Welke probiotica producten passen het best bij jou?

Probiotica productenProbiotica producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest bekende vormen zijn probiotica capsules, Probiotica poeder of de welbekende yoghurtjes (van bijvoorbeeld Yakult).

Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de gunstige effecten van probiotica. Zo wordt er onder andere onderzocht of probiotica de weerstand kan verhogen. Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Wel zijn er aanwijzingen dat het zou kunnen helpen bij verstopping en sommige vormen van diarree. Het is moeilijk om een advies te geven over de probiotica producten. Ieder mens is uniek en heeft een eigen darmflora.

Ben je van plan om probiotica te gaan gebruiken? Dan is het advies om dit een aantal weken en dagelijks te doen. Pas bij langdurig gebruik kan een merkbaar effect optreden. De bacteriën verlaten via de ontlasting het lichaam weer. Overleg altijd met een arts als je overweegt probiotica te gebruiken bij een (chronische) ziekte of als je het aan jonge kinderen wilt gaan geven.

Ons assortiment probiotica producten

In onze webshop bieden wij verschillende probiotica producten aan. Zowel probiotica voor het kind als voor volwassenen. Bekijk ons uitgebreide assortiment hieronder. 


Probiotica producten bevatten verschillende goede probiotica stammen. Er zijn verschillende soorten stammen met allemaal een eigen werking of specialisme. De meest bekende stammen zijn de lactobacillen of de bifidobacteriën.

Natuurlijke bronnen met probiotica

Naast de probiotica producten zijn er ook nog veel natuurlijke bronnen met probiotica. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Gewone yoghurt: De lactose in yoghurt wordt door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuren. Dit wordt ook wel fermentatie genoemd.
  • Zuurkool: Ook zuurkool wordt gefermenteerd. Hierdoor blijft de kool langer houdbaar. Verse en rauwe zuurkool bevatten meer melkzuurbacteriën dan de kant en klare varianten.
  • Augurken: Net zoals yoghurt en zuurkool worden agugurken ook gefermenteerd. Wil je augurken echt gaan gebruiken om je darmflora te verbeteren? Dan is het beter om een gezouten augurk zonder azijn te kiezen.
  • Misosoep en tempeh: Beide soorten zijn gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Misosoep kan wel 150 verschillende bacteriestammen bevatten. Misosoep wordt veel door Japanners gebruikt.

Toch mag en kun je bovengenoemde producten niet tot de probiotische bacteriën rekenen. De hoeveelheid bacteriën in deze producten is te laag en vaak bereiken maar kleine hoeveelheden daadwerkelijk het maagdarmkanaal. De definitie van probiotica, door de 'Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)', is als volgt:

'Probiotics are live microorganisms which when administered in adequate amount confer a health benefit of the host.'

Meer informatie over onze probiotica producten?

Klik op één van de probiotica producten uit ons assortiment voor meer informatie. Op alle productpagina's vind je meer informatie over de toepassing en welke probiotica stammen het propriëtair mengsel bevat.

Verhalen van onze klanten

Via de website van Trustpilot laten onze klanten een onafhankelijke reactie achter.
Onze klanten beoordelen Orthokliniek als:

» Lees meer ervaringen van onze klanten