Afvallen tips

Tips om af te vallen

Voor diegene die graag wil afvallen hebben we een tiental tips. De ene tip heeft meer effect dan de andere. Zelfs kleine aanpassingen in onze leefstijl en eetpatroon kunnen al een groot effect hebben. Lees hieronder 10 tips die het afvallen gemakkelijker maken.

Tip 1: Gezond eten

Afvallen heeft voor 80% met voeding te maken. Wil je effectief aan de slag met je overtollig kilo’s, dan is een dieet vaak de beste keuze. Er zijn veel verschillende diëten op de markt waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Zelf werken wij al jarenlang succesvol met het BioHCG Original afslankprogramma. Dit is een koolhydraat- en vetarm dieet dat bestaat uit 3 verschillende fases. Allereerst start je met de afslankfase. In deze fase volg je een dieet waarin de hoofdmaaltijden worden vervangen door energiebeperkte recepten. We vermijden in deze fase zoveel mogelijk vetten en koolhydraten.

De tweede fase is de stabilisatiefase. Omdat je een bepaalde periode bezig bent geweest met afslanken, is je lichaam gewend geraakt aan het nieuwe eetpatroon. Dit gaan we langzaam opvoeren. Zo kan je lichaam ook wennen aan het nieuwe gewicht. De 3e en laatste fase noemen wij de levensfase. Je hebt het dieet afgerond en nu moet je het weer zelf gaan doen.

In het begeleidend boekwerk geven we tips mee die ervoor zorgen dat je niet terugvalt in oude patronen en daarmee in je oude gewicht. Wil je meer weten over onze afslankkuur dan verwijzen we je graag naar de pagina 'Wat is BioHCG Original?'.

Tip 2: Vervang zoete dranken door water

Als je wil afvallen dan kunnen kleine veranderingen in je leefstijl al invloed hebben. Zo ook je keuze voor het drinken. Vervang bijvoorbeeld frisdrank door water. Drink je veel cola, sinas of andere frisdranken? Vervang deze dan direct door water of andere dranken met weinig suikers en calorieën.

De meeste frisdranksoorten bevatten namelijk erg veel suikers en daarmee ook veel kcal. Hier een aantal voorbeelden van frisdrank die veel suikers bevatten:

 • Coca Cola 1 glas à  200ml – 21,2 gram suiker – 84 kcal
 • Cassis Fanta 1 glas à  200 ml – 21,8 gram suiker – 90 kcal
 • Lipton icethee 1 glas à  200 ml – 16 gram suiker – 68 kcal
 • Tonic 1 glas à  200 ml – 17,2 gram suiker - 72 kcal
 • AA Drink Energy flesje à  330ml – 48,8 gram suiker – 195 kcal

Zoals je ziet bevatten deze dranken erg veel suikers. Een glas water is een veel beter alternatief. Drink je liever iets met een smaakje. Dan is een glas Crystal Clear een betere optie. Een glas Crystel Clear (200 ml) bevat 0 gram suiker en slechts 2 kcal.

Tip 3: Haal niet te veel lekkere (ongezonde) dingen in huis

Verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. Haal daarom niet te veel snoep, koeken en chips in huis. Heb je ze wel in huis, zet ze dan op een plek uit het zicht. Zo word je niet de hele dag geconfronteerd met deze ongezonde snacks.

Doe ook geen boodschappen op een lege maag. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat wanneer je boodschappen doet op een lege maag, je veel meer ongezonde en onnodige boodschappen mee gaat nemen.

Heb je trek in wat lekkers zorg dan voor afleiding. Bel even met een vriend of vriendin, pak een tijdschrift of maak een ommetje. Grote kans dat je het bent vergeten als je weer terug bent.

Je kunt natuurlijk ook een stuk fruit pakken. Ben je echt bezig met afvallen, kies dan voor een stuk fruit met weinig suiker. Je lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen gewoon suiker en suiker in fruit. Suiker is suiker. Voorbeelden van fruit met weinig suiker zijn:

 • Aardbeien
 • Frambozen
 • Bramen
 • Rode bessen
 • Blauwe bessen

Fruitsoorten die veel suikers bevatten zijn:

 • Kersen
 • Peer
 • Vijgen
 • Druiven
 • Mango

Tip 4: Herstel een slechte week

We hebben allemaal wel eens van die weken met meerdere verjaardagen, een BBQ en ook nog eens een etentje van het werk. Kortom, we nemen het die week niet zo nauw. Zo nu en dan is dat helemaal geen probleem. Als je er maar bewust van bent.

Wij adviseren in de levensfase (tijdens het BioHCG Original dieet) om eens per week op de weegschaal te gaan staan. Neem hiervoor een vaste dag in de week, bijvoorbeeld de zondag. Geeft de weegschaal nu meer aan dan die week ervoor, houd dan een balansweek. Maak in die week gebruik van wat koolhydraatarme recepten, een (vegan) eiwitshake en laat de lekkere tussendoortjes even helemaal staan. Dan heb je een grote kans dat je op zondag weer een gewenst gewicht op je weegschaal ziet staan. Probeer daar een goede balans in te vinden.

Tip 5: Bewegen

Zoals al eerder in dit artikel vermeld, heeft afvallen voor 80% met voeding en voor 20% met bewegen te maken. Je kunt hieruit concluderen dat je wel kunt afvallen zonder te sporten, maar niet kunt afvallen door alleen te sporten. Voeding blijft het belangrijkste.

Bewegen draagt echter wel bij aan het afvallen. Nu hoef je echt niet kilometers lang te gaan hardlopen of fietsen. Pak zo nu en dan de trap in plaats van de lift. Of haal je boodschappen met de fiets in plaats van met de auto. Ook hierin kunnen kleine veranderingen al bijdragen aan het afvallen. Sterker nog, puur kijkend naar de vetverbranding, is ‘rustig’ sporten veel effectiever dan ‘extreem’ sporten.

Tip 6: Zoek een goed moment om af te vallen

Zoals bij tip 4 ook al benoemd, hebben we allemaal wel van die weken waarin we net te veel verjaardagen of andere uitjes hebben. Dit zijn niet de beste weken om te starten. Houd hier rekening mee als je van plan bent om af te vallen. Maar stel het ook niet uit. Kies een goed moment en begin dan ook.

Tip 7: Maak afspraken met jezelf

Maak afspraken met jezelf over wat je wel en niet gaat doen. Dit is ook zeker handig wanneer je bent afgevallen en je wilt dat de kilo’s er niet meer bij op komen. Heb je bijvoorbeeld een verjaardag, kies dan voor het gebakje of voor de hapjes die op tafel komen. Maar niet allebei. Heb je hier moeite mee, ga dan desnoods iets later naar de verjaardag zodat het gebak al van tafel is.

Dat geldt ook voor je afslankdoel. Stel een realistisch doel en ga er voor. Pik een datum waarop je een x-aantal kilo’s kwijt wil zijn. Meestal hebben we allemaal wel een aantal hoogtepunten in het jaar. Een bruiloft, een vakantie of een andere gelegenheid waar het prettiger is om een aantal kilo’s kwijt te zijn. Afvallen gaat altijd gepaard met ups en downs en er zijn altijd momenten waarop het niet uitkomt. Maar sla je hier doorheen!

Tip 8: Gebruik van supplementen

Het gebruik van sommige afslankpillen kan daadwerkelijk bijdragen aan je afslankdoel. Maar er zijn ook veel slechte afslankpillen op de markt. We hebben een klein assortiment met afslankpillen waarvan bewezen is dat ze werken. In ons assortiment vind je vetverbranders, een vetblokker, groene thee capsules en glucomannan capsules.

Verwacht ook weer niet te veel van een afslankpil. Afslankpillen kunnen best bijdragen in het reduceren van je gewicht. Maar je moet niet verwachten dat je hier tientallen kilo’s mee kunt verliezen. Afslankpillen die dit wel claimen te kunnen doen, zijn onbetrouwbaar en sommige zelfs onveilig. Vaak is een verkeerd eetpatroon de reden dat je niet afvalt. Je kan wel een afslankpil gebruiken, maar als jij je eetpatroon daar niet op aanpast, dan val je waarschijnlijk ook niet af.

Tip 9: Ga vers koken

Door ons drukke bestaan zijn we sneller geneigd om te kiezen voor een makkelijke maaltijd. We koken net wat vaker uit een pakje of zakje, nemen wel  eens een magnetronmaaltijd of we bestellen eten en laten het thuisbezorgen.

Die pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden bevatten vaak erg veel suikers en conserveringsmiddelen. Niet zo heel gek, want deze producten moeten lang houdbaar zijn. Maar dit zijn echte dikmakers en voor velen ook de reden van de overtollige kilo’s. Het is veel beter en lekkerder om zelf je eigen kost klaar te maken. Verse producten zijn puur en zijn vrij van deze onnodige toevoegingen. 

Tip 10: Neem goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Tijdens je slaap worden de hormonen ghreline (hongerhormoon) en leptine (verzadiging) in balans gehouden. Slaap je te weinig dan kan het uit balans raken waardoor het verzadingsgevoel in de war raakt.

Gemiddeld hebben we zo’n 7 à 8 uur slaap per nacht nodig. Uit onderzoek is gebleken dat je sneller grijpt naar die reep chocola wanneer je slecht hebt geslapen. Gemiddeld zou dit zelfs om +/- 300 calorieën per dag gaan.

Wil je het helemaal goed doen? Zorg dan voor een frisse slaapkamer. Slapen in een kamer met een kamertemperatuur tussen de 15 en 19 graden zorgt er voor dat je zo’n 5% meer calorieën verbrandt.

De afslanktips samengevat

Kleine aanpassingen in je leefstijl kunnen er al voor zorgen dat jij gewicht gaat verliezen. Zoals je in bovenstaande tips voor het sneller afvallen al kunt lezen, dragen kleine aanpassingen al bij aan gewichtsverlies. Wil je wat sneller resultaat dan is een dieet vaak de beste keuze. Zie een dieet vooral als een stap in de goede richting. Wanneer het dieet is afgelopen, moet je het uiteindelijk weer zelf gaan doen.

Met onze BioHCG kuur proberen we dat ook te stimuleren. Na de dieetfase volgt een stabilisatiefase waarin we de aantal calorieën langzaam verhogen. Zo kan je lichaam eerst even wennen aan het nieuwe gewicht. In het boekwerk, dat je ontvangt bij de kuur, geven we nog eens extra tips om te zorgen dat de kilo’s er ook afblijven.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten