Magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een magnesiumvorm die organisch gebonden is. Hoewel magnesium een mineraal is, ziet ons lichaam magnesium bisglycinaat als een aminozuur. Het voordeel hiervan is dat bisglycinaat hierdoor de mineralencompetitie omzeilt.

Magnesium en andere mineralen worden opgenomen via transporters. Er zijn meerdere mineralen die gebruik maken van dezelfde transporters. Dit kan de opname van magnesium belemmeren. Omdat je lichaam bisglycinaat als aminozuur ziet worden het opgenomen via dipeptidekanalen. Hierdoor heeft magnesium bisglyinaat vrij spel als het gaat om de opname.

Een ander voordeel van bisglyinaat ten opzichte van andere magnesiumvormen is dat bisglycinaat uit hele fijne deeltjes bestaat. Hierdoor komt het makkelijker terecht in je hersenen. Wanneer je magnesium wilt gebruiken voor een goed concentratievermogen, geheugen en goede geestelijke balans is de bisglycinaat de beste vorm.

Verschillende magnesiumvormen

Magnesium is in alle verbindingen hetzelfde. Magnesium kan zich alleen onderscheiden door de stof waar het aan gebonden is. In grote lijnen kunnen we de verbindingen opsplitsen in organische en anorganische vormen. Uit onderzoek is gebleken dat organische vormen beter worden opgenomen.

Magnesium bisglycinaat is een organische vorm. Dit geldt ook voor magnesium citraat en magnesium malaat. Deze twee type verbindingen worden dan ook als de betere magnesiumsoorten gezien.

Een voorbeeld van een anorgische vorm is oxide. Magnesium oxide moet eerst worden opgelost voordat het door je lichaam wordt opgenomen. Het nadeel hiervan is dat een deel achter blijft in de darmen. Dit trekt water aan en dat kan laxerend werken.

Wat is het verschil tussen magnesium bisglycinaat en citraat?

Zowel magnesium bisglycinaat als citraat lijken in grote lijnen op elkaar. Bisglycinaat onderscheidt zich omdat het door je lichaam wordt gezien als een aminozuur. Dit heeft een positieve invloed op de opname.

Magnesium citraat is ook een organische vorm en daarmee goed opneembaar. Ben je op zoek naar een magnesium voor de spieren? Dan wordt een magnesium citraat vaak geadviseerd. Bisglycinaat wordt geadviseerd voor de psychologische functie zoals het concentratievermogen, het geheugen, de leerprestatie en de gemoedstoestand. Magnesium bisglycinaat is beter in staat om de hersenen te bereiken.

Verschillende supplementen

Naast de verschillende vormen zijn er ook verschillende type magnesium supplementen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magnesium tabletten, magnesiumpoeders of een vloeibare magnesium.

De meeste mensen gebruiken magnesium tabletten. Je kunt deze tabletten elke morgen gemakkelijk innemen met een beetje water.

Wanneer je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules dan kun je ook kiezen voor een magnesiumpoeder. Magnesiumpoeders bevatten vaak pure magnesium omdat ze geen hulpstoffen nodig hebben. Daarnaast moeten tabletten en capsules nog in de maag uit elkaar vallen. Dit gebeurt niet bij iedereen even efficiënt. Magnesiumpoeders kun je gemakkelijk doseren en vermengen met water of andere dranken. Je kunt ook kiezen voor een vloeibare magnesium.

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij ongeveer 300 verschillende processen. Magnesium is onder andere goed voor:

  • Spieren: Magnesium draagt bij tot de normale werking van sterke en soepele spieren.
  • Psychologische functie: Het is goed voor je concentratievermogen, leerprestaties, gemoedstoestand en geheugen.
  • Energie: Magnesium helpt bij vermoeidheid. Het ondersteunt je energieniveau.
  • Botten: Voor de instandhouding en behoud van sterke botten heb je magnesium nodig.

Dit zijn de belangrijkste toepassingsgebieden van magnesium. Maar zoals al gezegd speelt het een rol in veel meer processen. Wil je weten waar magnesium allemaal goed voor is? Bekijk dan de pagina ‘Waar is magnesium goed voor?’.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten