Afvallen in de overgang

Hoe kun je afvallen tijdens de overgang?

Wanneer je wil afvallen tijdens de overgang dat is het belangrijk om niet meer te eten dan dat je verbrandt. Dit is ook de basis van onze BioHCG Original kuur waarbij gezonde voeding centraal staat. BioHCG Original is een caloriearm dieet.

Tijdens de afslankfase (eerste fase) wordt de calorie-inname beperkt aan de hand van het bijgeleverd boekwerk Beter in Balans. De standaard kuur duurt 24 dagen en in het boekwerk staan deze dagen volledig uitgeschreven. Ter ondersteuning van het dieet neem je dagelijks een ampul.

In het verleden hielpen wij mannen en vrouwen door ze te begeleiden in onze praktijk. Inmiddels hebben wij het product zo doorontwikkeld dat je de kuur ook gemakkelijk thuis kunt volgen. We hebben de dieetdagen volledig uitgeschreven zodat je precies weet wat je moet doen. Heb je toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden, dan staan onze voedingsdeskundigen altijd klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie over de BioHCG Original kuur verwijzen we je graag naar onze pagina ‘Wat is BioHCG Original’ of klik op één van onderstaande producten.

Waarom komen vrouwen aan in de overgang?

Vrouwen komen in de overgang aan omdat hun hormoonhuishouding aan het veranderen is. De eierstokken maken tijdens de overgang minder oestrogeen aan. In je vet wordt ook oestrogeen aangemaakt en je lichaam gaat dit compenseren door meer vet vast te houden.

Het heeft ook deels te maken met het ouder worden. Je spiermassa neemt af en de hoeveelheid vet neemt toe. Doorgaans gaan mensen ook minder bewegen en daardoor verbrand je ook minder calorieën.

Overgang en gewicht verliezen

Ook tijdens de overgang kun je gewicht verliezen. Het kan wel zo zijn dat het wat moeizamer gaat dan dat je misschien gewend bent.

Door de jaren heen hebben we veel vrouwen geholpen met afvallen tijdens de overgang. Ook op het gebied van gewichtsbeheersing kunnen we je helpen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ongemakken tijdens de overgang

80% van alle vrouwen in de overgang ervaart overgangsklachten. Het verschilt per persoon hoeveel last je hier van hebt. De één heeft slechts milde klachten en de ander ervaart juist zware overgangsklachten. Veel voorkomende overgangsklachten zijn:

  • Opvliegers
  • Wisselende stemmingen
  • Pijnlijke spieren en gewrichten
  • Heviger ongesteldheid
  • Aankomen

Wanneer je overgangsklachten ervaart, kun je kiezen voor een overgangssupplement. Van zilverkaars tijdens de overgang is bekend dat het ondersteuning kan bieden bij opvliegers, wisselende stemmingen en zweten*. Ook rode klaver en hop kunnen je ondersteunen in de overgang. Zie ook: Beste middel tegen overgangsklachten

* Claims in afwachting van Europese toelating.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten