Pau d'Arco thee | Thee & capsules

Pau d'Arco thee wordt ook wel Lapacho thee genoemd. Het is een kruid dat al jaren lang wordt gebruikt door de indianen uit Midden- en Zuid Amerika. Tegenwoordig wordt het ook steeds meer gebruikt in de Westerse landen. Pau d'Arco is afkomstig van de Pau d'Arco boom. Het is verkrijgbaar als thee maar ook geconcentreerd in capsulevorm. Voor de beste kwaliteit wordt de binnenbast van de boom gebruikt. 

Traditionele volksgeneeswijze

Pau d'Arco wordt al honderden jaren gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde. Vroeger bestonden er nog geen medicijnen en werden er vaak kruiden voorgeschreven. Deze kruiden komen we nog steeds tegen. Voorbeelden hiervan zijn Ashwagandha of Rhodiola Rosea. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar deze kruiden.


Pau d'Arco Lapacho Thee van Natiris is voor 100% gemaakt van de schilfers van de binnenbast. Het gebruikersadvies van Natiris is om het 10 minuten te laten koken. Hierdoor krijg je de effectieve milde oplossing. De thee kun je dan verspreid over de dag drinken.

Natiris heeft ook een Pau d'Arco in tabletvorm. Verder bevat ons assortiment NTM Herbasyn. De Herbasyn tabletten bevatten naast Pau d'Arco ook Robertskruid en Groot Glaskruid.

Pau d'Arco thee producten

Er zijn verschillende aanbieders van Pau d'Arco thee. Er zit echter wel een groot verschil in de kwaliteit die bepaalde aanbieders leveren. Voor goede Pau d'Arco thee heb je de binnenbast van de boom nodig. Daar zit het Lapachol gedeelte. Er zijn echter aanbieders die ook de buitenbast of andere delen van de boom gebruiken. Dat maakt de thee minder effectief. Let daarom bij aanschaf altijd op waar de Pau d'Arco afkomstig van is.

Pau d'Arco thee of capsules?

Pau d'Arco bevat quinonen en quinonen lossen slecht op in water. Daarom is Pau d'Arco thee niet altijd even effectief. Het kan echter wel effectief zijn wanneer je het ongeveer 10 minuten kookt. Dan krijg je een milde en effectieve substantie. Voor een hogere dosering is het beter om te kiezen voor een Pau d'Arco capsule.