Magnesium poeder


Beste verkochte Magnesiumpoeders

Alle magnesiumpoeders

Ons aanbod magnesiumpoeder

In ons assortiment vind je verschillende magnesiumpoeders van verschillende merken. We lichten ze hieronder kort toe.

Kala Health Magnesium Citraat Poeder

Kala Health Magnesium Citraat poeder heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dit product is verkrijgbaar in een verpakking met 500 en met 1000 gram. Magnesium citraat poeder wordt vaak ingezet bij vermoeidheidsklachten en is goed voor de spieren.

Biotics Acti-Mag Plus

Een ander goede magnesiumpoeder is Acti-mag Plus van Biotics. Je kan de poeder aanmaken met water of een andere drank en voor het slapen innemen. Naast magnesium bevat dit product ook taurine en verschillende B-vitamines. Acti-Mag Plus heeft een natuurlijke bessensmaak en is een goed magnesiumpoeder voor de nacht.

Magnesan Forte Plus Poeder

Magnesan Forte Plus is één van de populairste producten van Bonusan. Het bedrijf heeft het dan ook al meer dan 20 jaar in het assortiment. Waar het eerder alleen als tablet verkrijgbaar was, is het er nu ook in een poedervorm. Magnesan Forte Plus Poeder bevat naast magnesium (bisglycinaat) ook de belangrijke synergisten taurine en L-Glycine. De poedervorm heeft een lichte citroensmaak en kun je toevoegen aan veel verschillende dranken zoals smoothies en vruchtensappen. 

Magnesan Forte Plus poeder is verkrijgbaar in een verpakking van 120 gram en 240 gram.

Magnesium citraat poeder van NOW

Magnesium citraat poeder van NOW is geheel vrij van toevoegingen en daardoor goed opneembaar. Het is gemakkelijk te doseren en je kan het poeder vermengen met water of vruchtensap. Eén halve theelepel (dagdosering à 1,5 gram) is goed voor 217 mg magnesium citraat. Dit is 58% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Magnesium Bisglycinaat poeder van NOW

Magnesium Bisglycinaat poeder van NOW is ook vrij van toevoegingen en vulmiddelen. Bisglycinaat is één van de betere opneembare magnesiumsoorten. Je kan het poeder vermengen met water of vruchtensap. Een afgestreken theelepel (dagdosering à 2,5 gram) is goed voor 250 mg magnesium bisglycinaat. Dit is 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Magnesiumsupplementen

Naast een magnesiumpoeder kun je ook kiezen voor een vloeibare magnesium of magnesium tabletten. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, het is belangrijk om een goed opneembare vorm te kiezen.

Magnesium is verkrijgbaar in organische en anorganische vormen. Anorganische vormen zijn slecht opneembaar. Een voorbeeld hiervan is Magnesium Oxide. Het magnesium in deze vorm blijft deels achter in je lichaam wat vervolgens water aantrekt. Dit kan laxerend werken. Gebruik je een magnesium supplement waar de vorm niet benoemd wordt, dan is het waarschijnlijk het slecht opneembare magnesium oxide.

Je kunt daarom beter kiezen voor andere vormen. Dit kan bijvoorbeeld Magnesium citraat, glycerofosfaat, tauraat, gluconaat, bisglycinaat of malaat zijn.

Magnesium met calcium

Sommige magnesiumsupplementen bevatten ook calcium. Dat komt omdat ze elkaar nodig hebben. Maar ze werken elkaar ook tegen.  Een echte haat-liefdeverhouding. Gebruik je veel magnesium dan heb je ook meer calcium nodig. Over het algemeen krijgen we voldoende calcium binnen dankzij het gebruik van zuivelproducten. Maar teveel calcium zet een rem op de goede werking met magnesium. Je vindt de calcium-magnesium supplementen hier.

Heb ik een tekort?

Een magnesiumpoeder kan je helpen bij een eventueel tekort. Volgens de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) heeft zeker 20 procent van de volwassen in West-Europa een tekort. Volgens onderzoekers uit de VS is dit zelfs 60%. Dit komt voornamelijk door het voedsel dat wij consumeren. Ook is stress een echte magnesiumvreter. Waarom?:

 • Stress: adrenaline en cortisol (stresshormoon) worden gelinkt aan verlaagde magnesiumwaardes. Stress wordt daarom ook gezien als een echte magnesiumvreter.
 • Zoetigheid: Geraffineerde suikers zorgen ervoor dat magnesium wordt uitgescheiden door de nieren.
 • Cafeïne: Drink je veel koffie of thee? Dat kan een reden zijn van een magnesiumtekort. Cafeïne zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verwerken.
 • Alcoholgebruik: Alcoholische dranken verlagen het magnesiumgehalte in het lichaam. Dat komt omdat alcohol ook zorgt dat magnesium door de nieren wordt uitgescheiden.
 • Koolzuurhoudende dranken: Deze dranken bevatten fosfaten die zich binden met magnesium. Hierdoor spoel je het magnesium uit je lichaam.

Een magnesiumtekort kun je laten checken bij je huisarts. Middels een bloedtest kan worden gekeken of er een tekort aanwezig is.

Waar is een magnesiumpoeder goed voor?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 verschillende enzymatische processen.  Magnesium draagt onder andere bij aan:

 • Vermoeidheid: Helpt bij vermoeidheid
 • Spieren: Magnesium is goed voor de spieren
 • Botten: Speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van sterke botten
 • Energie: Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
 • Zenuwen: Draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel
 • Psychologische functie: Goed voor je gemoedstoestand, concentratievermogen en geheugen

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten