Je lichaam in balans met rhodiola rosea

We leven in een onrustige tijd. Sommige mensen hebben psychologische klachten door corona, anderen voelen angst door ziekte of maken zich geregeld zorgen om zaken waar ze geen invloed op hebben. En daarnaast hebben we het ook nog eens druk, heel druk. Dit kan zorgen voor stress. Rhodiola rosea biedt steun door de werking van het zenuwstelsel te ondersteunen*.

Rhodiola rosea, ook wel rozewortel genoemd, is een adaptogene plant. Adaptogenen helpen je lichaam weer in balans te brengen. Ze kunnen worden ingezet bij stress, vermoeidheid of verdriet. Andere adaptogenen zijn bijvoorbeeld ashwagandha, zoethout, kamille, lavendel, hop, valeriaan en citroenmelisse.

Wat is rhodiola rosea?

Rhodiola rosea is een plant uit de vetplantenfamilie cracculaceae. De plant groeit in koude, bergachtige streken zoals Rusland, Scandinavië, de Himalaya en de Rocky Mountains. Rhodiola wordt al eeuwen gebruikt als plant met een medicinale werking. In Tibet wordt Rhodiola zelfs beschouwd als het heiligste kruid ter wereld.

De vetplant wordt 70 centimeter hoog en heeft gele bloemen. De plant groeit heel langzaam. Als de plant minimaal vijf jaar oud is, kunnen de wortels worden geoogst. Daarna worden ze meestal verwerkt in voedingssupplementen. Je kunt de wortels ook rauw eten, koken of er thee van maken.

Waar is het goed voor?

In voedingssupplementen met rhodiola rosea wordt gebruik gemaakt van het extract van de wortelstok en wortels. De geur van de wortels lijkt op die van rozen. De smaak is bitter. Rhodiola wordt ook vaak met andere kruiden of planten verwerkt in supplementen.

- Gunstig bij slaapproblemen en verbetert de gemoedstoestand*
- Helpt bij het aanpassen aan emotionele stress*
- Draagt bij aan de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen*
- Is goed voor de cognitieve functie (met name het concentratievermogen)*

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. 

Rhodiola capsules kopen

Bestel je rhodiola capsules bij Orthokliniek.com eenvoudig online. Orthokliniek.com verkoopt diverse merken capsules met rhodiola rose wel of niet aangevuld met andere kruiden. Lees goed de gebruiksaanwijzing voor inname.Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten