Probiotica kind | Gezonde darmflora

Er zijn veel verschillende probiotica producten op de markt, voor zowel een kind als volwassenen. Ons 'Probiotica kind' assortiment op deze pagina bestaat uit vier verschillende probiotica's speciaal voor het kind.

Zo kun je kiezen voor oplosbare capsules (Kids Flora Balance), Probiotica poeder met FOS (Vitortho), poeder in sachets (Darmocare Infantis) en een probiotica in druppelvorm (Vitals). Klik op het product voor meer informatie. Onder de producten vind je een beknopte samenvatting van deze producten. Bekijk hieronder ons assortiment probiotica voor baby's en (jonge) kinderen.


Verschillende probiotica supplementen voor je kind

Darmbacteriën spelen een belangrijk rol in de gezondheid van kinderen. In de eerste levensjaren is er een goede samenwerking tussen de bacteriën in de darmen en het immuunsysteem. Zoals je hierboven hebt kunnen zien bestaat ons Probiotica Kind assortiment uit 4 verschillende producten:

  • Darmocare Infantis: Sachets met poeder wat je kunt vermengen met afgekolfde moedermelk, lauw-warm water of vruchtensap (vanaf 8 maanden). Darmocare bevat de bacteriestammen Lactobacillus rhamnosus en Bifidobacterium infantis.
  • Kids Flora Balance: Een probioticum voor kinderen vanaf 6 maanden. Bevat 5 stammen op basis van bifidobacteriën en 5 stammen op basis van de lactobacillus bacterie. Dit zijn capsules die je kunt openbreken en kunt oplossen in een vloeistof.
  • Microbiol Kind: Dit zijn druppels geschikt voor baby's en kinderen tot 4 jaar. Je kan de druppels op de tepel smeren (bij borstvoeding), toevoegen aan flesvoeding of direct een lepeltje druppels geven. De dagdosering van 6 druppels bevatten circa 1 miljard levensvatbare bacteriën.
  • Probiotica Poeder met FOS: Is geschikt voor kinderen en baby's. Je kan het poeder oplossen in water, afgekolfde borstvoeding of flesvoeding. Een dagdosering á 1 gram bevat 1,5 miljard bacteriën.

Wat is probiotica?

Probiotica zijn goede bacteriën die een positieve invloed hebben op je darmflora. Je darmflora bestaat uit 'goede' en 'slechte bacteriën'. Deze samenstelling hoort in evenwicht te zijn maar kan door diverse invloeden uit evenwicht raken. In dat geval kan een probiotica supplement uitkomst bieden. Het wordt dan ook wel eens goede probiotica genoemd. 

De veiligheid van probiotica bij kinderen

De eisen voor probioticum, die speciaal gericht zijn op het kind, zijn erg hoog. De veiligheidseisen spelen een nog grotere rol dan voor probiotica producten voor volwassen. 

Overweeg je probiotica aan je baby of kind te geven? Dan is het altijd verstandig om een huisarts, apotheker of gezondheidsprofessional te raadplegen.

Probiotica supplementen speciaal voor volwassen

Naast ons assortiment 'Probiotica kind' voor kinderen kunnen volwassenen kunnen ook baat hebben bij een probiotica kuur. Ben je op zoek naar een goed supplement voor een volwassen persoon? Bekijk dan ons probiotica assortiment.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten