Glucosamine, chondroïtine en MSM

Bijna 1,5 miljoen Nederlanders hebben artrose. Hun gewrichten doen pijn. Dat kan een knie zijn, maar ook de heup, nek, rug of vingers. Boosdoener is een afname of verslechtering van het kraakbeen. Supplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM worden vaak ingezet bij dit soort gewrichtsklachten.

De 3 beste supplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM:

Overige supplementen:

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een aminosuiker, een lichaamseigen stof die onder andere voorkomt in kraakbeen van gewrichten alsook in de vloeistof ervan en bindweefsel. Deze bouwstof van kraakbeen moet het (resterende) kraakbeen helpen gezond te houden. De glycosaminoglycanen die door glucosamine worden aangemaakt, zorgen ervoor dat de structuur van het kraakbeen beter wordt en het vocht op peil blijft. De afbraak van kraakbeen moet worden afgeremd.

Glucosamine zit ook in hyaluronzuur, dat zorgt voor smering van de gewrichten. Dit is nodig voor de beweeglijkheid en het opvangen van schokken.

Wat is chondroïtine?

Chondroïtine is een bestanddeel van het kraakbeenweefsel. Het komt ook voor in pezen, banden, bot en huid en werkt goed samen met glucosamine. Glucosamine en chondroïtine versterken elkaars werking. 

Wat is MSM?

MSM is organische zwavel. MSM is betrokken bij veel verschillende processen in ons lichaam en wordt vooral aangetroffen in eiwitrijk weefsel. Ben je op zoek naar een specifiek MSM supplement dan kun je kiezen voor een MSM poeder of MSM tabletten.

Artrose

Glucosamine, chondroïtine en msm worden gebruikt bij atrose. Artrose, een aandoening van het kraakbeen, brengt pijn en stijfheid in de gewrichten teweeg door afbraak van het kraakbeen en afname van de gewrichtsvloeistof. Het kraakbeen, het zachte weefsel dat ervoor zorgt dat botten goed kunnen bewegen, kan steeds minder goed schokken opvangen. Er treden beschadigingen op. Gewrichtspijn heb je dagelijks en is heel vermoeiend.

Slijtage van je gewrichten is (nu nog) niet te stoppen. Op dit moment draait het om pijnverlichting en proberen de afbraak te verminderen en vertragen. 

Supplementen voor gewrichten

Soms wordt de mix van glucosamine, chondroïtine en MSM nog aangevuld met andere middelen die goed zijn voor botten en gewrichten. Te denken valt aan mangaan, zink, koper, vitamine C, vitamine B, vitamine D, vitamine K, calcium en magnesium. Mangaan is bijvoorbeeld goed voor de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Vitamine C is goed voor het skelet en het kraakbeen. Vitamine K en magnesium spelen een rol bij de botaanmaak.  

Glucosamine en chondroïtine hebben langere tijd nodig om hun werkzaamheid aan te tonen. Het is dus van belang minimaal drie maanden deze voedingssupplementen te gebruiken. Bemerk je geen resultaat dan zijn deze supplementen voor jou niet de juiste.

Wettelijk gezien mag er geen (complete) informatie worden verstrekt over de toepassingen van glucosamine, chondroïtine en MSM. Voor meer informatie kan worden gebeld.

Bronnen:

https://www.apotheek.nl/medicijnen/glucosamine
https://reumanederland.nl/reuma/vormen-van-reuma/artrose/?gclid=Cj0KCQjw_r6hBhDdARIsAMIDhV8u_-y39IHPxV7rBbSacgGYhGW9lclsdlty-zGgUgaICwOusMAHXUoaAu-xEALw_wcB

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten