belangrijkheid in deze fase is dus een gezonde leefstijl en gezonde voeding (meer groente en fruit). Ook moet je blijven bewegen. Beperk de inname van suiker en vet eten. Vijftigplusvrouwen hebben niet meer zoveel kilocalorieën nodig als toen ze jonger waren. Hou daar dus rekening mee: 1750 kilocalorieën per dag is genoeg. Belangrijk is tevens genoeg tijd nemen voor jezelf, niet roken, zo min mogelijk stress en voldoende slaap. Extra kilo’s kun je te lijf met onze BioHCG Original kuur, ook in de overgang.

*Claim in afwachting van Europese toelating.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten