Lapacho thee | Thee van de boom van het leven

Lapacho theeLapacho thee, ook bekend als Pau d'Arco thee, is een theesoort die gemaakt wordt van de Pau d'Arco boom. Deze thee wordt al jarenlang gedronken door diverse indianenstammen. De inca's hebben de boom zelfs een toepasselijke naam gegeven: De boom van het leven.

De indianen gebruikten Lapacho vanwege de verschillende stimulerende gezondheidswerkingen. Zo dronken ze de thee tegen verschillende infecties, koorts en maagklachten. Lapacho thee is vrij bitter van smaak en niet iedereen vindt het even prettig om te drinken. Pau d'Arco (Lapacho) is ook verkrijgbaar in capsulevorm.

Hoe maak je goede Lapacho thee?

Wil je een effectieve Lapacho thee dan is het advies om de Lapacho minstens 10 tot 15 minuten te laten koken. Pas dan komt de Lapacho thee volledig tot zijn recht.

Gebruik je de Pau d'Arco / Lapacho thee van Jacob Hooy dan kun je 1 eetlepel van de thee koken (sudderen) met 400 ml water. Na het koken even zeven en drink 2 à 3 kopjes verdeeld over de dag.

Lapacho van de Pau d'Arco boom

Lapachol is het eerste bestandsdeel uit de Pau d'Arco dat onderzocht is. De Pau d'Arco boom groeit op hoogten waar de meeste planten niet meer kunnen leven. Het bevat verschillende werkzame bestanddelen. De belangrijkste zijn Lapachol, Beta Lapachone en Xyloidone. Kortom, de Lapacho thee komt van de Pau d'Arco. 

Lapacho thee kopen

Lapacho thee is te koop bij verschillende kruiden- en theewinkeltjes. Maar het is uiteraard ook verkrijgbaar in onze webshop. De producten hebben wij doorgaans op voorraad en kunnen we, bij bestelling voor 15.00 uur, dezelfde dag nog versturen. Een dag later heb jij je Lapacho thee al in huis.

Naast Pau d'Arco bieden we nog tal van andere supplementen aan die kunnen bijdragen aan jouw gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn visolie supplementen, de beste multivitamines en/of Rhodiola Rosea. Heb je vragen over één van onze producten? Neem dan contact met ons op. 

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten