Pau d'Arco thee | Ook verkrijgbaar in geconcentreerde capsules

Pau d'Arco thee producten

Er zijn verschillende aanbieders van Pau d'Arco thee. Er zit echter wel een groot verschil in de kwaliteit die geleverd wordt. Voor goede Pau d'Arco thee heb je de binnenbast van de boom nodig. Daar zit het Lapachol gedeelte. Er zijn echter aanbieders die ook de buitenbast of andere delen van de boom gebruiken. Dat maakt de thee minder effectief. Let daarom bij aanschaf altijd op waar de Pau d'Arco afkomstig van is.

Pau d'Arco thee of capsules?

Pau d'Arco thee bevat quinonen die niet altijd even goed oplossen in water. Daarom is Pau d'Arco thee niet altijd even effectief. Het kan echter wel effectief zijn wanneer je het ongeveer 10 minuten kookt. Dan krijg je een milde en effectieve substantie. Voor een hogere dosering is het beter om te kiezen voor een Pau d'Arco capsule.

Pau d'Arco thee wordt al honderden jaren gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde. Vroeger bestonden er nog geen medicijnen en werden er vaak kruiden voorgeschreven. Deze kruiden komen we nog steeds tegen. Voorbeelden hiervan zijn Ashwagandha of Rhodiola Rosea. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar deze kruiden.

  • Dagelijks gebruik van 1500 mg Pau d'Arco of meer helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen* (EFSA-ID 3597)
  • Helpt om lekker te slapen* (EFSA-ID 3599)
  • Goed voor de doorbloeding en gunstig voor de bloeddruk* (EFSA-ID 3600)
  • Voor een goede vochtbalans* (EFSA-ID 3602)

*: gezondheidsclaims in afwachting van Europese toekenning 

Veelgestelde vragen omtrent Pau d'Arco thee

Pau d’Arco is een boom die maar liefst 38 meter hoog kan worden en van oorsprong groeit in Zuid-Amerika. Pau d’Arco wordt al jarenlang gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde. Onderzoek wijst namelijk uit dat de binnenschors van de boom vele medicinale kwaliteiten bezit.

Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar Pau d’Arco (thee) en het blijkt dat het veel medicinale kwaliteit bezit. Denk hierbij aan antibiotisch, antiviraal, ontstekingsremmend en immuunstimulerend en meer.

Nee! In ons assortiment vind je naast Pau d’Arco thee ook Pau d’Arco in capsulevorm. Hiervan is de effectiviteit in veel gevallen hoger door de hogere concentratie Pau d’Arco.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten