Lapacho thee | Thee van de boom van het leven!

Lapacho thee, ook bekend als Pau d'Arco thee, is een theesoort die gemaakt wordt van de Pau d'Arco boom. Deze thee wordt al jaren lang gedronken door diverse indianenstammen. De inca's hebben de boom zelfs een toepasselijke naam gegeven: De boom van het leven.

De indianen gebruikten Lapacho vanwege de verschillende stimulerende gezondheidswerkingen. Zo dronken ze de thee tegen verschillende infecties, koorts en maagklachten. Lapacho thee is vrij bitter van smaak en niet idereen vindt het even prettig om te drinken. Pau d'Arco (Lapacho) is ook verkrijgbaar in capsules.


Hoe maak je goede Lapacho thee?

Wil je een effectieve Lapacho thee dan is het advies om de Lapacho minstens 10 minuten te laten koken. Pas dan komt de Lapacho thee volledig tot zijn recht.

Gebruik je Lapacho thee van Natiris, dan kun je 1 of 2 eetlepels van de Lapachobast koken op een halve liter water. Dit laat je vervolgens ook 10 minuten trekken. Deze halve liter thee kun je verspreid over de dag drinken.

Lapacho - Lapachol

De Pau d'Arco boom groeit op hoogten waar de meeste planten niet meer kunnen leven. Het bevat verschillende werkzame bestanddelen. De belangrijkste zijn Lapachol, Beta Lapachone en Xyloidone. Lapachol is het eerste bestandsdeel uit de Pau d'Arco dat onderzocht is.

Lapacho thee kopen

Lapacho thee is te kopen bij verschillende kruiden- en thee winkeltjes. Maar het is uiteraard ook verkrijgbaar in onze webshop. De producten hebben wij doorgaans op voorraad en kunnen we, bij bestelling voor 15.00u, dezelfde dag nog versturen. Een dat later heb jij je Lapacho thee al in huis.

Naast Pau d'Arco bieden we nog tal van andere supplementen aan die kunnen bijdragen aan jouw gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn Visolie supplementen, de Beste Multivitamines en/of Rhodiola Rosea. Heb je vragen over één van onze producten? Neem dan contact met ons op.