Collageen type 2 van UC-II ®

UC-II ® wordt geproduceerd door Interhealth. Dit is een Amerikaans bedrijf dat veel investeert in wetenschappelijk onderzoek naar collageen type 2. Diverse studies hebben goede resultaten laten zien met UC-II ®.

Het levert collageen type 2 in de ongedenatureerde vorm. Dit is de oorspronkelijke vorm in de ruimtelijke structuur van het collageen. Hierdoor wordt het door je lichaam herkend en komt het gemakkelijker in de darmen terecht.

Gedenatureerd collageen type 2 (tegenovergestelde van ongedenatureerd) is bewerkt door middel van een hydrolysatie proces. Hierbij verandert de structuur en dat is ongunstig.

Het voordeel van ongedenatureerde collageen ten opzichte van gedenatureerd collageen type 2 is dat een dagdosering van 40 mg al volstaat. Bij een gedenatureerde vorm is doorgaans meer gram nodig om hetzelfde resultaat te behalen.

Toevoegingen in producten

Veel collageen type 2 producten hebben een toevoeging van vitamines en mineralen. Dit maakt de formules compleet omdat sommige vitamines en mineralen de aanmaak van collageen positief beïnvloeden of het product versterken in een bepaald toepassingsgebied.

Collageenformule Pro van Vitals

Collageenformule Pro van Vitals is een complete collageenformule. Het bevat naast collageen type 2 ook ongedenatureerd type I, V en X. De capsules bevatten ook vitamine C (uit Ester C). Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming in ons lichaam.

Bonusan UC-II

Bonusan UC-II bevat naast collageen type 2 ook nog diverse vitamines en mineralen. Zo bevat dit product het mineraal mangaan wat goed is voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Ook vind je in dit product vitamine D, Curcuma Longa, zink, borium en koper.

NOW UC-II

Ook NOW UC-II bevat ongedenatureerd collageen type 2. Het product is aangevuld met Aquamin®. Dit zijn zeemineralen uit rode algen. Deze zeemineralen zijn rijk aan spoorelementen en leveren onder andere calcium.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten