Groene thee capsules

Ter ondersteuning van de vetstofwisseling kun je dagelijks groene thee drinken. Dit moeten dan wel flink wat kopjes thee zijn. Wil je echt voordeel halen uit de kracht van groene thee? Dan zijn groene thee capsules een betere keuze.

Groene thee wordt vanwege de ondersteuning van de vetstofwisseling vaak gebruikt bij het afvallen. Groene thee ondersteunt ook de spijsvertering, het energieniveau, hart- en bloedvaten  en zorgt voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte.

Wat is groene thee?

Groene thee wordt gemaakt van de Camellia sinensis theeplant, en dan vooral het extract. De thee wordt bijna niet bewerkt. De vers gestoomde theeblaadjes zitten vol met polyfenolen en flavonoïden (antioxidanten). Omdat de thee niet is geoxideerd, treffen wel veel catechines aan, vooral EGCG, die de vetverbranding stimuleert.

Naast antioxidanten bevat groene thee de vitamines A, B-soorten, C, E en K en heel veel mineralen, onder andere calcium, mangaan, kalium, zink, ijzer, magnesium en fluoride.

Wat is groene thee extract?

In capsules met groene thee extract zit een heel geconcentreerde vorm van groene thee. Eén pil staat gelijk aan de inname van vijf à tien koppen groene thee.

Waar is het goed voor?

Groene thee kent tal van gezondheidseffecten. Het draagt bij aan het behoud van een normaal gewicht* en helpt afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Dat komt omdat je lichaam vetten sneller kan afbreken als je metabolisme versnelt. Het zorgt voor het behoud van normale cholesterolwaarden*. Tevens ondersteunt het je immuunsysteem* en het behoud van gezonde vellen en weefsels*. Je energieniveau heeft er ook baat bij.


Drie koppen per dag

Het advies is drie koppen groene of zwarte thee per dag te drinken.  De Gezondheidsraad heeft namelijk geconcludeerd dat groene en zwarte thee de bloeddruk verlaagt en de kans op een beroerte verkleint. Ook is het waarschijnlijk dat thee het risico op diabetes type 2 verlaagd.

Groene thee heeft veel gezondheidsvoordelen.

Capsules

Je kan zelf groene thee zetten van gedroogde theeblaadjes maar groene thee kan ook  worden ingenomen via capsules. Dat is makkelijk en als je niet van thee houdt, kun je zo toch profiteren van de voordelen. In de capsules zit een veel grotere hoeveelheid werkzame stoffen dan in een kopje thee. Er zijn groene thee extract supplementen met en zonder cafeïne verkrijgbaar.

Neem groene thee capsules bij voorkeur in tijdens de maaltijd en niet op een nuchtere maag.

Assortiment

Orthokliniek verkoopt onder andere groene thee capsules met Bioperine® van Vitakruid. Vitakruid beweert dat dit het beste groene thee extract wereldwijd is. Het bevat een hoge dosering EGCG van 45-55% en tenminste 98% polyfenolen en 80% catechines. Bioperine® helpt bij de opneembaarheid van de groene thee. Een potje bevat 60 vegan capsules. Eén capsule per dag is voldoende.

De groene thee-PS capsules van Vitals bevatten GreenSelect® Phytosome®, een groene thee-extract dat volgens het bedrijf twee keer beter wordt opgenomen. De capsules worden vervaardigd door middel van gepatenteerde technologie met behulp van fosfolipiden en zijn gestandaardiseerd op 20% catechinen en 12,5% EGCG. Ze zijn cafeïnevrij.

VitOrtho en Bonusan hebben eveneens een groene thee extract dat de (vet-)stofwisseling ondersteunt* en helpt om op gewicht te blijven*. Aan die van VitOrtho is extra vitamine C toegevoegd.

In de unieke vetverbrandingsformule NTM Fytoslim 2.0 is één van de ingrediënten groene thee extract.

Meer lezen over groene thee en afvallen? Klik hier

Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

  • Groene thee ondersteunt de spijsvertering
  • Groene thee ondersteunt het energieniveau
  • Groene thee draagt bij aan het metabolisme 
  • Groene thee ondersteunt de (vet-)stofwisseling
  • Groene thee ondersteunt het immuunsysteem
  • Groene thee ondersteunt hart- en bloedvaten
  • Groene thee zorgt voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten