Glucomannan capsules | Waar helpen Glucomannan capsules bij?

Glucomannan is een voedingsvezel afkomstig van de Konjac plant. Deze plant groeit voornamelijk in Oost-Azie. Je kan Glucomannan capsules gebruiken bij het afvallen en ze dragen bij aan een gezonde cholesterolspiegel. Op deze pagina leggen we uit hoe dit zit.

In ons assortiment vind je de glucomannan capsules van NOW en van Dieet Pro. Ook bieden we een Psyllium & Glucomannan poeder aan. Klik voor meer informatie op één van de onderstaande producten.

Hoe werkt Glucomannan?

Glucomannan wordt gemaakt van de wortel van de Konjac plant. Het Konjac poeder is laag in calorieën en bevat ontzettend veel voedingsvezels. De vezels kunnen heel veel water opnemen.  Eén Glucomannan capsule kan wel een glas water absorberen. Zou je een capsule in een glas water gooien dan verandert het in een stroperige massa.

De stroperige massa en het uitzetten van de vezels zorgen er voor dat je een langere tijd een vol gevoel hebt. Je zou dus kunnen zeggen dat glucomannan ook je hongergevoel kan onderdrukken.

Glucomannan bij afvallen

Glucomannan kun je gebruiken bij het afvallen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat deze capsules bijdragen in het afslankproces. Een voorwaarde voor deze claim is dat je glucomannan wel moet gebruiken in combinatie met een energiebeperkt dieet.

Ben je op zoek naar een energiebeperkt en caloriearm dieet dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken al jarenlang met de BioHCG Original kuur. Het doel van dit dieet is niet alleen afvallen maar ook om een permanente verandering in je levensstijl door te voeren. Voor sommigen is een kleine aanpassing genoeg. Anderen moeten meer aanpassingen doorvoeren. Wil je meer informatie over dit dieet dan verwijzen we je graag naar de pagina 'Wat is BioHCG Original?'.

Glucomannan voor het behoud van een gezond cholesterol

Door de gelachtige substantie wordt er minder cholesterol opgenomen door je darmen. Glucomannan is dan ook goed voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Je kan dit gunstige effect verkrijgen bij een dagelijkse inname van 4 gram glucomannan.

Je kan glucomannan ook gebruiken voor een betere stoelgang. Vaak wordt een obstipatie veroorzaakt door te weinig voedingsvezels of beweging. Glucomannan capsules bevatten veel vezels en deze zouden daarom kunnen helpen bij een verstopping. De stimulerende werking op de darmen lijkt wat dat betreft ook op een probiotica.

Voor de afbraak van cholesterol wordt vaak berberine gebruikte. Berberine is een nutriënt dat voorkomt in het plantengeslacht Berberis. Berberine heeft invloed op de afbraak van cholesterol in galzuren.

Ervaringen met Glucomannan

Over het algemeen zijn de gebruikerservaringen van glucomannan positief. Als we de reviews analyseren dan hebben de meeste mensen baat bij het gebruik van glucomannan. Vanzelfsprekend zijn er ook reviews te vinden van mensen waarbij het minder of niet heeft gewerkt.

Wat je eigen gebruikerservaring ook is, wees wel realistisch in je eigen verwachtingen. Sommige afslankpillen kunnen zeker bijdragen bij het afvallen. Maar verwacht niet dat je van alleen door het slikken van afvalpillen blijvend gewicht kunt verliezen. Als deze wonderpil bestond dan was overgewicht ook niet zo’n groot probleem. Afslankpillen adviseren wij bij een gewenst gewichtsverlies tot 3-4 kilo. Wil je meer afvallen dan adviseren wij een dieet.

Doseringen en bijwerkingen

Wil je glucomannan gebruiken om mee af te vallen dan is het advies om een kwartier voor elke maaltijd ongeveer een gram te nemen. Dit zijn, kijkend naar ons assortiment, 2 capsules. Voor het behoud van een gezond cholesterol is het advies om dagelijks 4 gram glucomannan te nemen. Dit zijn 7-8 capsules per dag.

Sommige mensen ervaren milde bijwerkingen. Dit kan bijvoorbeeld diarree, winderigheid of een opgeblazen gevoel zijn.

  • Glucomannan ondersteunt gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkt dieet
  • Glucomannan is goed voor de cholesterolspiegel en draagt bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehaltes in het bloed

Veelgestelde vragen over glucomannan

Glucomannan is een voedingsvezel die afkomstig is van de Konjac plant. Je kunt glucomannan gebruiken bij het afvallen en het draagt bij aan een gezond cholesterol.

Je kunt glucomannan innemen als je wilt afvallen of als je wil werken aan een gezond cholesterol.

Je kunt de capsules voor elke maaltijd innemen. Doe dit altijd met een glas water.

Glucomannan absobeert heel veel water. Als je de glucomannan inneemt met een glas water dan onstaat er een gelei-achtige massa. Dit geeft je een verzadigd gevoel. De gelachtige substantie zorgt er ook voor dat er minder cholesterol wordt opgenomen in je darmen.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten