Cranberry voor je blaas 

Veel mensen gebruiken cranberrysap of cranberry pillen ter verbetering van hun blaas. Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan naar de effectiviteit van cranberry pillen in combinatie met de gezondheid van de blaas en blaasontsteking.

Cranberry ondersteunt het natuurlijke afweersysteem in de blaas en houdt de blaas schoon*.

Bekijk hieronder ons divers aanbod cranberry tabletten.

Zijn cranberries effectief?

Verschillende onderzoeken laten zien dat cranberries bijdragen aan de gezondheid van de blaas. Uit een onderzoek in 2016, door het American Journal of Clinical Nutrition, is gebleken dat het gebruik van 240 ml cranberry per dag het aantal blaasontstekingen bij vrouwen met bijna 40% vermindert. Cranberries worden ook wel Superfoods genoemd.

Bepaalde stoffen (proanthocyanidinen) in cranberries kunnen ervoor zorgen dat de bacteriën minder goed aan de blaaswand hechten. De voorlopig toegestane claims zijn: ondersteunt het natuurlijke afweersysteem in de blaas en houdt de blaas schoon*.

Met vitamine C

Cranberries bevatten van nature vitamine C en sommige cranberry supplementen zijn nog eens extra aangevuld met deze vitamine. Vitamine C staat bekend als weerstand vitamine. Het versterkt het immuunsysteem en verhoogt daarmee de weerstand. De toevoeging van extra vitamine C aan een cranberry formule maakt het een compleet supplement.

De blaas

De blaas is een belangrijk orgaan in ons lichaam. Het is eigenlijk een soort opvangruimte voor urine. Zouden we geen blaas hebben dan moeten we meerdere keren per minuut naar de toilet. Vanuit de nieren krijgt de blaas de urine. Druppel voor druppel wordt het doorgegeven. Uiteindelijk verlaat de urine ons lichaam via de urinebuis. De urinebuis is bij vrouwen korter dan bij mannen. Hierdoor maakt een vrouwenblaas makkelijker contact met de buitenwereld dan mannen. Dit is één van de redenen waarom vrouwen vaker last hebben van een blaasontsteking.

*Voorlopig toegestane claims.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten