Wat is Vitamine E?

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die in verschillende vormen voorkomt. In totaal zijn er 4 verschillende tocoferolen en 4 tocotriënolen. Beide vormen kunnen we opsplitsten in alfa, beta, gamma en delta. De meest actieve vorm is alfa-tocoferol. Deze vorm wordt het vaakst gebruikt in capsules.

Het beste is om een tocoferol complex (alle 4 tocoferolen), een tocotriënol complex (alle vier tocotriënolen) of een volwaardig vitamine E complex (alle 4 tocoferolen en alle 4 tocotriënolen) te gebruiken. De combinatie van verschillende vormen vitamine E maakt het een effectieve antioxidant.

Vitamine E staat bekend om zijn antioxidanteigenschappen, wat betekent dat het ons lichaam beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die cellulaire schade kunnen veroorzaken en bijdragen aan veroudering. Vrije radicalen zijn afkomstig van luchtvervuiling en UV-straling.

Waarom Vitamine E Capsules?

Hoewel vitamine E van nature in bepaalde voedingsmiddelen voorkomt, zoals noten, zaden en groene bladgroenten, kiezen veel mensen ervoor om vitamine E-supplementen in de vorm van capsules in te nemen. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder:

  • Gemak: Vitamine E-capsules zijn gemakkelijk verkrijgbaar en eenvoudig in te nemen. Ze bieden een handige manier om de dagelijkse behoefte aan vitamine E aan te vullen.
  • Dosering: Met capsules kun je nauwkeurig de gewenste dosis vitamine E innemen, wat moeilijker kan zijn bij voedingsmiddelen.
  • Consistentie: Capsules zorgen voor consistentie in de inname van vitamine E, wat belangrijk kan zijn voor mensen die moeite hebben om voldoende vitamine E uit hun dieet te halen.

Andere supplementenvormen van Vitamine E

Heb je moeite met het slikken van capsules dan kun je een vloeibare Vitamine E overwegen. Vloeibare varianten kun je gemakkelijk toevoegen aan een drank en zo kun je drinkende je vitamine E binnen krijgen.

Ook zijn er vitamine E crèmes. Een vitamine E crème kun je aanbrengen op je huid en gebruiken als dag- en nachtverzorging.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten