Levertraan capsules | Boordevol Omega 3, vitamine A en vitamine D

Levertraan capsulesIn de jaren 60 was het vrij normaal dat kinderen, maar ook volwassen, een lepel levertraan kregen toegediend. Levertraan is gezond maar heeft een onaangename smaak. Om de nare smaak te omzeilen zijn er tegenwoordig ook levertraan capsules beschikbaar. Bekijk ons levertraan capsules assortiment hieronder!


Voordelen levertraan capsules

Levertraan heeft nog steeds dezelfde gezonde eigenschappen als jaren geleden. Het bevat de omega 3 vetzuren EPA en DHA en is een goede bron van vitamine A en D3.

Naast de gezondheidsaspecten hebben levertraan capsules meer voordelen.

  • Je hebt geen last van de onaangename smaak
  • Makkelijk toe te dienen
  • Makkelijk te doseren

Tegenwoordig zijn er ook levertraan oliën op de markt die zo dusdanig gezuiverd zijn dat ze een neutrale smaak hebben. En ze zijn er ook met toevoegingen van smaakstoffen. Levertraan capsules zijn smaakloos en bevatten goede doseringen omega 3, vitamine A en D.

De Omega 3 vetzuren EPA en DHA zijn onder andere goed voor het hart, het gezichtsvermogen, de bloeddruk en de hersenen.

Vitamine A en D3 uit levertraan ondersteunen onder andere de afweer van het lichaam door het immuunsysteem te versterken. Maar er zijn meer gezondheidsclaims toe te dichten aan deze vitamines. Vitamine A ondersteunt ook het herstellend vermogen van de huid en draagt bij aan een normale werking, structuur en functie van de slijmvliezen.

Vitamine D speelt onder ander een rol bij het behoud van een normale spierfunctie, sterk gebit en sterke botten.

Wanneer moet ik levertraan capsules gebruiken?

Van oudsher werd levertraan genomen wanneer de R in de maand zat. Voornamelijk om meer Vitamine D binnen te krijgen. Vitamine D wordt ook wel de zon vitamine genoemd en in de wintermaanden krijgen we te weinig zonlicht op ons lichaam.

Toch is levertraan een geschikte aanvulling in alle seizoenen. We zitten steeds meer binnen en we beschermen ons vaker tegen de zon.

Levertraan capsules en softgels

Ons assortiment met levertraan capsules bestaat uit drie verschillende producten van verschillende leveranciers.

Bonusan Levertraan Forte MSC is gemaakt van 100% MSC-gecertificeerde kabeljauwleverolie. Eén softgel bevat 270 mg kabeljauwleverolie, 1000 mcg vitamine A (125%) en 10 mcg vitamine D (200%). De kabeljauw die voor dit product gebruikt wordt is afkomstig uit duurzame visserij. Deze levertraan softgels zijn van vangst tot voedingssupplement gegarandeerd duurzaam.

De levertraan capsules van VitOrtho zijn ook afkomstig van de kabeljauw. Elke softgel bevatten 1000 mg levertraan. Dit levert 80 mg EPA, 100 mg DHA, 800 mcg vitamine A (100%) en 5 mcg vitamine D (100%).

Orthovitaal Levertraan A en D bevat kabeljauwleverolie en heilbotleverolie. 

Meest gestelde vragen omtrent levertraan capsules

Levertraan bevat van nature Omega 3 vetzuren, vitamine A en vitamine D.

EPA en DHA (omega 3 vetzuren) zijn onder ander goed voor het hart, gezichtsvermogen, de bloeddruk en de hersenen. Vitamine A en D versterken het immuunsysteem en daarmee ondersteunen ze de weerstand.

De meeste levertraan capsules worden gemaakt van kabeljauwleverolie. Deze olie levert Omega 3 vetzuren, vitamine A en vitamine D.

Tegenwoordig zijn steeds meer levertraan capsules MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de kabeljauw die voor het product gebruikt wordt afkomstig is van duurzame visserij.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten