Algenolie

Wat is algenolie?

Algenolie wordt gemaakt van algen. Dit zijn kleine plantjes in het water die zelf Omega-3 vetzuren aanmaken. De algen vormen ook een belangrijke voedselbron voor vissen en krill. Dit is ook de reden waarom vissoorten een goede bron van EPA en DHA zijn. Veel mensen denken dat vissen zelf de omega-3 vetzuren produceren, maar dat is dus niet waar. De DHA in vissen zijn afkomstig van algen. De vissen zijn wel in staat om DHA om te zetten in EPA. Ook wij mensen zetten DHA, naar behoefte, om in EPA. Wanneer je algenolie (DHA) gebruikt dan zet je lichaam het dus zelf om in EPA.

Algenolie vormt de basis van de meeste plantaardige Omega 3 capsules en worden vooral gebruikt door vegetariërs en veganisten. De capsules zijn 100% vegan en daarom een goed alternatief voor visolie.

Ons assortiment algenolie

In ons assortiment vind je de algenoliecapsules van VitOrtho, Bonusan, Vitakruid, Laviesage, Minami, Vitals en Orthovitaal. We lichten ze even kort toe:

  • VitOrtho Omega-3 Algenolie

VitOrtho Omega-3 Algenolie bevat 500 mg algenolie per capsule. De adviesdosering is 1 maal daags 2 capsules. Deze capsules dienen bij de maaltijd te worden ingenomen. De algenolie wordt gewonnen uit de microalg Schizochytrium sp. en levert 150 mg DHA.

  • Bonusan Omega-3 Algenolie

Bonusan Omega-3 Algenolie bevat 625 mg algenolie per softgel. Deze algenolie wordt ook gewonnen uit Schizochytrium sp. en levert 250 mg DHA. Als extra toevoeging bevat dit product ook 5 mcg plantaardige vitamine D3 (cholecalciferol). De vitamine D3 wordt gewonnen uit korstmos.

  • Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie

Vitakruid Vegan Omega-3 Algenolie is een vloeibare algenolie. Voor dit product wordt gebruik gemaakt van AlphaMega3®. Dit is een nutriënt van het prijswinnende Algarithm®.

  • Laviesage Vega Omega Algenolie

Vega Omega van Laviesage bevat 500 mg algenolie per capsule. Hiervan is 200 mg DHA. Als extra toevoeging bevatten de capsules ook nog vitamine E. 

  • Vitals Vegan DHA/EPA

Vegan DHA/EPA van Vitals bevat 450 mg algenolie per softgel.Het unieke aan dit supplement is dat het zowel DHA als EPA bevat (DHA 338 mg en EPA 112 mg). In de verpakking zitten 60 softgels. 

  • Orthovitaal Vegan Omega-3 Algenolie

Orthovitaal Vegan Omega-3 Algenolie bevat per verpakking 60 capsules die prettig in gebruik zijn. Het zijn namelijk kleine capsules die je wat makkelijker door kunt slikken. Elke capsule levert 150 mg DHA en 75 mg EPA. 

Algenolie wordt steeds populairder

Vissen, en met name de visvetzuren, zijn gezond. De Gezondheidsraad adviseert om eens per week een vette vis te consumeren. Eet jij elke week een stukje vette vis? Dan is een Omega 3 visolie supplement niet nodig. Omdat vegetariërs en veganisten geen vis eten is een aanvullend supplement aan te bevelen.

Niet alleen vegetariërs en veganisten eten geen of nauwelijks vis. Er zijn veel mensen die geen vis lusten of het gewoon veel te weinig eten. Ook voor deze groepen is een aanvullend visolie supplement aan te bevelen.

Algen staan in het begin van de voedselketen en zijn een primaire bron van Omega 3 vetzuren. Ze hebben een relatief lage CO2 footprint en bevatten weinig tot geen vervuilende stoffen zoals PCB’s, dioxines en andere vervuilers.

Vroeger waren de algenoliecapsules best prijzig. Tegenwoordig worden algen op grote schaal gekweekt en gewonnen waardoor de productiekosten flink omlaag zijn gebracht. Mede hierdoor zijn algenolie supplementen een stuk populairder geworden.

Veelgestelde vragen omtrent algenolie

Algenolie is een 100% plantaardige olie die wordt gemaakt van algen. Deze olie is rijk aan het Omega-3 vetzuur DHA en daarmee een uitstekende aanvulling voor diegene die geen of te weinig vis eet. Veel vegetariërs en veganisten maken gebruiken van algenolie.

Algenolie bevat het Omega-3 vetzuur DHA. Ons lichaam is in staat om DHA om te zetten naar EPA. Deze beide vetzuren zijn onder andere goed voor het hart, normale bloeddruk, hersenen, conditie van de ogen en goed voor de instandhouding van normale triglyceriden gehalten in het bloed.

De Gezondheidsraad adviseert om eens per week een vette vis te consumeren. Haal je deze hoeveelheid niet dan krijgt je te lichaam te weinig DHA (en EPA). Voor deze mensen is een Omega 3 supplement (bijvoorbeeld algenolie) aan te bevelen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten