Ester C | De 3e generatie Vitamine C

Wat is Ester C? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld. Ester C is een Vitamine C variant die steeds populairder wordt. Dat komt omdat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld ascorbinezuur.

Het wordt ook wel eens de derde generatie Vitamine C genoemd. Vitamine C, in de vorm van ascorbinezuur, wordt al lange tijd gebruikt. Het nadeel van ascorbinezuur is de zuurtegraad. Veel mensen kunnen dit niet zo goed verdragen. Ongeveer 10 jaar geleden kwam Vitamine C als (calcium) ascorbaat op de markt. Deze variant is pH-neutraal (zuurtegraad). Ester C is de laatste ontdekking en combineert de voordelen van ascorbinezuur en calciumascorbaat. Het is een gepatenteerde formule (The Ester C company uit de Verenigde Staten). Het wordt door sommigen ook wel het beste Vitamine C supplement genoemd.


Ester C producten

Ben je op zoek naar Ester C tabletten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment hebben we drie Ester C producten voor volwassen en één Ester C product speciaal voor kinderen. De twee Ester C supplementen voor volwassen zijn: Vitals Ester C-1000mg, Orthica Ester C 500 en VitOrtho Ester-C Plus. Het veRschil in deze producten is het aantal mg's per tablet. Zoals de namen van de producten het al aangeeft, bevat Vitals 1000mg Ester C, Vitortho en Orthica 500mg. Dino Ester C van Orthica zijn kauwtabletten speciaal voor kinderen. De tabletten hebben een frambozensmaak en zijn gevormd in een grappig dinosaurus ei. Dino Ester C kan zonder water worden ingenomen.

Voordelen van Ester C

Er zijn een aantal onderzoeken die de verschillende voordelen van Ester C, ten opzichte van ascorbinezuur, laten zien:

  • Ester C wordt twee keer zo snel opgenomen in het bloed
  • Het blijft twee keer zo lang in het lichaam aanwezig
  • Bij hogere innames wordt het goed verdragen door onze spijsverteringsorganen
  • Ester C is niet schadelijk voor het tandglazuur
  • Een beter opname van Vitamine C door de witte bloedlichaampjes
  • Het zorgt voor een lagere oxalaatuitscheiding via de urine. Dit tot vier maal
  • Het verlies aan ascorbaat is zesmaal zo laag

Vitamine C is een belangrijke vitamine voor ons lichaam. Of het nu als ascorbinezuur, ascorbaat of als Ester C wordt aangeboden. Wil je weten waar het allemaal goed voor is? Bekijk dan de 15 gezondheidsvoordelen van Vitamine C.


Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten