Magnesium Citraat | Organisch en goed opneembaar

Magnesium CitraatMagnesium is een bekend mineraal en verkrijgbaar in verschillende vormen. De bekendste vorm is magnesium citraat. Dat is ook niet gek want magnesium citraat is organisch verbonden en daarom beter opneembaar dan andere magnesiumsoorten. Ons assortiment bevat tabletten, capsules en poeders. Onder de producten vind je meer informatie over magnesium citraat en leggen we uit waarom dit een goede vorm van magnesium is.Opnamevormen van Magnesium

Er zijn veel verschillende magnesium opnamevormen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Magnesium citraat of bisglycinaat

Wij krijgen vaak de vraag welke vorm je nu het beste kunt nemen. Onze voorkeur gaat uit naar magnesium citraat of bisglycinaat. Waarom? Dat gaan we je uitleggen.

Als we het hebben over de magnesium opnamevormen dan kunnen we ze verdelen in organische en anorganisch vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat organische magnesiumvormen beter worden opgenomen. Magnesium citraat en bisglycinaat zijn beide organisch. De meeste bevatten een C-H binding en dat verhoogt de efficiency. Echter verschilt de manier van opname per vorm en zijn er meer factoren die van invloed kunnen zijn. Zo speelt de aanwezigheid van andere mineralen, de dosering en de conditie van het spijsverteringskanaal ook een rol.

Een voorbeeld van een anorganische verbinding is magnesium oxide. Deze vorm wordt nog veel gebruikt in verschillende supplementen. De prijs van deze magnesium supplementen is vaak lager, maar de kwaliteit ook. Magnesium oxide moet namelijk eerst worden opgelost alvorens het wordt opgenomen door het lichaam. Er blijft een deel achter in de darmen en dat trekt vervolgens water aan. Dit werkt laxerend en vergroot de kans op dunne ontlasting.

We hebben het net al even genoemd: magnesium bisglycinaat. Deze organische vorm is net even anders dan magnesium citraat. Dat komt omdat het wordt opgenomen via dipeptidekanalen. Hierdoor omzeilt het de competitie met andere mineralen. Ook heeft bisglycinaat geen binding met andere substanties en er ontstaat geen neerslag van fosfaten en fytaten.

Kort samengevat: De beste magnesium tabletten zijn de supplementen met de opnamevormen citraat en bisglycinaat. Ben je op zoek naar een magnesium voor je spieren? Dan is magnesium glycerofosfaat een goede keuze.

Magnesium citraat supplementen

Wil jij je magnesium tekort aanvullen of heb je een andere reden om wat extra te nemen? Er zijn verschillende supplementen te verkrijgen. Zo hebben wij magnesium citraat in tabletten, capsules en in een poedervorm.

  • Magnesium citraat tabletten

In ons assortiment vind je de magnesium citraat tabletten van Bonusan en van Vitortho. Beide potten bevatten 120 tabletten met 150 mg magnesium per tablet. Bonusan Magnesium Citraat is aangevuld met vitamine B6.

  • Magnesium citraat capsules

Vitals heeft gekozen voor een magnesium citraat in een capsule. Deze capsules zijn makkelijk te slikken. Indien gewenst kun je de capsule openen en ergens doorheen mengen. Eén capsule bevat 100 mg magnesium.

  • Magnesium citraat poeder

Ook kun je kiezen voor een magnesiumpoeder. Een magnesium citraat poeder is gemakkelijk te doseren en in te nemen. Je kan het poeder vermengen met water of een vruchtensap. Dit product is geheel vrij van toevoegingen. Zeer geschikt als je moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules.

  • Magnesium voor de nacht

Veel mensen gebruiken magnesium voor het slapen gaan. Magnesium glycerofosfaat is een veel gebruikte vorm voor magnesium nacht producten zoals Biotics Acti-Mag Plus

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Dat maakt het gelijk één van de belangrijkste mineralen voor ons lichaam. Zo is magnesium onder andere goed voor de spieren, ondersteunt het de botten, magnesium helpt ook bij vermoeidheid en ondersteunt je energieniveau. Dit zijn slecht enkele voorbeelden. Wil je meer weten over de toepassingsgebieden van magnesium? Bekijk dan de pagina ‘Waar is magnesium goed voor’.

Meest gestelde vragen omtrent magnesium citraat

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 processen. Het is onder andere goed voor de spieren, botten, tanden en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Magnesium Citraat kun je op verschillende manieren innemen. Het is verkrijgbaar in tablet-, capsule- en poedervorm. De tabletten en capsules kun je gewoon met water innemen. De capsule kan ook geopend worden waardoor je de inhoud ergens doorheen kunt mengen. Magnesium citraat poeder kun je vermengen met water of vruchtensap.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten